Здрвейте, реших да намина и ккаво да видя - Хипчето с не толкова подобен на моя проблем, но аналогично решение.
Това което мога да те посъветвам с моя макар и кратък опит е наистина да увеличиш закуската.
Как стигнах до този извод ли ? Ами преди време се оплаках тука, че ми с случват едни бесни гладове в следобедно-привечерно време и направо изперквах за въглехидрат
Това продължи две седмици и толкова мъчно ми бешее да удържа както на Веско Маринов да не се поти, когато се раздава на бабите.
Беше ми изключително любопитно, защо аджеба така става ?! Четох, четох, рових се и открих виновника - това е хормона лептин. При мен ситуацията е и малко специфична, тъй като започнах да зонувам след кажи-речи двайсетдневно каране на плодчета и чайче (в края на лятото, ала с оглед на нанесените метаболитни повреди все едно никакво време не изминало).
Та този пуст лептин мноого трудно, с месеци, се връщал в нормалните граници, а е голяма клечка при хормоните - общо взето обяснява на мозъка, че не трябва да праща повече сигнали за глад като се напапаме. Да , ама не, той се произвежда в голямата си част от собствените ни мазнини. Намаляват мазнините - намалява сигнала, плющи ти се още. Наред със сегашното сваляне на мазнини от Зоната хормоните ми се ошашкали от глада и не могат да се вкарат в ред. Да не ви описвам какво и как ядях в тези кризи..
Започвам си номрално сутрешно, зонувам си по обед и мистър Хайд се появаява следобеда. Отделно нямам никакъв изграден режим на сън с всичките дневни и нощни смени на работа, лекции и какво ли още не, а лептина силно се влияе и от качествения сън. Хипче, сигурно и при теб тази неравномерност оказва влияние.
Днес рано-рано след нощната ми смяна и вчерашното въглехидратно блудство бях много гладна сутринта. От 7.00 до 12.30 направих 6 от 9 блока за деня, трябваше да се поддържам за лекции. Интересното е, че досега го няма този глад ! Да не си помислите, че не съм яла от тогава де, чак такава шматка не съм :D Чувствам се наистина СВОБОДНА и ЩАСТЛИВА, че го няма раздиращото чувство да изядеш света.
Изводът ми е, че със по-плътно хранене сутрин освобождаването на захар ще е по-продължително и няма да ги има тези спадове и неразположения.
Чакаме да разкажеш