Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 2

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

Мнениеот Dara » Чет Мар 06, 2014 4:22 pm

Благодаря много за бързата реакция и топлото посрещане! :bouquet:
Гого здравей, прав си за киселото мляко ще се коригирам, мислех си, че ако не добавям мазнини и 2% става, но явно съм в грешка, за обезмаслените млечни на бг пазара си е трудна работа, затова използвам предимно суроватъчна извара и за баницата, и като цяло, а и ме засища повече. За съжаление и на изварите често не е упоменато, на тази пише обезмаслена суроватъчна и толкоз (зная, че не бива да се доверявам на подобни продукти, но възможностите са ми такива в момента, всичко се върти около детенце, ако някой знае в Пловдив от къде мога да си набавям доказани обезмаслени млечни моля да ми каже) - втората ми грешка. :hm: Третата е маслото, което не приемам, ще си поръчам и започвам и неговия прием! :) Вода пия много, по калкулатор е 1.9л., но аз пия повече може би 3 -4л.
Танита привет и на теб, не кърмя, нямам оправдание за по голямо количество блокове.
Здравей Пипилота, часовете в които се храня са различни всеки ден, тъй като се съобразявам с малечка, но разликата не е голяма в повечето случаи са - 8.30ч. закуска, 13ч. обяд, 17ч. подкрепа, 20ч. вечеря, втора подкрепа 23ч., втория вариант е когато закуската ми е 7.30 или 8ч., но винаги е до 1час след събуждането. В тази връзка се чудя дали не оказва влияние това, че малечка понякога се буди в 4.30ч. и ставам, за да я нахраня, после пак заспиваме и се будим към 7 или 7.30ч и от тогава започвам храненията.
И още един въпрос имам настъргани домати в шишета, без никакви консерванти и добавки, колко да приемам за 1 ВБ.?
Аватар
Dara
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Пловдив
Жена

Зоната

Мнениеот kazakova » Чет Мар 06, 2014 6:59 pm

Здравейте ,как стои въпроса с туршията ! Имам зелени домати и искам да ги сложа в кавармата ! Моля за помощ !
Аватар
kazakova

Мнениеот Plam4e22 » Чет Мар 06, 2014 10:56 pm

Dara написа:Благодаря много за бързата реакция и топлото посрещане! :bouquet:
Гого здравей, прав си за киселото мляко ще се коригирам, мислех си, че ако не добавям мазнини и 2% става, но явно съм в грешка, за обезмаслените млечни на бг пазара си е трудна работа, затова използвам предимно суроватъчна извара и за баницата, и като цяло, а и ме засища повече. За съжаление и на изварите често не е упоменато, на тази пише обезмаслена суроватъчна и толкоз (зная, че не бива да се доверявам на подобни продукти, но възможностите са ми такива в момента, всичко се върти около детенце, ако някой знае в Пловдив от къде мога да си набавям доказани обезмаслени млечни моля да ми каже) - втората ми грешка. :hm:

Дара, здравей :hug: тук в Пловдив където ти видят очите има магазини за каквото ти душа иска. Кажи в кой квартал си, за да ти упомена най-близките на Лични съобщения. Аз най-вече си държа на овеса, който аз винаги си вземам от Лекси. От изварите, задължително трябва да пробваш тази на "Мероне" и "Карлово" :yess:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Dara » Пет Мар 07, 2014 11:06 am

Plam4e22 благодаря, на центъра ми е удобно, Лекси също! Ще пробвам изварите ,които препоръчваш, а обезмаслено сирене съм намерила само на Маджаров, ако се сещаш за още продукти ще се радвам да ми подскажеш на лични.
Аватар
Dara
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Пловдив
Жена

Мнениеот gogo » Пет Мар 07, 2014 1:08 pm

Дара, ако намериш извара на Маджаров 0,5% можеш да я пробваш. Аз ям само такава(не съм представител на Маджаров :laugh4: ). Сметнал съм я на 53 гр. за 1 БП. :hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Dara » Пет Мар 07, 2014 3:15 pm

Благодаря Гого, :hug: виждала съм я тази извара, тя е в кутии май, ще я пробвам, и на мен основната ми храна е изварата, овеса и плодовете, и зеленчуци разбира се, но не винаги имам време да се храня дълго, а те (зеленчуците) определено изискват повечко такова. :)
Признавам си,че ми минаваше през ум да се откажа от зоната, но с този форум нещата станаха по лесни, зачетох се и в другите теми по - сериозно, и намерих отговори на доста въпроси, а и точен грамаж на много храни сметнати по етикет, спестявате ми много време. :hug:
Аватар
Dara
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Пловдив
Жена

Мнениеот serena » Пет Мар 07, 2014 4:01 pm

Здравейте. И аз отскоро започнах да се хранят и да навлизам в Зоната. :) Радвам се, че ви открих не само заради съветите и рецептите които намирам тук. Но най-вече заради доброто настроение и оптимизма с който ме зареждате.И моите планове са отслабна, (сина ми ще се жени след 2 месеца) , но бих искала да свикна да се хранят здравословно. Засега отслабва с около 500 гр. седмично, но се чувствам добре. Желая ви успешно зонуване и на жените весел празник утре :bouquet:
Аватар
serena

Италия

Мнениеот Italiano » Пет Мар 07, 2014 4:41 pm

Аааа, и мъжете имат празник утре. Мерси!
:lol:

Хайде, стягай се - за 2 месеца можеш да постигнеш много. Успех!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Karrita » Пет Мар 07, 2014 4:47 pm

Italiano написа:Аааа, и мъжете имат празник утре. Мерси!
:lol:

Ити, по колко вино ни отпускаш за утре? ;)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Italiano » Пет Мар 07, 2014 4:49 pm

Задръжте да мине мачът и ще ви кажа! :laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот mamamimi » Съб Мар 08, 2014 2:28 am

Честит 8ми Март на всички Зонки :bouquet: и ......... Зоновци, че то без тях за къде сме :yess:
“Силата е търпение и време “
Аватар
mamamimi

Лондон

Мнениеот amaZONka » Съб Мар 08, 2014 11:13 am

Честит 8 - март :bouquet:
Дара, аз горещо ти препоръчвам нискомаслената изварата на Олимпус. Много, много вкусна и не е суха и ронеща се. В Пикадили я продават насипно на щанда със салатите ;)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tatyana » Съб Мар 08, 2014 2:43 pm

Имам въпрос за едно домашно козе сиренце, което тези дни ми изпратиха приятели. Едва ли е обезмаслено, най-много хората да са си направили и масълце от него и малко да са го обезмаслили. Поне съм сигурна, че е от мляко и няма разни консерванти, Е-та и растителни мазнини. Това, което намерих в нета като информация за млеката е:
"а) млечни белтъчини - в кравето мляко - 3,5-3,8%; в овчето мляко 5,8%; в биволското - 4,9%; в козето - 3,3%
б) млечни мазнини - в кравето мляко - 3,5-4%; в овчето мляко 7,5%; в биволското - 8%; в козето - 4,4%".
Така, че изобщо не мога да се ориентирам по колко грама да го смятам за 1 блок :th: А в днешно време домашен продукт си е истинска находка и поне 1 блок в овеса сутрин искам да добавям.
Благодаря предварително и честит празник на женската половина от форума :hooo:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот HippoDel » Съб Мар 08, 2014 3:17 pm

Tatyana написа:Имам въпрос за едно домашно козе сиренце, което тези дни ми изпратиха приятели. Едва ли е обезмаслено, най-много хората да са си направили и масълце от него и малко да са го обезмаслили. Поне съм сигурна, че е от мляко и няма разни консерванти, Е-та и растителни мазнини. Това, което намерих в нета като информация за млеката е:
"а) млечни белтъчини - в кравето мляко - 3,5-3,8%; в овчето мляко 5,8%; в биволското - 4,9%; в козето - 3,3%
б) млечни мазнини - в кравето мляко - 3,5-4%; в овчето мляко 7,5%; в биволското - 8%; в козето - 4,4%".
Така, че изобщо не мога да се ориентирам по колко грама да го смятам за 1 блок :th: А в днешно време домашен продукт си е истинска находка и поне 1 блок в овеса сутрин искам да добавям.
Благодаря предварително и честит празник на женската половина от форума :hooo:

Разбира се, че ще си хапнеш домашно сиренце, сега ти е паднало! Можеш да го сметнеш по етикета на маджаровото козе сирене от сайта на http://www.bb-team.org/hrani/id/150195_ ... irene-koze , все пак е нещо ориентировъчно, дори и да не е напълно точно, близко ще да е.
Аз го сметнах, че 1БП=40г.(Но не добавяй БМ към храненето.) Да ти е сладко! :hug:
(Ако ще го смяташ за мазнина 1БМ=7г)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tatyana » Съб Мар 08, 2014 5:54 pm

Благодаря Хипо :bouquet:. Ще си го хапна спокойно тогава по 1 блок на ден, че поне от 10 години не съм яла такова сиренце. Уж в този сайт търсих, но толкова съм гледала явно... Весел празник :hug:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот pijo » Нед Мар 09, 2014 2:40 pm

Привет ,мили хора!От 23 дни съм в Зоната и днес с огромен страх се качих на кантара,но бързо заподскачах от радост .Резултатът ми е -2.100.Направо не повярвах,защото първите две седмици,докато влезна в час сътворих много глупости.Незнайно защо бях решила,че изварата е мазнина :doNotKnow: и я смятах като такава.Другата ми генерална глупост е,че известно време ядях мляко 2% и му добавях ядки :laugh1: .Но се стараех да спазвам грамажи на всичко,пия много вода и ям на 4 часа.Сега влязох малко в час,но винаги ще има какво да ви питам и се радвам,че ви има.Минусът ми не е голям,но за мен значи много и сега сън по-амбицирана от всякога,защото видях,че се получава.
pijo

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене