vanja написа:Вече ще внимавам нищо да не ми остане от приготвената храна...
Снощи играх ролята на Мъфинмен
Вчера си купих силиконова формичка за мъфини, до сега ги правих в метална формичка и слагах хартиени формички вътре, ама то много залепва по хартията - половината тесто -там. А снощи пробвах тези силиконовите - ми то до сега как може да се мъча, как не съм си купила до сега, много съм доволна, изобщо никъде не залепна. Напълних сместа за мъфини във формата /12 бр/, сложих я за 30 мин във фурната, като ги извадих ги оставих леко да изстинат /да мога да пипам формичката/ и после като я обърнах - хоп самички излязоха - едни пухкави, красиви, мамини, радвах им се като на бебенца. За вечеря единият ми от блоковете беше под формата на мъфин.
Днес следобяд закуската пак ще е мъфин. нещо само не мога да уцеля колко стевия да слагам, все ме страх да не станат прекалено сладки /сложих 5 капки от течната и 1/2 чл от тази на стрити листа и реших, че стига, ама не стигна, следващият път ще увелича стевията/
Който няма силиконова формичка - веднага да отива да си купи, на секундата! - няма да съжалява
Ваня, супер!
Ти коя точно рецепта за мъфини направи? Аз още нямям силиконови формички за мъфини, имам само голяма за кекс, но мисля скоро да си купя. Да ти призная, точно поради липсата на силиконови формички, още не съм правила мъфини, само два пъти-протеинки, но така залепнана за хартията, че не смея да потретя.
А за стевията и аз много трудно уцелвам дозата, онзи ден правих сладкиш с круши и добре, че крушите са сладки, та сладкиша има някаква сладост иначе стевията, като че ли не се усеща.
Надявам се тези дни и аз да си купя формички и да се похваля с мъфини.