Ах,
Nellie, спокойно
Няма грешка в калкулатора, спокойно
Но и не си първата, която се пита защо е така
и мисля, че назад в страниците бях отговорила на този въпрос
Но не ми се търси сега да ти копирам отговора, затова ще обяснявам пак
В зоната човек се храни така, все едно е в идеалните килограми, без значение колко подкожни излишни мазнини има, и колко са му издули тялото
Ако аз и ти сме горе долу с еднакъв ръст, а аз съм с 15 кила например повече от теб, пак ще трябва да ядем едно и също количество блокове, защото сме еднакви на ръст. Количеството на протеина, което твоето тялото може да е поеме е такова, каквото и моето тяло може да поеме. Блоковете се променят, когато се увеличи физическата активност, защото тогава нуждата от протеин нараства.
ако например аз съм с 15 кила повече от теб, обаче тренирам редовно, а ти си клечка слаба, но те гони мързела, и по цял ден мъзрелуваш, тогава, въпреки че съм дебелана, ще трябва да ям повече блокове от теб, въпреки че ти си клечка
Разбираш ли къде е разликата- ако промениш физическата кативност в калкулатора, ще се промени и количеството на протеиновите блокове
без значение колко си дебел, ако сте с еднаква структура.
И другото което е, ако започнете да си зичислявате блоковете по книгата Зоната, от таблиците които са там, на голям процент от жените ще им се паднат по 6-7 блока, което е абсурд, и което не харесвам, че Барито не се е погрижил за това. Той препоръчва всяка жена да яде минимум 11 блока, което пък според мен е много. За това сме направили каклулатора да пада най-много до 9 блока, но мисля, че за 90 % от жените 10 блока са идеалната цифра.
Ако отидете на сайта на Сиърс, неговия калкулатор показва минимум 11 блока при жените, а в книгата му излиза 6 блока. В единия случай на повечето момичета ще им идва прекалено много, а в другия случай ще умират от глад.
Аз стигнах до тоя извод с блоковете с повече от две годишен опит чрез наблюдение на най-различни хора. В темите за зоната в бгмама много момичета започваха с някакви 7-8 блока, и се оказа, че резултатите са минимални, дори без никаква промяна. Защо? Защото храната им идваше малко, и оргазнизма им влизаше в режим на запасяване ако мога така да го кажа. След като увеличиха блоковете, започнаха да се показват резултатите. И понеже провеждахме няколко зонови състезания там, и имах възможността да забележа със всеки един състезател какво се случва по време на правилно и стриктно спазване на Зоната в период от по 15 дена
И така стигнах до тези изводи