kaliopa_sve, щом смяташ, че не си набавяме витамините от Зоната, така да бъде

Никой не иска да ти промени мнението, нито ти ще промениш моето

Ама аз така и не разбрах от теб ЗАЩО не използваме витамините, когато сме в зоната? Много ми се иска да ни разкажеш ЗАЩО? като например " защото еди кой си хормон, пречи на един кой си друг по-мощен хормон-айказаноид, който пък активира производство на арахидонова киселина и т.н.." нещо такова логично, както бари сиърс го разяснява.... аз лично не мога да ти отговоря така подробно, като него

Но щом ти твърдиш, че е така, защо не искаш да ни разясниш? Освен разбира се, ако не се е пръкнал някой, който знае повече за зоната от Сиърс, и от него да излязла подобна инфирмация, свързана със Зоната
И винаги ти отговарям "..бари така и онака....", защото говорим за Зоната, която е на Бари, и този който може да ти го обясни най-добре е самия той, който твърди, че когато сме в зоната, НЕ са ни необходими дпълнителни витамини под формата на добавки, единствения проблем е, че трябва да се стараем да ядем качествени плодове и зеленчуци, т.е натурални (органик), в които има истински витамини! Като го намеря в коя от всичките му книги беше това, ще ти го цитирам дословно, и ще ти кажа на коя страница се намира. Всъщност, можеш да хвърлиш един поглед на
въпроси и отговори, въпрос № 17, който съм го намерила в книгите на Барито. Аз ти казах много подробно моята гледна точка, и какво казва той.
Отделих доста време в писане, за да ти обърна внимание, и мислех че може да ти е полезна малко допълнителна информация. Но никъде не чух твоята гледна точка, ако разсъждаваме за Зоната, създадена от Сиърс

, а само за някаква ферментация.
Отделно, за предозирането на витамин С ти твърдиш, че:
kaliopa_sve написа:.....витамин ,,C,, даже и предозирани не са опасни защото излишъка се изхвърля с орината. именно за това когато сме болни можем да пием витамин ,,C,, в големи дози, организма си запазва нужното коли4ество и излишъка се изхвърля...
, докато Бари Сиърс казва точно обратното (ако си обърнала внимание разбира се на подробния по-назад отговор.
А относно беленето на кожата-нека да ти уточня- мъжа ми от както е на тоя свят, вече 46 години за първи и единствен път в живота му се случи нещо подобно, за около една седмица през целия му живот, баш в зимния период, мисля че беше март месец. Стъпалата му започнаха да се белят. Напълно нормално в края на зимата тялото ти да почувства липса на витамини. С мен пък не се е случвало никога. С малко прием на витамини всичко си дойде на мястото.
Ако някой кацне тук за първи път в тоя форум, и ти прочете постовете, така представяш нещата :
kaliopa_sve написа:....и ваши зонари се оплакват 4е им се белят кожите на краката и било липса на витамини,,,,,и то зонари които са доста в зоната,,,
, че човек направо ще си помисли, че всички зонари тук страдат от зверско белене на крака
Същото и с моя бивш целулит
kaliopa_sve написа:....ти пипи, от две години си в зоната, пиеш по 2л. вода в центъра на зоната си, а е трябвало да ползваш вендузи за махане на целулита,защо....
Човек да си помисли, че Зоната не ми помага, и неуморно издевателствам над себе си с разни мазила и вендузи

. а първо трябва да обърнеш внимание, че говорех в МИНАЛО време, когато тъкмо съм се запознавала със Зоната

Ако имаш време се разрови из мои стари постове, тук и навсякъде из другите форуми, там пък да прочетеш, че от 2 години нито мен, нито мъжа ми не ни е хващала дори лека настинка, или хрема. Малко хора могат са похвалят с това:) Така че, както ти казах, никой не може да ми промие мозъка, или да ми смени мнението, защото тялото ми говори най много от всички

И всичко това обаче не означава, че някой ден няма да се разболея, или че никога повече няма да ме хване грип или каквото и да е, но като цяло, процента е много намален от подобни неприятни за тялото ситуации.
Аз нямам нищо против да си говорим, да разъждаваме, да споделяме гледни точки, ама... с теб ми е много трудно. Или ти приемаш казаното по различен начин, или не искаш да рабереш какво точно пиша, или се опитваш да търсиш наши коментари, които да си противоречат със зоната (за сега неуспешно),и да ни хванеш на тясно...и изобщо нещо социалния ми контакт с теб никак не се получава, а аз смятам, че съм доста общителна, и се старая до колкото ми е по възможностите да обръщам внимание на всеки тук, и разбира се, ако мога да съм полезна с каквото и да е.
Може би е най-добре да помоля другите Зонички тук да се опитат да общуват повечко с теб, не само аз, защото явно аз говоря на различен език. Кой знае, проблема може и да е в мен