Отслабване в Зоната - тема 1

Форум за споделяне на опит и съвети за това как най-ефективно и здравословно да отслабваме

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Юни 12, 2013 11:56 am

Аз при пътуване ползвам хляб - правя си сандвичи. Най-удобно е. Но ползвам само домашен ръжен хляб, който си правим на хлебопекарната.
Ще послушам съвета ти и ще вкарам 1 БЛ в 10:30.
А може и вечерята да остане 2 БЛ в 20:30, а 1 БЛ да прехвърля в 18:30.
:think:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот Pipilota » Чет Юни 13, 2013 4:06 am

nympheacea написа:Пипи четох че смятате нормалното нашенско сирене на 28 гр за блок, аз до сега си го ядях х 42
Днес коригирах сиренцето в закуската и сега съм гладна :sad: Направо не знам какво да правя, а преди даже ми се случваше да забравя да ям :lol:

nympheacea :love: Ако трябва да съм честна, аз сиренето за мен си го смятам по 24 грама, поради същата причина като теб, не ми стигаше, и с времето си настройвах "хормоналния карбуратор" както казва Барито :) Забелязвам, че много хора спазващи зоната се придържат стриктно към определените грамажи, но като че ли никой не обръща особено внимание на схемата за хормоналната настройка. Сиърс казва, че всички хора са генетично различни, и точно за това е отделил доста странички в книгите си за настройката на "хормоналния карбуратор"
Понякога, определени продукти действат различно на различните хора. Някой огладняват по често, някой ги засища за дълго. Нещо като с прясното мляко например :laugh4: как има хора на които млякото им действа разхлабващо, други пък ги запича..
Сега имам малко повечко свободно време, и се хванах да направя едно материалче за границите на зоната и методите на храненето, и скоро ще го свърша, и се надявам да ви е от полза :) И изобщо толкова неща съм ги почнала, и съм ги зарязала на половината, че направо съм искрено възмутена от себе си :bigsm50: Ама това обещавам да го свърша скоро :oh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот ValG » Чет Юни 13, 2013 6:55 am

Здрaвейте! Зaбелязaх, че 1-2 денa около месечен цикъл и 1-2 денa около овулaция не ми се пие водa. Едвaм успявaм дa изпия 1,5л :( . A и ми се хaпвa повече слaдко (и преди зонaтa ми се ядеше повече в тези дни :laugh: ). Искaм дa се обърнa към жените тук, дa ли и при вaс е тaкa?
ValG

Мнениеот nympheacea » Чет Юни 13, 2013 12:34 pm

Italiano написа:Аз при пътуване ползвам хляб - правя си сандвичи. Най-удобно е. Но ползвам само домашен ръжен хляб, който си правим на хлебопекарната.
Ще послушам съвета ти и ще вкарам 1 БЛ в 10:30.
А може и вечерята да остане 2 БЛ в 20:30, а 1 БЛ да прехвърля в 18:30.
:think:

Та и аз затова ям хляб, и ние си го печем, даже и протеинкинте на Пипилота ги правих веднъж във хлебопекарната щото фурната беше развалена.

Относно разместването на блоковете, мисля че всичко е позволено при 1 условие да не правиш по-малко от 5 яденета на ден, нещо друго ми дойде в главата ама нещо съм много разконцентрирана, ако се сетя после, ще добавя, Пипилота е права, всеки да си гледа за себе си как се чувства.
Май ще продължа да си смятам сиренето по 42 гр. На мен най-важния индикатор е съня, после е мисловната и физическа кнодиция а резултатите при меренето са гарантирани ако горните две условия са ми ОК.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот marianapanova » Вто Юни 18, 2013 7:40 am

Здравейте на всички зонуващи от доста време на бях отчитала свалените килограми и см :shy:
Ето мойте нови мерки април месец съм си записала килограми 96.5кг,а днес кантара показа 93.3кг Т=100см Х=109см толкова съм щастлива,че намерих най-добрия начин за сваляне на килограми,просто като погледна снимки от миналото лято и от сегасе мотивирам още повече :bow: но много лошо,че не ми се тренира :oh: трябва да си стегна малко корема и ръцете зааащооотооо жива трагедия.
Вие как се справяте с отпусналата кожа при свалянето на килограми?
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Italiano » Вто Юни 18, 2013 3:28 pm

Браво, Мариана!
За кожата предполагам, че трябва някаква козметика да се ползва. И спорт, разбира се - коремни преси, гирички ...

Иначе аз за 2 седмици в Зоната съм –2.6 кг. и –3 см. коремна обиколка.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот marianapanova » Вто Юни 18, 2013 6:09 pm

Прекрасни резултати Italiano,колко кг имаш да сваляш или по точно към колко се стремиш
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Italiano » Вто Юни 18, 2013 6:17 pm

Сега съм 79, а ми се иска поне на 72 да сваля. Не съм много висок - 174 см., така че при 70-72 кг. мисля, че ще се чувствам добре.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот nympheacea » Вто Юни 18, 2013 9:39 pm

ефектът на отпуснатата кожа е една от причините да се смята за неправилно свалянето на повече от 2% от теглото /мисля че беше са месец/ има го коментирано в bb team
НО
горещо препоръчвам мазане със всякакви естествени масла /дори и зехтин за ядене/
във всяка аптека ще намерите базови масла като : масло от пшеничен зародиш, масло от кайсиеви ядки, макадамия и т.н.
препоръчам да не се мажете с бадемово, тъй като то стимулира растежа на космите. Купете си каквито масла ви харесат и си ги смесете в едно по-голямо шише. Мажете се след душ. Може да добавите и до 5 капки / на всеки 100 мл базово масло / и етерично олио по избор. Съжалявам че нямам време да си прегледам записките, имам различни комбинации от базови масла за различните сезони, попиват по-бързо или са по-мазни.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот marianapanova » Вто Юни 18, 2013 10:23 pm

nympheacea написа:ефектът на отпуснатата кожа е една от причините да се смята за неправилно свалянето на повече от 2% от теглото /мисля че беше са месец/ има го коментирано в bb team
НО
горещо препоръчвам мазане със всякакви естествени масла /дори и зехтин за ядене/
във всяка аптека ще намерите базови масла като : масло от пшеничен зародиш, масло от кайсиеви ядки, макадамия и т.н.
препоръчам да не се мажете с бадемово, тъй като то стимулира растежа на космите. Купете си каквито масла ви харесат и си ги смесете в едно по-голямо шише. Мажете се след душ. Може да добавите и до 5 капки / на всеки 100 мл базово масло / и етерично олио по избор. Съжалявам че нямам време да си прегледам записките, имам различни комбинации от базови масла за различните сезони, попиват по-бързо или са по-мазни.
Nympheacea благодаря за съвета ще се възползвам от мазилата
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот marianapanova » Вто Юни 18, 2013 10:29 pm

Italiano написа:Сега съм 79, а ми се иска поне на 72 да сваля. Не съм много висок - 174 см., така че при 70-72 кг. мисля, че ще се чувствам добре.

Italiano ти имаш съвсем малко да сваляш благородно ти завиждам аз имам цели още 23кг да свалям ,но се мотивирам защото когато започнах зоната бях 120 кг почти половината съм свалила до сега.
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Pipilota » Сря Юни 19, 2013 2:22 am

Аз да кажа за кожата дето се притеснявате :) Мъжо преди да започне зоната си беше направо дебел, с огромен спасителен пояс около корема :laugh1: т.е с голямо шкембе :) В момента, след две години в зоната, и тренировки, без никакви мазила му се оформиха плочки на корема, и никакъв спомен от увиснала кожа. И с него се чудехме къде се е прибрала тази кожа, ама е факт.
Предполагам, че когато се свалят бавно килограми, с темпото на Зоната, кожата сама си се прибира, а и да не забравяме, че добрите айказаноиди се грижат за всички части на тялото ни, включително и кожата. Казвам го от опит. За мен не мога да кажа много, защото свалих само 7 килограма, но при мъжо с 20 кила отгоре.... сега има завидно атлетично тяло, въпреки че е на 47 г вече.
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот marianapanova » Сря Юни 19, 2013 4:46 am

Това е чудесно Pipi съпруга ти на фитнес ли ходи
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Pipilota » Сря Юни 19, 2013 6:23 am

Ааами, никъв фитнес. Всичко в домашни условия :) Значи преди да влезе в зоната, мога смело да заявя, че беше един от най-най-мързеливите хора на тази земя :oh: Като инвалид беше в къщи :stupid: Все главоболие, все лошо настроение, крив в червата направо :laugh3: Събота и неделя се преместавше само от едното легло на другото, пълен трол години години на ред :) Като почна зоната, като взе да му идва енергията, започна да става сам да си налее вода например, или да си направи кафе, без да ми се моли на мен :laugh1: и бях изключително изумена от първите му необикновени действия :о Просто си беше мързелив :) И малко по малко, като започна да сваля килограмите, и започна да му харесва, че се харесва :laugh3: и почна с лицеви опори в къщи, после с времето коремни преси, малко по малко, един ден домъкна в къщи едни малки щангички и гири, после един ден на врата ме изненадаха с някаква пътека за бягане, и така, колкото повече отслабваше, толкова повеше се развижваше. И аз покрай него и аз се запалих на пътката, упражнения разни, и така, всичко в домашни условия, обаче много ефективно :love: Той вече от 2 години всеки ден, без неделя тренира по един час, ама супер натоварвания. Тениските му тежат от пот, все едно съм ги накиснала във вода :) Аз обаче се измързеливих пак, и се оправдавам, че нямам време :angel:

Наблюдавах го като експериментална мишка :laugh: поведение, физическо, психическо, изчезнало главоболие, неуморно чувство за хумор, увеличено самочувствие, спокоен сън, зачестило добро настроение, никакво хъркане вече, пиене на количества вода, никакво желание за алкохол (щото преди си ни беше ритуал и на двамата) задължителната водка или ракия със салатата преди вечерята, и в допълнение към зоната здраво четене на Естер Хикс за позитивното мислене, което смело мога да кажа, че увеличи до максималния максимум ефекта от зоната :bow: . Съзнателните мисловни упражнения са изумителна сила.
И просто се получи такъв "коктейл" от контролиране на подсъзнаието смесен със зоната, че не е за вярване.
Мога да разказвам с месеци за най-различни случки и мои наблюдения.
Пробвай този "коктейл" и след няколко месеца ще си говорим пак :)

Имаше моменти, докато пишех статията за кортизола, да се замислям каква може да е връзката от книгите на Естер и зоната, и ми светна, че кортизола може би е ключов фактор. Четеш, мислиш невероятни неща, на които те учат в книгата, намаляваш кортизола несъзнателно, или съзнателно :) от там добрите айказаноиди влизат в действие с по-голяма сила, зоната от другата страна ги бута още повече, и ставаш железен, психически и физически. Заспиваш и се събуждаш усмихат.
Изобщо, колкото повече остаряваме, толкова повече се подмладяваме. С всеки изминал ден и аз и мъжо имаме чувството, че едва сега започваме да живеем истински, и да се радваме на всичко около нас. Сигурно звучи шантаво, обаче хич не ми дреме кой какво мисли, дали ми вярва или не. Това което съм открила с тоя коктейл от Зоната и Естер никой не може да ми го вземе :) Тия физически и психически чувства не ги давам на никой за нищо на света, обаче с голямо удоволствие ги споделям с вас, и остава да ви кажа само да пробвате, и само тогава ще можете да ми повярвате :hug:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Сря Юни 19, 2013 11:02 am

Вдигнах блоковете от 11 на 12, но пак става трудно сутрин.
Иначе другите "симптоми" на Зоната са налице:
- не чувствам глад;
- нямам тежест в корема;
- не ми се ядат шоколади и боклуци;
- свалям килограми.
Ама това ненаспиване ...

Вие по колко часа спите нощем? Колко са ви достатъчни, за да се чувствате наспали се?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот marianapanova » Сря Юни 19, 2013 5:30 pm

Italiano аз вечер лягам 23-24 и сутрин ставам в 8 часа около 8-9 часа спя
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Отслабване чрез хормонален контрол