Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
HippoDel написа:Karrita написа:Italiano написа:Кари, тези 33 гр., които ти дава по етикет, да не би да са с фибрите? Щото голяма ми се струва разликата от 21 до 33 грама ...
Не са написани фибри на етикета Ити....
Белтъци - 8,9 гр
Мазнини - 2,58 гр
Въглехидрати - 27гр
Хммм, странна работа, трябва да се огледам по магазините за друга марка, за да сравня!
То, ако е с фибрите, ще излезе, че 1ВБ е по-малко, от колкото без фибрите. Кари виж, да не би да не е за 100 гр продукт, а за по-малко?
И на моя пакет не са описани фибрите:
Белтъци - 20 гр
Мазнини - 7 гр
Въглехидрати - 48 гр
Всичко е горе-долу двойно на твоя.
Italiano написа:Ех, да дойдат само ...
elana2008 написа:Здравейте и тук, не знаех, че има такава тема специално за грамажи те от таблицата и затова писах в друга тема, моля да ме извините, все още съм доста начинаеща и много неща не сами ясни. Та въпроса ми беше за марулята- за 1 ВБ цели 500 грама ли е наистина? Т.е ако ми се яде само матула с риба тон и имам 3 блока трябва да изям 1,5 кг марули и съответния грамаж риба тон и мазнината, така ли? Извинявам се ако въпросът ми е малко тъп, ама много се обърквам на моменти и нз дали съм на прав път.
eldass написа:Здравейте и тук!
Днес се загледах в етикета на сиренето, което купувам и белтъците са 19 гр., а мазнините 17 гр., което означава че това е смесен продукт ли? В тези случаи не се добавя мазнина може би и изобщо може ли да се приема сирене като зелен продукт? Вие ядете ли сирене изобщо или си хапвате месо? А в случаите, когато ям чист протеин добава ли се двойно мазнини?
За печената тиква цигулка как стоят нещата - колко грама е един блок според Зоната? В този сайта има доста подробна информация http://nutritiondata.self.com/facts/veg ... cts/2601/2
Има ли някъде таблица с грамажи на продуктите, защото за мен е по-лесен вариант с везна? Предполагам, че когато са обявени продуктите са без кора. А нарът е готов обелен на зрънца. Може ли да се ползва сол и лимонов сок за овкусяване? Много въпроси ми изкачат, мерси.
Italiano написа:Някой смятал ли е портокалът колко излиза за 1 ВБ?
Italiano написа:Някой смятал ли е портокалът колко излиза за 1 ВБ?
eldass написа:Чията не я намирам в ББтийм. Но в сайта, който ползвам аз има 44 гр. и 38 гр. диетични фибри = 44-38 = 6 гр. въглехидрати и 31 гр. мазнини
Total Fat 30.8g от тях
Saturated Fat 3.2g
Monounsaturated Fat 2.1g
Polyunsaturated Fat 23.3g
Излиза, така че това е мазнина така ли е? И поради тази причина е много богата на Омега 3 на 100 гр. Total Omega-3 fatty acids 17552mg. и все пак мога да ям 1 блок от нея като мазнина около 5 гр.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта