от Gazilot » Съб Апр 12, 2014 12:22 pm
Сваряваш пилето, не докрай. 3 или 4 блока, колкото решиш.
Запържваш стар лук в ГХИ. 1 блок, или ако ти е много, 0.5 БВ.
Вадиш лука.
Запържваш пилето в същото ГХИ.
Във фолио - редиш половината от лука част от ГХИ-то.
Редиш върху лука пилето и останалото ГХИ.
Другата част от лука върху пилето.
Върху лука 3 тънки шайби домат, които не смяташ, а ако искаш повече домат, си го мери.
И внимание, 1 блок свежо сирене нарязано на тънко отгоре, да покрие всичко. При мене е 77 грама Хелиос.
Върху сиренето - подправки колкото душа иска, като при мен босилека е задълже.
Затваряме фолиото и печем на фурна, докато свежото сирене се разтопи.
При разтапянето му, се омесва с гхи-то и част от доматения сок и става като сметана.
Всичко варира като блокове, може да си наместваш, аз си оставам винаги 1 или 2 блока за винцок и филийка Бонус.
Става изискано френско блюдо, а'ла Жак Пепен!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ