Снощи правих зоновата пица и по съвет на Кари сложих цялата мазнина в сместа и я пекох на хартия - получи се - ммммм, да си оближеш пръстите За довечера съм извадила печени чушки да се размразяват и ще съм на миш маш, дъщерята.....не знам какво да и измисля. Охххх кога ще се научи да яде чушки...
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Хора дайте идея как да сготвя пилешко месо - правила съм го с грах /много му се чумери дъщерята/, като пилешка кавърма го правих последно, пекла съм го под фолио /май така най-се харесва/. Иска ми се да разнообразя малко - освен със зеленчуци как мога да го приготвя.... А и трябва да става бързо - максимум час и половина
Последна промяна Стеф на Пет Апр 11, 2014 1:59 pm, променена общо 1 път
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Последните 2-3 пъти го правя по най-бързия начин - начуквам филето, овкусявам с подправки на вкус като го оставям да поседи оваляно в тях поне половин час и пека на грил програмата на фурната върху хартия за печене (че и тави не стържа след това). Става страхотна пилешка пържолка и към нея каквото ти душа поиска за въглехидрат после. Можеш да го направиш на кайма и да направиш кюфтета. Можеш да го използваш вместо шунка в пицата, ако преди това леко си го сварила. Можеш да го използваш вместо шунката или кремвиршите в соления кекс от сайта. Можеш да го сготвиш по "китайски" с джинджифил и тиквички. Става вкусно и със зелен фасул.
Маняяяяя, може и да ми се смееш , но единствената фурна, с която разполагам е Раховец - родно Горнооряховско производство Няма такива екстри като грил, вентилатор и т. н. Затова съм така ограничена с печенето - единствено под фолио - че става по-крехко
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Стеф написа:Маняяяяя, може и да ми се смееш , но единствената фурна, с която разполагам е Раховец - родно Горнооряховско производство Няма такива екстри като грил, вентилатор и т. н. Затова съм така ограничена с печенето - единствено под фолио - че става по-крехко
Стефи, същото става и на тиган върху котлона. Тогава можеш да ползваш малко масълце. Нарязваш на хапки, няколко капки вода и пак става супер. И бързо - пилешкото става готово за не повече от 10 минути на тиган - просто трябда да си смени цвета. И хайде още 10 за да не суровее
Пиле става и със зеле, дори и прясно, с добавени домати. И после за малко във фурната.
Хммм, това на тигана ми звучи добре - имам зелен лук и останала печена чушка от снощи - ще взема да сметна и да забъркам нещо, пък ще видим какво ще стане Ще ми се да снимам физиономията на дъщеря си като и го сервирам
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аз пък овкусявам филетата, слагам ги в йенагласа с ГХИ и малко водичка и бутам във фурната. Стават много бързо и са крехки и сочни. Слагам им какви ли не подправки, някой път слагам и едно картофче да се пекне.
Сваряваш пилето, не докрай. 3 или 4 блока, колкото решиш. Запържваш стар лук в ГХИ. 1 блок, или ако ти е много, 0.5 БВ. Вадиш лука. Запържваш пилето в същото ГХИ. Във фолио - редиш половината от лука част от ГХИ-то. Редиш върху лука пилето и останалото ГХИ. Другата част от лука върху пилето. Върху лука 3 тънки шайби домат, които не смяташ, а ако искаш повече домат, си го мери. И внимание, 1 блок свежо сирене нарязано на тънко отгоре, да покрие всичко. При мене е 77 грама Хелиос. Върху сиренето - подправки колкото душа иска, като при мен босилека е задълже. Затваряме фолиото и печем на фурна, докато свежото сирене се разтопи. При разтапянето му, се омесва с гхи-то и част от доматения сок и става като сметана.
Всичко варира като блокове, може да си наместваш, аз си оставам винаги 1 или 2 блока за винцок и филийка Бонус. Става изискано френско блюдо, а'ла Жак Пепен!
Благодарско за идеите - със сигурност ще се възползвам А иначе снощи сътворих това - 2х3Б. Не знам как да го кръстя - омлет с пиле, чушки, лук и грах Не можете да си представите физиономията на дъщерята
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.