Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 1

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот kelly » Сря Май 08, 2013 8:06 pm

Здравейте, да ви питам кафето как го смятате, че аз често си правя мляко с кафе и го броя за 1 блок... :think2:
kelly
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Апр 09, 2013 9:46 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Зоната
 

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот aves » Чет Май 09, 2013 5:15 pm

Здравейте,
Разбрах, че ако не съм част от форума трудно ще удържа диетата. Започвам от утре и ще се радвам за вашата подкрепа и съвети.
След раждането на сина ми вече повече от 10 години килограмите ми се увеличаваха, няколко пъти успявах да сваля по 5, 6 кг., но си ги наваксвах доста бързо. Както бях 10 кг. след раждането сега вече съм 20 кг. Моето голямо желание е да сваля 20 кг. поне - сега съм 78 кг.
Имам въпрос към админите. Не мога да се ориентирам в сайта къде да разбера моите килограми от колко блока на ден ще се нуждаят. Всъщност не успях да направя връзка с калкулатор и блоковете. Как да ги изчисля? Ако може някой с повече опит да ми помогне? Благодаря!
aves
 
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Май 09, 2013 5:03 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот тина » Чет Май 09, 2013 8:04 pm

Здравей и добре дошла в нашия форум :bouquet: Може би не си загледала внимателно.В сайта има калкулатор,по който си определяме точно блоковете.http://www.vzonata.com/kalkulator.phpИ там пак има как да си преценим разпределенията на блоковите хранения !
Аватар
тина
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 67
Регистриран на: Съб Фев 23, 2013 9:01 pm
София
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот Nellie » Чет Май 09, 2013 8:10 pm

Здравей, Аves, аз съм май най-новата в Зоната, но мисля, че няма да те подведа с отговора. Първо влез Калкулатор за дневните протеинови блокове, нанеси си посочените мерки и ГОТОВО. :) После вече идва моментът на изчисленията - достаден, но необходим. Успех! :bouquet:
Nellie
 
Мнения: 16
Регистриран на: Сря Апр 24, 2013 4:23 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот Nellie » Чет Май 09, 2013 9:09 pm

Преди минути прочетох в някакъв форум, че печената соя има повече въглехидрати, отколкото протеини. Възможно ли е да е така? Аз я купувам на килограм и върху пакета естествено не пише нищо, но как така соевите продукти като тофу, например, са източник на протеини, а самата соя - на въглехидрати. На някого попадала ли му е информация за печената соя?
Nellie
 
Мнения: 16
Регистриран на: Сря Апр 24, 2013 4:23 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот aves » Чет Май 09, 2013 9:17 pm

Nellie написа:Здравей, Аves, аз съм май най-новата в Зоната, но мисля, че няма да те подведа с отговора. Първо влез Калкулатор за дневните протеинови блокове, нанеси си посочените мерки и ГОТОВО. :) После вече идва моментът на изчисленията - достаден, но необходим. Успех! :bouquet:


Благодаря за отговора. Аз всъщност го прочетох този калкулатор няколко пъти, но по подразбиране би трябвало върху бутоните "жени" - "мъже" да има ръчичка или някакъв друг знак за хиперлинк и затова съм се подвела, че това са просто шарени бутончета ;) и ги пренебрегнах. Сега си видях блоковете. Благодаря отново!
aves
 
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Май 09, 2013 5:03 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот nympheacea » Нед Май 12, 2013 9:19 pm

Pipilota, днес попаднах на официалния сайт на Зоната. Прекалкулирах си блоковете, като разбира се конвертирах мерните единици и ми даде 11 блока, тук пак ги сметнах и получих същото както в началото - 9 блока. Сега нямам идея как да се храня, по 9 или по 11 блока. Pls help.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 276
Регистриран на: Сря Май 01, 2013 12:50 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот ValG » Вто Май 14, 2013 12:59 pm

Здравейте и от мен! От 01. 05. 2013г. с мъжът ми решихме да влезем в Зоната. Пресметнах нужните ни блокове от книгата на Бари Сиърс и резултата е: за мен по 8 блока на ден, а за мъжът ми по 16 блока. После реших да ги пресметна и на електронния калкулатор тук и разликата в блоковете на мъжът ми беше голяма. Калкулатора тук му изчисли 11 блока, а на мен 9. Реших да започнем диетата по изчисленията в книгата, надявам се да не съм сгрешила! Резултата до днес е -2,2кг. за мен и -4кг. за него. Аз лично се чувствам много добре на този хранителен режим! Направила съм меню за седмицата и така ми е много лесно с приготвянето на храната. Има храни, които искам да добавя в някой от дните, но не намерих информация за тях в таблицата. Интересува ме колко грама лютеница, кебапче и кюфте са 1 блок? Ако някой знае ще съм благодарна да сподели!
ValG
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Май 13, 2013 10:17 am

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот mary_yram » Сря Май 15, 2013 9:23 am

Добре дошла !
Аз приемам,че тези месни продукти са като каймата. 42 гр = един протеинов блок. Специално за лютеницата- потърси по етикет или в сайта bb-team. Като имам време ще потърся и аз, а после ще ти пиша скоро..... Успех !!
Аватар
mary_yram
 
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Апр 22, 2013 2:39 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот ValG » Сря Май 15, 2013 2:56 pm

Благодаря за отговора! Ако съм изчислила правилно от bb-team, 1 ВБ лютеница на Дерони едро смляна е около 40-45 гр.
ValG
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Май 13, 2013 10:17 am

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот mary_yram » Пет Май 17, 2013 1:55 pm

В сайта не видях едро смляна на Дерони, но на другите 2 марки излиза горе-долу толкова. Но нали видя и колко мазнини има... така че, по- рядко си я позволявай. Но като знам отклонението при мен на мазнините при консумация на печена соя.... :laugh1: , лютеницата е цвете !! :bouquet:
Аватар
mary_yram
 
Мнения: 5
Регистриран на: Пон Апр 22, 2013 2:39 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Май 19, 2013 6:30 pm

ValG написа:Здравейте и от мен! От 01. 05. 2013г. с мъжът ми решихме да влезем в Зоната. Пресметнах нужните ни блокове от книгата на Бари Сиърс и резултата е: за мен по 8 блока на ден, а за мъжът ми по 16 блока. После реших да ги пресметна и на електронния калкулатор тук и разликата в блоковете на мъжът ми беше голяма. Калкулатора тук му изчисли 11 блока, а на мен 9. Реших да започнем диетата по изчисленията в книгата, надявам се да не съм сгрешила! Резултата до днес е -2,2кг. за мен и -4кг. за него. Аз лично се чувствам много добре на този хранителен режим! Направила съм меню за седмицата и така ми е много лесно с приготвянето на храната. Има храни, които искам да добавя в някой от дните, но не намерих информация за тях в таблицата. Интересува ме колко грама лютеница, кебапче и кюфте са 1 блок? Ако някой знае ще съм благодарна да сподели!

ValG от моя двугодишен опит със Зоната, и ходене по форумите, и общуване с най-различни хора съм стигнала до извода, че това с броя на блоковете е много относително. Всеки сам за себе си трябва да си напасне блоковете. Калкулаторите може би са ориентировъчни, с каква бройка да се започне, и после всеки сам решава дали да ги намали или увеличи, в зависимост от това кога огладнява, и какво е физическото натоварване. Цялата работа е за около една-две седмици в началото. За около 10 дена би трябвало да си направила необходините промени за да прецениш какъв брой блокове са идеалните за твоето тяло :hug:

Аз например не съм от високите индивиди :) и съм слабичка от край време :) и за мен 11 блока са ми идеалната бройка :) Има единични дни в които ми идват много, дни в които ми са малко, особено като наближи период да съм в цикъл, и тогава леко ми се разбунват хормоните :) И когато ми идват множко, или малко, си допълвам или намалям менюто с един блок , в зависимост от това как се чувствам, и определено мога да кажа че се задържам в Зоната :)
Последна промяна Pipilota на Нед Май 19, 2013 11:34 pm, променена общо 1 път
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Май 19, 2013 6:49 pm

kelly написа:Здравейте, да ви питам кафето как го смятате, че аз често си правя мляко с кафе и го броя за 1 блок... :think2:

kelly аз лично кафето не го броя за нищо. Ако слагаш мляко, ако е по малко от половин чаша вътре, не го брой за нищо. Така или иначе млякото е балансирано, и от цялата работа най-много да стане така, че за деня блоковете ти ще се увеличат с четвърт или половин в повече за целия ден, което е нищо, един вид не се брои.
Не се стресирайте с подобни дребни прегрешения. Зоната не трябва да ви натоварва психически, защото имаче няма да изкарате дълго на подобно напрежение. Знам го от опит. Храненето ви трябва да си стане навик, и от време на време можете да хапвате и на око, спокойно да отидете на ресторант или на гости, леко да съгрешите, но не и да се натъпкате естествено :laugh4: и при следващото хранене ще си влезете пак в зоната. От едно съгрешаване няма да си върнете килата, дори и да се натъпкате :)

Аз например, понеже Зоната на моменти ми два множко, тъй като готвя за двама, от години приготвям от вечерта кутийки, пликчета и кво ли не за другия ден, и определено не съм щастлива със ситуацията, защото си е напрежение малко или много, и от месеци прецених за себе си, че съботите и неделите ми ще карам на око. Един вид психологическа почивка. Но това е за мен, която от години съм си стабилизирала килограмите, и не ме е страх, че се напълнея отново. С времето всички ще стигнете до моето положение, но за целта се иска да си изградите упорити навици на хранене :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот ValG » Пон Май 20, 2013 10:50 pm

Нa мъжът ми тези 16 блокa му идвaт много и реши дa мaхнем 2блокa. Моите 8 блокa сa ми добре. Блaгодaрение нa този режим нa хрaнене зaпочнaх дa пия много водa. Нa ден пия по 3-4 литрa, a преди по 500 мл. В нaчaлото си нaлaгaх дa пия водa, но вече ми е кaто нaвик, a кaфето го спрях още със зaпочвaнето нa Зонaтa и не ми липсвa изобщо! :)
ValG
 
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Май 13, 2013 10:17 am

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот aves » Пон Май 20, 2013 11:05 pm

Здравейте отново,
тъй като стана дума за водата. Има ли накакво правило по колко вода да се пие? Също така и със солта и подправките по колко да се използват?
Другия въпрос, който може би ще трябва да задам по-късно, но сега съм се сетила е: Когато с времто се намалят килограмите, блоковете преизчисляват ли се?
aves
 
Мнения: 6
Регистриран на: Чет Май 09, 2013 5:03 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната

Мнениеот Pipilota » Вто Май 21, 2013 12:18 am

ValG написа:Нa мъжът ми тези 16 блокa му идвaт много и реши дa мaхнем 2блокa. Моите 8 блокa сa ми добре. Блaгодaрение нa този режим нa хрaнене зaпочнaх дa пия много водa. Нa ден пия по 3-4 литрa, a преди по 500 мл. В нaчaлото си нaлaгaх дa пия водa, но вече ми е кaто нaвик, a кaфето го спрях още със зaпочвaнето нa Зонaтa и не ми липсвa изобщо! :)

ValG ако е започнало да ти се пие много вода, трябва само да се радваш, това е един от признаците, че си в зоната. Аз на времето бях като теб, водата хич не ми беше по вкуса, а сега докато се събудя, първото нещо което правя е да си налея една огромна чаша вода, защото ми е се пие.В моя случай пия алкална вода, вече три години, и никъв вирус не може да ни събори :) Когато в тялото ти стане алкална среда, никакъв вирус не може да вирее :) И със Зоната тотално сме ги циментирали всякакви такива външни нашествници, както ги нарича Барито :)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron