Милите ми загрижени пчелички, благодаря ви за съчувствието и милите думи
. Усмихвах се пред екрана с умиление, че най-накря някой ми проговори извън докладите
Сега обаче искам да свърша първо с проверката, че стана много късно, и после ако остане време ще си побъбрим за моите приключения
ТониЕлис, как само ти завидях за следобедната закуска с тези черешки от зонов компот...
И това със страничния планк е супер, че го правиш. Кажи и на другите пчелички колко е полезно, и колко калории ще изпеплят ако правят и страничен планк за още една допълнителна минута. Отличничка си. Сега ти трябват 5 поредни безгрешни дни за да можеш да изгониш оня ми ти търтей там, с червените панталони
8+1
HippoDel, Харесва ми се, че си пиеш водата под формата на чай
Аз преди да вляза в Зоната, преди години, не можеше да ме накараш да пия чай. Но както е известно, зоната променя всичко в човека - вкусове, навици, здраве и т.н. Че и аз пропих чай, без мед и лимони в него, и не мога да се насладя на вкуса на всяка една билка. И от години вече изпитата ми вода е предимно чай. Викам си защо сега да пия вода, като мога да примем различни полезни съставки от всяка билка с чайчета. И така, пия мащерки, кантариони, глухарчета (за черния дроб), сминдух чай (супер полезно за жените като мен, които ги очаква критиката
), от магарешки трън, за баланс на хормоните, и мога да изреждам още много. Докато седна пред компа и чая ми е готов. На ден изпивам по не знам си колко такива билкови щуротии. И съм доволна
И ти си отличничка, 8+1
kikiморче, имам едно леко съветче
Провбай се да намалиш количеството на плодовете, и да ги замениш повечето със зеленчуци. Иначе всичко друго изглезда ок. Радвам се, че сте такива перфектни, Ставате все по-и по стриктни състезателки, и много ме улеснявате, за което благодаря много с тупкащото си пулсиращо сърце
8+1
Ivka_94, спокойно, няма да ви оставя. Поне докато не свърши състезанието
И при теб нямам забележки, само ако можеш да вкараш мааалко повечко истински протеин вместо млякото. Знам, че е най-мързаливия вариант, ама...просто съвет. И ти днес си гепна за първи път голямата Пчела Майка
Много се гордея с теб
8+1+1
Мечта_8, ще ти дам стриктната пчеличка, защото си имала ситуация, но най важното е, че после си опитала да намърдаш и напаснеш блоковете, което е знак за хормоналното мислене, за което Барито толкова много говори
8+1
Nikka Не се стряскай мила печличке. Добре съм. Аз не съм болна, просто имах криза, и сле дтова бях изтощена физически. Но като си легна с лаптопа на дивана, си релаксвам един вид. А за тук- поела съм ангажимент, и нямам право да отсъствам
Как да ви оставя, като знам колко усилия полагате, да помните всичко от през деня, после вечерта да го описвате, + психическите усилия, създаването на навици и т.н. Това са много усилия и воля, за които много ви се радвам и ви благодаря, че ме карате да се чувствам полезна
И ти си отличничка днес 8+1. Още два дена и ще хванеш голямата пчела
yana, благодаря и на теб. Спокойно, ще бъда добре
Ако зависи от мен, не от сърцето ми
Сега, не знам кои от вас са в групата на фейса, аз не ви знам там кой кой е там, тук всички са инкогнито с много сладки аватарчета
но исках да ти кажа на теб Янче, ако си в групата, днес имаше интересна дискусия за Хашимото и Инсуиновата Резистентност, и Катето сподели нещо, което исках да ти кажа, ако не си го прочела там- ще ти копна какво сподели тя:
Ще те посъветвам няколко неща на база своя опит. Първо, не изоставяй зоната! Новите режими които навлязоха при нас, всъщност са стари и добре известни, и имат своите последствия. Зоната също е ниско въглехидратно хранене, приемат се 100-110 гр въгл. на ден, но не е ВМ, а мазнините са правилните, което е мнооого важно в дългосрочен план. ИР се овладява много лесно, след първоначалната паника, за два месеца вслушване в себе си, определих кои въглехидрати и протеини ми влияят добре, ям си сладко сладко, и в момента се центрирах здраво в Зоната, килограмите тръгнаха надолу, и най важното, чуствам се страхотно, имама един термин, в центъра на зоната.
Ще ти дам някои насоки, които работят при мен, а ти пробваш, и преценяш кое е твоето
Първо авокадо за мазнини, имай авокадо вкъщи, 15-20 грама за Блок Мазнини. Гледам мазнините да са ми от него, даже когато са от друго, ръбам хапка при следобрдната например, добре ни влияе. Плодовете - много малко, 1-2 блока на ден, но понякога ям и три, обаче с тактика, ако ям плод за следобедна, протеина ми е 1,5 бп, ям първо него, чакам десет минути, и чак тогава плода, знаеш защо. Това с протеина се старая да го правя редовно, помага много. Никакви агавета, мед, и т.н. Но оня ден правих десерт и сложих банан, падна се по половин блок на човек, балансиран беше, аз преди да го изям оначе, хапнах половин блок месо, с блок авокадо, изчаках, и тогава ядох. Схвана мисълта ми, нали. На основните хранения, ако е оранжев въгл, често го намалям с половин блок, понякога с един, ако съм вкарала и плод. Това с плодовете не е толкова страшно, просто ще хапнеш половин блок, а не цял и готово, хем си в баланс, хем няма да се затъжваш. Сори за дългия коментар.
Сетих се нещо, понякога като не си преценя храната, и ми се качи инсулина, и почва да ми се яде, натрапчиво ме подкарва на сладко, не можех да се оправя с дни, в една група за диабет прочетох за авокадото, че трябвало да се изяде едно авокадо в такъв момент, пробвах, на мен ми помогна. Помагал ми е този метод три пъти.
Надявам се тези съвети да са ти от полза на теб, и на всички четящи от балкона
И ти си отличничка днес 8+1 Бравууус
chern0koska, благодаря и на теб, обеяавам да мисля все по-позитивно
И сега да питам аз - добре де, като изсмука първата чаша вино, някак си така не те ли заглозга едно чъвство на вина, че си на състезание, че другите ще те надминат, че ще изостанеш...и такива някакви депресии не те ли нападнаха?
Завършваш със 6 пчелички и 2 мааазни търтея
И сега- липсват ми Теди и Миметка, а МаксимаРалито вече втори ден липсва, което значи, че ни заряза май. Ако и утре не пише, ще я дисквалифицираме и язък за труда ми
Когато някой има ситуация, не е проблем, ама ми се иска да а най-много по една пчеличка липсваща пчеличка на ден, че иначе ми се натрупват много за следващия ден, и стават часове четене и фокусиране и лекооо натоварващо така да се каже
Хайде отивам да си изям трите блока, че много закъснях. После ще пиша пак ако имам време.