от Gazilot » Чет Яну 09, 2014 12:26 pm
Има много места в Интернет където е интересно да се отиде, разгледа и порови. Но след време или забравяме за мястото ( страницата), или го посещаваме на високосна година. Интересът се е променил и бля бля бля.
Докато тук, в създаденото от една ентусиастка, открила нещо прекрасно и искаща да го покаже на света, се спирам много често, да не кажа почти всеки ден. Намирам сходни съдби, души, виждания. Намирам приятели, които странно защо, чувствам по някакъв истински начин. Казвам странно, защото в модерният начин на живот и комуникиране, подводните камъни и уловки, интереси и егоцентризъм са в такова изобилие, че понякога се чудя, аз ли съм лудия, или всички останали. Нещо не е наред със света, както пее и Стив Тайлър... Но си имам оазис, наричам го, без подсъзнателния щрих - " на Пипи дупчето", в който наистина си почивам и забавлявам, уча се и научавам много неща. Момент, аплауз - ЗА СЕБЕ СИ!!! Това е тънкият момент, това е разковничето, което прави това място уникално - научаваш неща за себе си, а не за другите, поне в по-големия процент. А какво по-хубаво от това, да откриваш себе си наново, след като доскоро си мислил, че си загубена клауза. И ако този процес, по преоткриването, в автономна среда е невъзможен, то в публичното пространство е абсолютна химера. Винаги има мутации и грешни ценз оргии. Но не и тук.
Мястото, където преоткрихме себе си, как можем да сме горди от това, което моделираме, как можем да помагаме безкористно. Мястото, където моята любима фраза " Безплатен обяд няма" се разпада като пясъчен замък на брега на морето. Мястото, което ме научи да обичам себе си, не такъв какъвто съм, а такъв какъвто искам да бъда.
Тънката граница с утопичният наклон за случващото се понякога ме плаши, но разтърквам очи и виждам, че не е сън. Баси кефа! Безкористни приятели, нови стартове, позитивизъм ( с нумизматична стойност в съвремието) и по кучешки предана отзичивост от всички. Благодаря Ви, момчета и момичета.
Но всичко това нямаше да го има, ако не беше споменатата по-горе ентусиастка. Толкова труд, енергия и страст, вложени, полирани и предоставени свободно и доброжелателно за всички, които се интересуват. Това е с колекционерска рядкост местенце в Интернет, дами и господа, другари и другарки. Благодаря ти Пипи, от дъното на душата си ( отклонение : душата има ли дъно, по дяволите?.) Рипийт - Благодаря ти Пипи, за този урок по човечност и чистота, който ми даде. Наистина. Обичам да играя с думи, фЪкт е, но тука съм искрен и прям.
Поклон и респект, и няма да се пресиля ако кажа, че на тази си възраст си мислех, че ценз и ценностна система си имам завършени, та чак клеясали. Да, ама не. Промени ме, Пипи-и-и-и и ако някога се видим, така ще те прегърна и благодаря, че ще ти изскочат всички айказаноиди през фонтанелата ( както казваше един приятел - фустанелата).
Нека първият рожден ден на този сайт даде началото на масова позитивна лавина от осветлени хора около мен и вас, приятели!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ