Здравейте на всички!
Аз от 20.01 се придържам към зоната. Тъй като започнах в понеделник се тегля и меря в понеделник и тогава записвам резултатите. Засега имам само едно замерване след началото:
............20.1.2014............27.1.2014
тегло....... 91,5 ................89,7(-1,8)
ханш........128 .................125(-3)
корем.......118 .................115(-3)
талия.......104 .................104
В понеделник ще се отчета за седмицата.
Е, по принцип се тегля всеки ден(не мога да се сдържа да не проверя как върви). Ама записвам резултатите само веднъж. Но вчера се наложи да сложа колан на дънките си, защото имаше опасност да ги изгубя някъде, така че очаквам за тази седмица да има осезаеми резултати поне в обиколките, а и в килограмите.
Да напиша малко за себе си.
На 45 години съм, в момента по майчинство с третото си дете. Всички ми се чудеха как съм се решила на дете на тази възраст, но и получих подкрепа от повечето ми познати, а и от другите си две деца. Излишните килограми си ги имах още преди бременността, докато бях бременна качих около 6-7кг и дори при раждането ги свалих, но след това (детето ми е родено в началото на декември) до нова година си наваксах килограмите, с които отидох да раждам - просто изпитвах страхотен глад за сладко. Сега детето ми е на година и два месеца, но все още се кърмим, така че съм на 13 блока дневно, колкото е препоръчителното за кърмещи майки. Живея във Финландия и поради тази причина ми се налага почти всички продукти да смятам по етикет, тъй като едва ли отговарят на българските или американските такива. Много трудно успях да намеря овес, навсякъде е пълно с пресовани овесени ядки, но овес нямаше никъде, а като питах ме гледаха като ненормална и казваха, че овеса е за животните. Е, в един магазин се оказа, че дори и персонала не знае какво има по рафтовете, защото една клиентка, която случайно е чула какво питам ми показа къде има. За всеки случай се запасих с 2кг. Хубавото е, че успях да намеря извара, която е обезмаслена, а също и обезмаслено сирене, което е доста вкусно, единствения проблем е, че е безсолно, но си добавям по малко сол. Интересното е, че стои като на гранули, повече прилича на котидж чийз. Иначе тук си хапваме сьомга много често(поне веднъж в седмицата купуваме). По-голям проблем са ми зеленчуците, в началото ми се наложи няколко дни да заложа на картофи като въглехидрат, но вече и с това се оправих.
Благодаря, че го има този сайт, че има толкова разнообразни рецепти в него. Вече правих някои от тях, дори и на малкия му харесаха сладкиша с боровинки и сладкиша с круши. Притеснявам се единствено от това, че са с подсладител, не знам дали е допустимо да се дава подсладител на такова малко дете. А подсладителя ми е стевия, но като се загледах в етикета се оказа, че съдържа и малтодекстрин, което не бях забелязала като го купувахме понеже разчитам повече на мъжа ми да чете етикетите, все пак той знае финландски.
Но полека-лека и аз започвам да се ориентирам (поне в четенето на етикети
)
Видях, че някои от вас имат страхотни резултати в свалянето на излишни килограми. Надявам се и аз да успея да нормализирам теглото си и да се чувствам нормално в кожата си. Преди около 10-тина години за 3 месеца рязко свалих около 30кг без да пазя никакви диети, дори напротив - ядях страшно много сладки неща, като вафли и наполеони. На 32-3 години обличах дрехите си от гимназията. Но след това се наложи да си направя операция на жлъчката и започнах постепенно да качвам килограми докато стигнах до 90кг. Надявам се чрез зоната пак да успея да се вмъкна в старите си дрехи и малкия ми син да не се срамува от майка си, която да прилича на слон.
Това е засега от мен. Надявам се да помагате ако възникнат проблеми.