Kristal в Зоната на здрача

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Kristal в Зоната на здрача

Мнениеот ginette » Сря Апр 30, 2014 9:27 am

Kris ,не съм чувала за био брашно (вярно ,че сега има голямо разнообразие ), изчисли ли го по етикет и още това олио по-добре го замести с зехтин . :yess:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Мнениеот Маня » Сря Апр 30, 2014 9:35 am

Момичета, момичета! В началото сте на навлизане в Зоната. Палачинките и мъфините са много вкусно нещо, но е добре да ги включите в менюто поне след 2 месеца в Зоната! Особено ако ги тъпчете с "червени" субстанции, дори под формата на био брашно. А и не всички разсителни масла са включени в "зелените". Олиото (вероятно слънчогледово) не влиза в сметките.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Kristal » Сря Апр 30, 2014 10:11 am

Така си е, но смятам, че така се получава плавен преход от един начин на хранене към друг и стресът за организма и психиката ще е по-малък, а и се опитвам да зарибя мъжа ми, така той вижда едно нормално ястие, приема го добре, харесва му и има по-голям шанс да тръгне с мен към зоната. Между другото, бавно и славно съм свалила едно кило, въпреки храненето на око. Като успех отчитам и храненето на 4 часа, което ми беше непостижимо преди. Каквото свърши в хладилника и шкафа се заменя с подходящо за зоната и така скоро всичко ще си дойде на мястото :)
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Karrita » Сря Апр 30, 2014 11:34 am

Крис, здравей и добре дошла в нашето здраво зоново семейство!
Поздрави за избора на тази философия, както и за мъжа ти ( винаги завиждам като видя мъже тук....защото не мога и не мога да вкарам моя в правия път.... :( )
Въобще не се притеснявай за "плавното" настройване на организма към новия начин на хранене и живот, ами скачай смело и колкото по-бързо и стриктно спазваш правилата, толкова по-скоро ще се радваш на благата, които предоставя Зоната.
Успех желая и на двама Ви!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Kristal » Сря Апр 30, 2014 1:11 pm

Благодаря Ви за подкрепата, определено имам нужда от нея :bouquet:

Био брашното е някакво германско, много е тъмно, бежово - кафяво и много едро смляно. Сега накарах мъжа ми да разчисти една маса на терасата към кухнята и там ще си настаня уреда за готвене на пара, кантарчето като пристигне и блендера. Трябва да си намеря някакъв пулверизатор, да си го напълня със зехтин, въобще оборудвам се постепенно. Надявам се мъжа да свали някое кило за два - три дни, за да се мотивира, ама той кръшка от Зоната само като ми види гърба :notagree: значи, яде си зоновото ядене, а после си отваря биричка, ама сега се разбрахме да ми каже колко ракия и бира смята да пие през деня, за да сметнем горе - долу какво ще яде.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Май 01, 2014 7:47 am

Така, вчерашния ден ми мина под знака на Зоната, само дето с вечерята се олях - изядох цяла скумрия :stupid: , около 200 грама и огромно количество салата, как го побрах в стомаха си това нещо не знам, после ми беше тежко и пих шведска горчивка... такова преяждане не съм правила с месеци и преди да вляза в зоната, но рибата беше много вкусна и със салатката не се усетих как я оплюсках ... Минимум четири блока протеин с тая риба, а въглехидрата дойде от салатата, която беше огромна, но едва ли е успяла да догони протеина...
Тая сутрин срамежливо хапнах точно премерена с чаша извара 0.5 % за един блок и ябълка, която се опитах да изчисля точно. Засега добре, за обяд предвиждам пържола, 2 блока в комбинация с домати.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Пет Май 02, 2014 7:05 am

Невероятно, тази сутрин кръвно 117/76 :yess: направо не мога да повярвам, половин година съм на бетаблокери, от 160/120 стигнах едва до 135/100, а сега от миналия ден си засякох стойности около 125/85 и започнах да пия по половин хапче. Оф ако продължава така може да спра хаповете, да е жив и здрав Руслан Мъйнов.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Пет Май 02, 2014 11:24 am

Така, днес го подкарах от сутринта с един блок пържола и половин грейпфрут. За обяд имах едно пилешко бутче, което го обезкостих, месото нарязах на парченца и го определих на око за четири блока. Костите, по които имаше малко останало месце ги сложих в малка тенджерка и ги сварих на супа с половин кафяна чашка ориз. Сложих щипка вегета колкото за аромат. Застроих с един жълтък и две лъжици кисело мляко, а белтъка си го оставих за други цели.Накрая поръсих свеж магданоз, захлупих и го оставих да си изстива и да е готово за следващото хранене. Получиха се две порции, които смятам да ги броя за общо два блока. Оризът ще е по-малко от един блок, но смятам да допълня с по половин филийка пълнозърнест хляб, който предварително съм си изсушила.

От останалото месо направих манджичка - нарязах зелен лук - 1.5 БВ, задуших го в намазан с олио тиган, поръсих с червен пипер, добавих един домат - 0.5 БВ. Добавих месото - 4 БП, сол и подправки. Стана много вкусно. Разделих го за двама - по 2 БП и по 2 БВ, като добавих по половин филийка от моя си сухар и по половин ябълка - филийките и ябълките са миниатюрни, така че се надявам да съм уцелила що-годе пропорциите. Чакам с нетърпение кантарчето, но май ще се мотае две седмици поне по трасето.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Съб Май 03, 2014 6:53 am

Продължавам своето левитиране около зоната на принципа "Прекаленият зонов светец и на Бари Сиърс не е драг" :angel:
Та снощи бях поставена пред сериозно предизвикателство - посещение у свекито, обаче с лекота успях да отклоня настойчивите призиви за ядене на мекици в девет вечерта :notagree: Все пак хапнах оттук оттам колкото да не ме питат постоянно защо не ям, но то по-скоро се правех че ям.
Тази сутрин се оказа, че имам смес за палачинки в шейкърчето и реших да не става зян, направих палачинките и забърках плънка от извара, една лъжичка цедено кисело мляко с малко чесън в него, сложих няколко счукани фъстъка, пресен магданоз, градинска чубрица и още някаква подправка, която мъжа ми си прави сам. Получи се супер вкусно.
Кръвното ми продължава да се върти около 120/80, вече пия по половин бетаблокер. Смятам ако продължава така да пробвам да спра хапчетата :th: . Не знам дали не е просто загуба на течности или наистина съм свалила малко мазнинки, но кантара показва 63 кг, което е с -2 килца, дай боже да са от сланинките, но определено чувствам дрехите си по-свободни, чудя се как ли ще е когато започна стриктно да прилагам правилата на Зоната :think2: .
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Kristal » Съб Май 03, 2014 3:08 pm

Невероятно, но факт, водата се оказва голям проблем. Свикнала съм да пия по две - три чаши вода дневно. Сега обаче се опитвам да пия поне 8 чаши вода на ден, до два литра още не мога да го докарам. Даже се чувствам някак странно, вероятно бъбреците ми стачкувт :lol: Сега обаче се замислих, че като пия по много вода, може да си докарам неочаквани проблеми от факта, че е силно варовита нашата вода. Четох за пречиствателните съоръжения, кани и тем подобни, оказва се, че завъждат микроорганизми колкото и често да се сменя филтъра, непречистената вода имала по-малко микроорганизми от пречистената - става въпрос за каните за пречистване. Затова сега мисля да ходя да си наливам минерална вода директно от чешмите - имаме две в града, за едната се знае, че съдържа златни примеси, а нали било полезно, та май ще се насоча натам с една тубичка утре да видим как ще е.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Май 03, 2014 3:42 pm

Kristal, тук в Дания водата е страшно варовита, но това не пречи на никой да пие вода от чешмата. Аз съм от София, където водата ни е без никакъв варовик и ми беше страшно трудно да свикна да пия варовита вода в началото. Но сега въобще не ми прави впечатление, даже като си отивам в София, водата вече не ми е вкусна. Истината е, че макар и варовита, водата тук е страшно чиста, ако я държиш в бутилка, месеци наред не си променя вкуса, нито се получават отлагания по дъното на шишето. Та като дойдох тук, търсих информация и не намерих причина да не може или да е вредно да се пие варовита вода, само митове и легенди, но не и обосновани доводи. От както съм в Зоната(8 месеца) пия поне по около З литра на ден и нямам никакви проблеми.
Не мисля, че е безобидно да се пие постоянно минерална вода, особено количествата, които ние пием на ден, защото се получава натрупване на минерали в организма. Аз лично не съм привърженик на пиенето на минерална вода, особено постоянно. Това, което знам за приема на минерална вода е, че трябва да се пие определено време, да се почива и след това да се смени с друг вид.
Последна промяна HippoDel на Съб Май 03, 2014 4:16 pm, променена общо 1 път
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Съб Май 03, 2014 4:15 pm

Аз рядко пия минерална вода, пия си от чешмата. Притеснява ме дали няма опасност за камъни в бъбреците, не друго. Определено чувствам някакъв дискомфорт от повечето вода, която пия, но се надявам до няколко дни да отшуми.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Май 03, 2014 5:18 pm

Да, това бяха и моите страхове, но ако се получаваха камъни в бъбреците от варовита вода, повярвай ми, всички датчани щяха да имат този проблем, толкова варовита вода като тук, няма в никоя част на България. Когато четох инфо по въпроса, химиците оборваха тези твърдения, като обясняваха защо химичните елементи, от които е съставен варовика, не може да образува камъни в бъбреците и аз се успокоих. :) Можеш да потърсиш инфо в нета и да прочетеш по-подробо, защото аз го четох преди години и вече съм забравила, какво беше точно обяснението. ;)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Съб Май 03, 2014 5:41 pm

Е, благодаря много, успокоих се. Явно ще трябва да увеличавам водата постепенно, не мога просто така да започна да пия по два литра вода. Имам кантарче вече, влизам в ритъм :chef1:
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот HippoDel » Съб Май 03, 2014 9:14 pm

Kristal написа:... Имам кантарче вече, влизам в ритъм :chef1:

Ей, дочака го. Дойде най-после! Със здраве да си го ползваш през дългите години в Зоната. :laugh:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Kristal » Съб Май 03, 2014 9:31 pm

Всъщност, в момента съм с кантарчето на свекърва ми, моето ще дойде след две седмици, обаче така оборудвана нямах търпение да си спретна нещичко и си направих едно свободно съчинение за утре следобед, тъй като докато съм на работа нямам много опции и карам само на кисело мляко. Стана малко по-меко от това, което си мислех, но пък е вкусно и сега като се замисля, може да се направи както сладко, така и солено. Сега го направих така:

Следобедна закуска 4 блока
Овесени ядки - 56 гр. - 4 БВ
Извара - 168 гр. - 3 БП
Белтъци - 2 бр. - 1 БП
Орехи - 4 бр - 4 БМ

Сварих овесените ядки с малко вода и добавих подсладител. След това добавих изварата и орехите. Разбих белтъците с миксер и ги добавих в сместа. Сложих ги във фурната и я пуснах на 250 градуса. След около 10 минути фурната достигна зададените градуси и я изключих. Оставих тавичката вътре докато всичко изстине.
Ето резултата
Изображение

Очаквах да стане по-твърдо, но то стана трошливо. Все пак се оказа вкусно, може би трябваше още мъничко подсладител. Другия път ще накисна овесените ядки вместо да ги варя и ще сложа сол и подправки, за да стане по-различно. Това ще е перфектно за хапване набързо на работа.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната