Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Dara написа:Благодаря много за бързата реакция и топлото посрещане!
Гого здравей, прав си за киселото мляко ще се коригирам, мислех си, че ако не добавям мазнини и 2% става, но явно съм в грешка, за обезмаслените млечни на бг пазара си е трудна работа, затова използвам предимно суроватъчна извара и за баницата, и като цяло, а и ме засища повече. За съжаление и на изварите често не е упоменато, на тази пише обезмаслена суроватъчна и толкоз (зная, че не бива да се доверявам на подобни продукти, но възможностите са ми такива в момента, всичко се върти около детенце, ако някой знае в Пловдив от къде мога да си набавям доказани обезмаслени млечни моля да ми каже) - втората ми грешка.
Italiano написа:Аааа, и мъжете имат празник утре. Мерси!
Tatyana написа:Имам въпрос за едно домашно козе сиренце, което тези дни ми изпратиха приятели. Едва ли е обезмаслено, най-много хората да са си направили и масълце от него и малко да са го обезмаслили. Поне съм сигурна, че е от мляко и няма разни консерванти, Е-та и растителни мазнини. Това, което намерих в нета като информация за млеката е:
"а) млечни белтъчини - в кравето мляко - 3,5-3,8%; в овчето мляко 5,8%; в биволското - 4,9%; в козето - 3,3%
б) млечни мазнини - в кравето мляко - 3,5-4%; в овчето мляко 7,5%; в биволското - 8%; в козето - 4,4%".
Така, че изобщо не мога да се ориентирам по колко грама да го смятам за 1 блок А в днешно време домашен продукт си е истинска находка и поне 1 блок в овеса сутрин искам да добавям.
Благодаря предварително и честит празник на женската половина от форума
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта