Готвене и рецепти в Зоната - част 1

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Стеф » Нед Фев 02, 2014 7:26 pm

Танита, разбира се че може и без мазнина - добавяй ядки без проблем :) Пипи, имах огромното желание да снимам и да приложа и снимков материал, ама ..... изядохме ги с дъщерята и после се сетих, че щях да снимам. Най-тържествено обещавам следващия път като направя да снимам. И наистина става и с овесено брашно, но си мисля че трябва да се остави малко да престои, за да се закисне брашното.
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 661
Регистриран на: Вто Яну 21, 2014 2:03 pm
Горна Оряховица

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Зоната
 

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Фев 02, 2014 7:34 pm

АХам, мерси за инфото :)

Кари, от много време, т.е още от преди месеци съм в една гатнака за една рецепта, и все не ми идван а акъла какво да направя. Става въпрос за "Мляко с ориз", само че всъщност е "Мляко с овес" и съответно с протеин на прах вътре....стана много вкусно. ТОгава имах ягодов протеин, и стана..3 часа изчислявах, смятах, триех, пак смятах, и уж го нагодих, обач епробелам знаеш ликъде се получи- нали пише навсякъде, че протеините не трябва да минават топлинна обраборка, и аз съответно не го сложих да ври с млякото и овеса, а после го добавих, и някак си не се разтвори като хората... :hm: можеше да усетиш топченца протеин...

Аз какво направих- полу-сварих първо овеса, и после го доварих в млякото, и после добавих стевия, ванилия, и протеин на прах... Идеята много ми харесва, но някак си й трябва да се доизкусури : :laugh4: Така че Каренце, ако имаш вдъхновение, можеш да пробваш и да дадеш идея как да стане перфектна. :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Karrita » Нед Фев 02, 2014 7:40 pm

pipilota написа:АХам, мерси за инфото :)

Кари, от много време, т.е още от преди месеци съм в една гатнака за една рецепта, и все не ми идван а акъла какво да направя. Става въпрос за "Мляко с ориз", само че всъщност е "Мляко с овес" и съответно с протеин на прах вътре....стана много вкусно. ТОгава имах ягодов протеин, и стана..3 часа изчислявах, смятах, триех, пак смятах, и уж го нагодих, обач епробелам знаеш ликъде се получи- нали пише навсякъде, че протеините не трябва да минават топлинна обраборка, и аз съответно не го сложих да ври с млякото и овеса, а после го добавих, и някак си не се разтвори като хората... :hm: можеше да усетиш топченца протеин...

Аз какво направих- полу-сварих първо овеса, и после го доварих в млякото, и после добавих стевия, ванилия, и протеин на прах... Идеята много ми харесва, но някак си й трябва да се доизкусури : :laugh4: Така че Каренце, ако имаш вдъхновение, можеш да пробваш и да дадеш идея как да стане перфектна. :hug:

Хахаха, Пипи, като, че ли имаме някаква телепатия.... :laugh:
И аз от доста време мисля за този десерт, при мен проблема е, че трябва малко да го сгъстя и още мисля как да стане това без брашно. Измислих - с желатин, но ще правя проби. А относно протеина, моят се разтваря много добре, но го бъркам в отделна чаша и като стане еднородна смес го добавям.
Скоро ще го измислим :) Кажи ми ти каква пропорция мляко и овес слагаш?
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Фев 02, 2014 8:23 pm

Аааа, еми там е проблема, в сгъстяването. Т.е при мен не се наложи да го сгъстявам, защото протеина директно го изджасках в овеса и млякото, и за това може би не ми се разтвори. Иначе ако сложим желатин, то вкуса му ще стане съвсем друг сигурно, няма да е като мляко с ориз....
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Dianant » Нед Фев 02, 2014 8:47 pm

Моля ви кажете ми какви са тези цели овесени зърна, които трябва да ям? Тук не съм ги виждала. Овесените ядки тук са едни фини начупени с люспички. Други не съм виждала. Дайте ми някаква снимка за видя какво представляват всъщност.
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 39
Регистриран на: Вто Яну 07, 2014 11:57 am
The Nederlands

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 8:55 pm

Dianant написа:Моля ви кажете ми какви са тези цели овесени зърна, които трябва да ям? Тук не съм ги виждала. Овесените ядки тук са едни фини начупени с люспички. Други не съм виждала. Дайте ми някаква снимка за видя какво представляват всъщност.

Ето ти снимка, но и аз не можах да намеря в Дания. Тук намерих само овесени трици. Всъщност намерих по интернет в някакви датски сайтове, но беше много скъпо. Затова мама ми изпрати колет с овес от БГ. :laugh:
Последна промяна HippoDel на Нед Фев 02, 2014 9:00 pm, променена общо 1 път
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Dianant » Нед Фев 02, 2014 8:59 pm

Благодаря ти Хипо. Искрено ти завиждам,че си имаш мама :yess:
Някъде из форума четох,че било хубаво овесът да е начупен. Тук съвсем се обърках. Напиши нещо и за Стевията. Не ми се получават печивата с тази, която пека. Слага слагам безкрайно и си остава безвкусно.
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 39
Регистриран на: Вто Яну 07, 2014 11:57 am
The Nederlands

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Хриси » Нед Фев 02, 2014 9:04 pm

:bigsm8: Уауу, Хипо, какъв е този огромен овес? Аз този, който купих от руския магазин е един такъв дребничък, почти не не набъбва. Иначе се разпуква, сварява се добре, но е адски дребен.
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 156
Регистриран на: Пет Яну 03, 2014 4:40 pm
София

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 9:09 pm

Dianant написа:Благодаря ти Хипо. Искрено ти завиждам,че си имаш мама :yess:
Някъде из форума четох,че било хубаво овесът да е начупен. Тук съвсем се обърках. Напиши нещо и за Стевията. Не ми се получават печивата с тази, която пека. Слага слагам безкрайно и си остава безвкусно.

Диди, а ти каква стевия ползваш сега?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот tanita68 » Нед Фев 02, 2014 9:09 pm

Dianant написа:Моля ви кажете ми какви са тези цели овесени зърна, които трябва да ям? Тук не съм ги виждала. Овесените ядки тук са едни фини начупени с люспички. Други не съм виждала. Дайте ми някаква снимка за видя какво представляват всъщност.

Скрит текст:
Изображение

Ето това е овеса, който се препоръчва в зоната, нормалните овесени ядки са от червените храни.
Е, аз докато успея да снимам и да се оправя с моя "бърз" компютър и са ме изпреварили. ;)
Последна промяна tanita68 на Вто Фев 11, 2014 5:06 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 9:10 pm

Хриси написа::bigsm8: Уауу, Хипо, какъв е този огромен овес? Аз този, който купих от руския магазин е един такъв дребничък, почти не не набъбва. Иначе се разпуква, сварява се добре, но е адски дребен.

:laugh: Сигурно има различни сортове.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Dianant » Нед Фев 02, 2014 9:17 pm

Ей сега се взирах в етикета на Стевията и там пише,че 1 лъжичка от нея е равна на 1 лъжичка захар. Никакво съобщаване на % съдържание. На първо място обаче в съставките е малтодекстринът. Кажете ми знаете ли каква Стевия трябва да ползвам?
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 39
Регистриран на: Вто Яну 07, 2014 11:57 am
The Nederlands

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Dianant » Нед Фев 02, 2014 9:21 pm

Танита, благодаря ти също за отговора. Момичета, честно да ви кажа почувствах се като кон при вида на този овес. :laugh1:
Dianant
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 39
Регистриран на: Вто Яну 07, 2014 11:57 am
The Nederlands

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Маня » Нед Фев 02, 2014 9:22 pm

Аз ползвам този вариант - воден екстракт от Стевия http://www.zoya.bg/%D0%95%D0%BA%D1%81%D ... D0%BB.2567
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Фев 02, 2014 9:23 pm

Dianant написа:Танита, благодаря ти също за отговора. Момичета, честно да ви кажа почувствах се като кон при вида на този овес. :laugh1:

:laugh1: :laugh1: Не си единствена, някои вече започнаха да цвилят. :laugh4: :laugh4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Маня » Нед Фев 02, 2014 9:26 pm

HippoDel написа:
Dianant написа:Танита, благодаря ти също за отговора. Момичета, честно да ви кажа почувствах се като кон при вида на този овес. :laugh1:

:laugh1: :laugh1: Не си единствена, някои вече започнаха да цвилят. :laugh4: :laugh4:

А си е направо вкусен - особено ако само си го накиснеш вечерта и сутринта го включиш в закуската - приятно се дъвче, засища и дава много енергия.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта