tshivacheva написа:Здравейте! Аз също чета зоната в сайта на д- р Бари Сиърс и ми прави лошо впечатление , че изключително комерсионално насочен. Той продава храни, риб. масло и фелоли, което за лекар , с неговата популярност понамирисва на търговийка.
tshivacheva Тука настъпваш една тема, на която съм изключително чувствителна, и на времето съм спорела с километрични постове, само че тогава беше скучно, защото страничните наблюдатели не смееха да се обаждат
Първо- искам да съм сигурна че не говориш само за сайта
zonediet.com, където са продуктите на Зоната, а знаеш и за
drsears.com, и най-вероятно НЕ знаеш за
zonediagnostics.com.
Първия сайт zonediet.com е изцяло комерисално насочен, благодарение на който аз се сдобивам с рибеното ми масло, с витамините ми, с изключително важните ми полифеноли (за които ти споменаваш може би- фелоли), и с козметиката от която съм много доволна. Ако не беше този сайт аз нямаше как да се сдобия с тези продукти, да ги изпробвам, и да кажа дали съм доволна или не, дали си заслужава или не, и дали има ефект или не. За да се връщам постоянно към тези негови продукти, означава, че съм изключително доволна и благодаря за съществуването на този КОМЕРСИАЛЕН сайт.
Другото което е, за мен е абсолютно нормално човек с голям умствен потенциал, да се радва на плодовете на труда си и да иска да натрупа състояние, след като е прекарал живота си в лаборатории над микроскопите и е открил или изобретил нещо.
Нали не искаш да ми кажеш, ча ако ти или аз изобретим или открием нещо, от което можем да натрупаме милиони, ще си го скрием в мазето само за нас, или ще го подарим на света безплатно- for free както се казва. Няма как да стане нали ?
Нали и не очакваш Барито- лекар, с неговата популярност да си стои в някое кабинетче и да чака на една заплатка...
ми който го може го може...който има акъл, разбира се че ще трупа състояние. Аз лично се възхищавам на такива хора.
И другото което най-много ми харесва- Барито е написал едни книги, и от там нататък никой не е длъжен да купува неговите продукти. Описал е съвсем простичко как всеки сам в къщи може да си спазва зоната и да слабее. Правя сравнение с подобни откриватели на разни диети, които пускат новината че са открили най-ефикасната диета, но за да научите тайната трябва да се регистрирате в еди кой си сайт, за съответната сума, и от там да се абонирате за съответното количество кутийки храна, в които не знаете какво има, и кредитната ви карта всеки месец да олеква...тогава пак слебеете, но си плащате редовно- това е комерсиален сайт и комерсиална диета, а не Сиърс и Зоната.
Другото което е:
tshivacheva написа:Не намерих никъде убедителни данни за това, че диетата или режима е полезен при диабет или високо арт. налягане. Има откъслечни данни от др. автори в нета, които НЕ намират доказателства в полза на този начин на хранене.
Въпреки това , тази диета е наречена -
противовъзпалителна и може би помага за овладяване на " тихото " възпаление, което стои в основата на много сърдечно - съдови болести. Тогава защо няма научни доказателства за това?
Този абзац изобщо не го разбрах...!?
Ми те всичките му книги са написани изцяло за това как зоната е полезна за високото кръвно, и за диабета, за рак, за артерослероза, за биполярна депресия, и т.н дане ти ги изброявам всичките. В книгите подробно описва какво се случва в тялото и кое го причинява и кое го потушава.
И кои са тези откъслечни данни на автори, които пък НЕ намирали доказателства в ползата от зоната? Може би трябва да им вдигна кръвното и после да ги нахраня в зоната, за да видят как им пада кръвното
И ДА, Зоната е
противовъзпалителна , и със сигурност помага за овладяване на тихото възпаление, като намалява арахидоновата киселина. И за това има много научни доказателства, описани в книгите на Бари Сиърс, с дадени примери, посочени източници от научни трудове, и най-вече вече изследвания с големи групи пациенти в храврдския медицински институт под личното наблюдение на Сиърс. От къде разбра, че няма научни доказателства...
нямам идея.
Те всичките му книги са написани въз основа на научни доказателства! (не говоря тук само за книжката която е преведена на Български - Зоната.) Щом си разбрала комерсиалния му сайт, значи си на "ТИ" с английския, значи няма да имаш проблем да прочетеш уникалните му книги "Toxic fat", "The Anti-Inflammation Zone" ,"The Anti-Aging Zone" и "The OmegaRx Zone" , като първите две са ми любимите.
tshivacheva написа:Иначе за протокола -минус 5 кг, талия 90, корем 98 .
Какво ли става с триглицеридите и кр. захар - не знам. Страх ме е да ги изследвам.
Обичам ви !
Тук поздавления за стопените килограми
А относно триглицеридите и кръвната захар- няма от какво да те е страх. Напротив направи ги за да се зарадваш още повече. По скоро онези
др. автори в нета, които НЕ намират доказателства в полза на този начин на хранене.
би трябвало да се страхуват да си направят изследвания, от страх да не останат с пръст в устата от показаните резултати от Зоната