Зоново състезание - 3ти тур

Раздел за виртуални зонови състезания, създадени с цел придобиване на правилни хранителни навици.

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоново състезание - 3ти тур

Мнениеот Ivka_94 » Чет Фев 08, 2018 10:16 pm

Бързо възстановяване , Пипи! Дано всичко е наред и се завърнеш скоро да ни напътстваш и оценяваш .... А

А за всички пчелички, ето го и моя отчет от днес!
1. Състезател- ivka_94, 08.02.2018 , четвъртък, 10 блока. Заклевам се да кажа истината, цялата истина и само истината!

2. Хранения на ден - задължителни 5, аз имам 6
сутрин - 7:30, 2 бл
обед – 13-30 2бл
следобед -18-00 - 2 бл
вечер – 20,00 - 3 бл
преди лягане - около 23 1 бл
Заслужих си стриктна пчеличка

3. Удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

4. Целия ден минал само на благоприятни храни - заслужих си зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода- над два литра и половина и си завоювах водната пчеличка.

7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден- дайте си ми пчеличката-поет
Закуска – 2 блока - съдържаща 400 гр кис.мляко с 12 фъстъка

Обяд –2 блока - 400 гр. Кис.мляко, 12 фъстъка

Следобедна закуска – 2 блока - 180 гр. Зелен фасул /1 БВ/, 70 гр печена чушка / ½ БВ/, 75 гр. Лук / ½ БВ/, 6 маслини, 48 гр. Телешко /2БП/

Вечеря – 3 блока – 140 гр. пЕчена чушка, краставица, шунка пуешка 3 БП, 9 маслини

Късна вечеря - 100 гр кис.мляко, 1киви и 3 бр. ядки

8. Около 2 км пеша, няколко качвания до 4 етажи и имам спортната пчеличка.

9. 1 минута Планк" , и затова спечеля планкована пчеличка.

10. Успях да уловя цели 8 пчелички за този ден
Аватар
Ivka_94

Жена

Зоната

Мнениеот Мечта_8 » Чет Фев 08, 2018 10:28 pm

1. Състезател 8 – Мечта_8 , 08.02.2018
2. Хранения 5 : 2 – 2 – 2 – 2 – 2 /7,30ч—15,00ч-17,30ч-20,00ч-22,30ч/
Предвид голямата часова разлика в двете хранения само обяснявам, че неплануван ангажимент ми провали обяда/не го бях взела със себе си/ и се наложи да обядвам много късно. После пък храненията станаха много начесто и затова ги направих по 2 блока всяко. Нека Пипи прецени дали тук ще имам пчеличка или не?
3. Няма изкушения, вряха ми под носа един шоколадов бонбон, ама аз твърда еййййй – инатеста пчеличка;
4. Деня мина с благоприятни храни –зелена пчеличка;
5. Всички хранения са премерени – мерителна пчеличка;
6. Изпих над 1,5 литра вода- водна пчеличка;
7. Меню:
Сутрин – 1 Б прясно мляко и кафенце, 1Б зонов мъфин;
Обед/късееен/ – 1 Б зонов мъфин; 1 Б 2% кис,мляко;
Следобедна закуска: 1 БП извара, 1 БВ броколи, 1 Б кис.мляко;
Вечеря: 2 БП извара, 1 БВ домати, 1 БВ ябълка, 6 маслини;
Късна вечеря: 1 Б зонов мъфин и 1 Б 2% кис.мляко.
Споделих и очаквам Пчеличка –поет!
8. Спорта днес е пак същия: кардио / над 2,5 км свински тръс/ и степ /над 100-на стълби надолу-нагоре/– искам си спортна пчеличка;
9. Не знам защо Nikka си мисли, че само тя води неравна борба с мистър Планк … тук борбата е не по-малко комична! Та и аз едва удържам 60 секундния му напън… Ама като гледам другите как катадневно го ухажват, щъ си го любя и аз! Па нека треперя след това! Даже мисля, че ще пробвам да му се отдам и странично…. Другите какви стойки експериментират ейййй – За днешната 1 минутна среща искам – планковата пчеличка;
10. Според мен днес си хванах 7 пчелички.
Мечта_8 = първа цифра 8 на кантара :-)
Аватар
Мечта_8
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Nikka » Чет Фев 08, 2018 11:18 pm

Пипи, много ме стресна с този извънземен пулс. Искрено ти пожелавам да ти е последното такова изживяване и да не се повтарят повече тези ексцесии. И да питам аз какво правиш след това на компютъра? Трябва да си почиваш повече. Много повече.

Както ме посъветва реших да удвоя мазнините днес. Утре също и след това минавам в нормален режим. Интересното е, че и тялото ми си иска мазнини – ядат ми се тахан с киселото мляко и лешници с другите неща.

1. Състезател - Nikka, 08.02.2018, четвъртък. (забелязах че предните дни нещо съм окашила датите, ама така става като копираш и само коригираш)

2. Хранения на ден – 5, по схемата 2-3-2-2-1
9.00ч – 2 Б:
- овесена каша с извара и бадеми -2 БВПМ

14 ч – 3Б
- миш-маш от белтъци, печен пипер, домати и извара – 3БПМ+2БП
-100гр ябълка – 1 БВ
- лешници

18.30ч – 1Б
– кис.мляко 2% 400гр – 2 БПВ
-6 лешника – 2БМ

21.00 – 3Б
- пилешко печено 50гр – 2 БП
- салата от домати 60гр, маруля и перце зелен лук – 1/4 БВ
- репички -1/4 БВ
- половин нахутен мъфин – 1/2БВ
- печено кисело зеле 150гр– 1БВМ
- 9 лешника и бадеми

23,00 –
– кис.мляко 2% 200гр – 1 БПВ
- 1/2с.л. сусамов тахан

Смятам че си заслужих стриктна пчеличка
3. Изкушението НЕ победи инатеста пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче -мерителна пчеличка.
6. Изпита вода - 2,5л - водна пчеличка
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден- гепнах и пчеличката-поет
8. Гимнастика около 20 минути - спортната пчеличка.
9. Още една мъничка :laugh1: планкована пчеличка.
10. Успях да уловя и 8те пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой
11. Според мен днес пак улових всичките 9 пчелички
Аватар
Nikka

Мнениеот yana » Чет Фев 08, 2018 11:53 pm

Здравейте,

Пипи, надявам се всичко да е наред след това неприятно изживяване и да е последният път, в който ти се случва такова нещо. Почивай си :). Иначе 4x4 количката звучи забавно :).

Относно 9-те блока: трудно ми е да кажа как се чувствам, понеже на работа е доста натоварено в момента и ако не бях на диета и не си носех храна, най-вероятно изобщо нямаше да ям ( и нямаше и да забележа). Та, накратко, трудно ми е в стресови моменти да кажа дали е много или малко храната, понеже не ми е приоритет (знам, че не е хубаво така, ама така си реагирам под напрежение). Обаче 10 блока ми е трудно да изям, а с 9 нямам такъв проблем и не съм се чувствала гладна. Мисля да си остана така известно време. Днес ядох 10, понеже ходих да спортувам вечерта и реших, че ще ми трябва повече енергия.

Овес обещавам да намеря уикенда и да се похваля:).

Ето го и доклада ми. Днес бях на меню "неволя", понеже не съм планирала добре храната за седмицата, а май няма да понеса седмо парче от кюфтето на Маня за четвърти ден подред. В началото ми беше вкусно, нищо против кюфтето, просто само него ям тази седмица :).

1. Състезател- yana, 08/02/2018 (четвъртък) - 10 блока

2. Хранения на ден - задължителни 5
- сутрин – 07:30 ч
- обяд – 12:00 ч
- следобед – 16:00ч.
- вечеря – 19:30 ч
- преди лягане - 23:00 ч.
Заслужих си стриктна пчеличка.

3. Изкушението победи - удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка.

4. Целия ден минал само на благоприятни храни - заслужих си зелена пчеличка.

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче - заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода- над литър и половина- изпих над 2 литра и си искам водната пчеличка.

7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден - дайте си ми пчеличката-поет
5 хранения - 2:3:1:3:1 ( общо 10)

Закуска- 07:30 ч
2бмпв: 2 кивита (2бв) + 112 гр извара (2 бп) + 1 с.л. кисело мляко + 10 гр чия
(2бм)
Обяд - 12 :00 ч
3 бпмв: 28 гр овесени ядки (2бв) + 112 гр котидж (2 бв) + 6 бадема (2 бм) + 1/2 кофичка кисело мляко (1бвм)
Следобедна закуска : 16:00 ч
1бмпв : 1/2 кофичка кисело мляко + 3 бадема
Вечеря : 19:30 ч
3бпвм: 42 гр овесени ядки (3бв) + 168 гр котидж (3 бв) + 9 бадема (3 бм)
Вечерна закуска: 23:00 ч.
1бмпв : 56 гр извара (1бп) + 100 гр помело (1 бв) + 1/2 с.л. тахан

8. Днес си компенсирах липсата на спрот вчера - бях 1 ч 30 мин на капоейра и си заслужих спортна пчеличка.

9. Днес на тренровката имаше и "ПЛАНК" - не съм засичала колко време издържах, ама си искам планкованата пчеличка.

10. Успях да уловя цели 8 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой

Хубава вечер,

Яна
Аватар
yana

Жена

Мнениеот chern0koska » Пет Фев 09, 2018 1:32 am

Пипи, надявам се всичко да е наред вече. Все така положителна да си в такива стресови ситуации, не се предавай и бъди силна!

1. Състезател- chern0koska, 08.02.2017г., 10 блока
Заклевам се да кажа истината, цялата истина и само истината!

2. Хранения на ден - задължителни 5-
Сутрин- 08:00,
обед – 11:30,
следобед – 16:05,
вечер – 20:30, и
преди лягане – 01:15
Днес не огладнявах толкова, колкото вчера – да предположим,че е било някакво временно явление

3. Виното,което изпих днес си заслужава огромен лаком търтей

4. Изпих няколко чаши вино и в мен се блъсна червен търтей

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода- над литър и половина- почнах вече да се давя , но си искам водната пчеличка.

Закуска – какаово-бананови кексчета – 2 БПВМ
Обяд – Мусака с тиквички и овес – 3 БПВМ
Следобедна закуска – сусамени бисквитки – 1 БПВМ
Вечеря – 3 чаши бяло вино – 3БВ + 100 гр сиренце леко полято със зехтинче и червено пиперче (казала съм да ми ги премерят точно, добре,че бармана и готвачите са мои хора, иначе нямаше да посмея да изявявам такива претенции)
Късна вечеря - чаша мляко – 1 БПВ + 2 бр. Кашу – 1 БМ

8. Днес извървях 9632 крачки и си гепнах спортната пчеличка.

9. Днес издържах една минута с великото упражнение "ПЛАНК" , изпотих се, задъхах се, разтреперих се, но се задържах без да мръдна цяла една минута - е няма как да изтърва тази планкована пчеличка.

10. Според мен днес улових 6 пчелички и два търтея по погрешка :angel:
Аватар
chern0koska
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Pipilota » Пет Фев 09, 2018 5:38 am

Милите ми загрижени пчелички, благодаря ви за съчувствието и милите думи :skyle12: . Усмихвах се пред екрана с умиление, че най-накря някой ми проговори извън докладите :love: Сега обаче искам да свърша първо с проверката, че стана много късно, и после ако остане време ще си побъбрим за моите приключения ;)

ТониЕлис, как само ти завидях за следобедната закуска с тези черешки от зонов компот... :dull2: И това със страничния планк е супер, че го правиш. Кажи и на другите пчелички колко е полезно, и колко калории ще изпеплят ако правят и страничен планк за още една допълнителна минута. Отличничка си. Сега ти трябват 5 поредни безгрешни дни за да можеш да изгониш оня ми ти търтей там, с червените панталони :) 8+1

HippoDel, Харесва ми се, че си пиеш водата под формата на чай :yess: Аз преди да вляза в Зоната, преди години, не можеше да ме накараш да пия чай. Но както е известно, зоната променя всичко в човека - вкусове, навици, здраве и т.н. Че и аз пропих чай, без мед и лимони в него, и не мога да се насладя на вкуса на всяка една билка. И от години вече изпитата ми вода е предимно чай. Викам си защо сега да пия вода, като мога да примем различни полезни съставки от всяка билка с чайчета. И така, пия мащерки, кантариони, глухарчета (за черния дроб), сминдух чай (супер полезно за жените като мен, които ги очаква критиката ;) ), от магарешки трън, за баланс на хормоните, и мога да изреждам още много. Докато седна пред компа и чая ми е готов. На ден изпивам по не знам си колко такива билкови щуротии. И съм доволна :yess: И ти си отличничка, 8+1

kikiморче, имам едно леко съветче :) Провбай се да намалиш количеството на плодовете, и да ги замениш повечето със зеленчуци. Иначе всичко друго изглезда ок. Радвам се, че сте такива перфектни, Ставате все по-и по стриктни състезателки, и много ме улеснявате, за което благодаря много с тупкащото си пулсиращо сърце :skyle12: ;) 8+1 :bouquet:

Ivka_94, спокойно, няма да ви оставя. Поне докато не свърши състезанието ;) И при теб нямам забележки, само ако можеш да вкараш мааалко повечко истински протеин вместо млякото. Знам, че е най-мързаливия вариант, ама...просто съвет. И ти днес си гепна за първи път голямата Пчела Майка :herobee: Много се гордея с теб :hug: 8+1+1 :happy-cheerleadersmileygirl:

Мечта_8, ще ти дам стриктната пчеличка, защото си имала ситуация, но най важното е, че после си опитала да намърдаш и напаснеш блоковете, което е знак за хормоналното мислене, за което Барито толкова много говори ;) 8+1 :yess:

Nikka :hug: Не се стряскай мила печличке. Добре съм. Аз не съм болна, просто имах криза, и сле дтова бях изтощена физически. Но като си легна с лаптопа на дивана, си релаксвам един вид. А за тук- поела съм ангажимент, и нямам право да отсъствам ;) Как да ви оставя, като знам колко усилия полагате, да помните всичко от през деня, после вечерта да го описвате, + психическите усилия, създаването на навици и т.н. Това са много усилия и воля, за които много ви се радвам и ви благодаря, че ме карате да се чувствам полезна :bigsm21: И ти си отличничка днес 8+1. Още два дена и ще хванеш голямата пчела :bouquet:

yana, благодаря и на теб. Спокойно, ще бъда добре :) Ако зависи от мен, не от сърцето ми ;) Сега, не знам кои от вас са в групата на фейса, аз не ви знам там кой кой е там, тук всички са инкогнито с много сладки аватарчета :) но исках да ти кажа на теб Янче, ако си в групата, днес имаше интересна дискусия за Хашимото и Инсуиновата Резистентност, и Катето сподели нещо, което исках да ти кажа, ако не си го прочела там- ще ти копна какво сподели тя:
Ще те посъветвам няколко неща на база своя опит. Първо, не изоставяй зоната! Новите режими които навлязоха при нас, всъщност са стари и добре известни, и имат своите последствия. Зоната също е ниско въглехидратно хранене, приемат се 100-110 гр въгл. на ден, но не е ВМ, а мазнините са правилните, което е мнооого важно в дългосрочен план. ИР се овладява много лесно, след първоначалната паника, за два месеца вслушване в себе си, определих кои въглехидрати и протеини ми влияят добре, ям си сладко сладко, и в момента се центрирах здраво в Зоната, килограмите тръгнаха надолу, и най важното, чуствам се страхотно, имама един термин, в центъра на зоната.

Ще ти дам някои насоки, които работят при мен, а ти пробваш, и преценяш кое е твоето :) Първо авокадо за мазнини, имай авокадо вкъщи, 15-20 грама за Блок Мазнини. Гледам мазнините да са ми от него, даже когато са от друго, ръбам хапка при следобрдната например, добре ни влияе. Плодовете - много малко, 1-2 блока на ден, но понякога ям и три, обаче с тактика, ако ям плод за следобедна, протеина ми е 1,5 бп, ям първо него, чакам десет минути, и чак тогава плода, знаеш защо. Това с протеина се старая да го правя редовно, помага много. Никакви агавета, мед, и т.н. Но оня ден правих десерт и сложих банан, падна се по половин блок на човек, балансиран беше, аз преди да го изям оначе, хапнах половин блок месо, с блок авокадо, изчаках, и тогава ядох. Схвана мисълта ми, нали. На основните хранения, ако е оранжев въгл, често го намалям с половин блок, понякога с един, ако съм вкарала и плод. Това с плодовете не е толкова страшно, просто ще хапнеш половин блок, а не цял и готово, хем си в баланс, хем няма да се затъжваш. Сори за дългия коментар.

Сетих се нещо, понякога като не си преценя храната, и ми се качи инсулина, и почва да ми се яде, натрапчиво ме подкарва на сладко, не можех да се оправя с дни, в една група за диабет прочетох за авокадото, че трябвало да се изяде едно авокадо в такъв момент, пробвах, на мен ми помогна. Помагал ми е този метод три пъти.

Надявам се тези съвети да са ти от полза на теб, и на всички четящи от балкона :bouquet:

И ти си отличничка днес 8+1 Бравууус :bigsm16:

chern0koska, благодаря и на теб, обеяавам да мисля все по-позитивно :love: И сега да питам аз - добре де, като изсмука първата чаша вино, някак си така не те ли заглозга едно чъвство на вина, че си на състезание, че другите ще те надминат, че ще изостанеш...и такива някакви депресии не те ли нападнаха? :laugh4: Завършваш със 6 пчелички и 2 мааазни търтея :stupid:

И сега- липсват ми Теди и Миметка, а МаксимаРалито вече втори ден липсва, което значи, че ни заряза май. Ако и утре не пише, ще я дисквалифицираме и язък за труда ми :sad:
Когато някой има ситуация, не е проблем, ама ми се иска да а най-много по една пчеличка липсваща пчеличка на ден, че иначе ми се натрупват много за следващия ден, и стават часове четене и фокусиране и лекооо натоварващо така да се каже ;) Хайде отивам да си изям трите блока, че много закъснях. После ще пиша пак ако имам време.
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Pipilota » Пет Фев 09, 2018 7:47 am

И така де, моето приключение донесе леко вълнение тук, раздвижи се, усмихнахте ме. При толкова съчувствие :grouphug: как да не се разтопи човек :bigsm43: Хипчо, за калия- наистина стрнна работа. И аз доста почетох днес, и попадах на какви ли не версии. Но, определено не е това причината. По-скоро е било предпоставка, която е допринелса за засилването на проблема.

Аз това нещо го имам от 18-19 годишна. Случвало ми се е 2-3-5 пъти в годината, понякога по-често, после замира, после зачестява, много нередовно, според настроенията си явно- като реши да ми отмъщава, и започва да ме блуска от вътре. Блъска ме 10 минути с всичка сила, и изведнъж казва тутуп-тутуп, и спира, и все едно никога нищо не ми е имало. Последните години, преди да се запозная със зоната, взе да става все по страшно, времето от 10 минути се удължаваше, на 15, на 20, на половин час, блъска, блъска, лявата ми ръка започна леко да омалява, започнах да усещам леко напрежение в долната челюст, и не спира и не спира. В момента в който открих зоната, един ден се замислих, че от няколко години аз не съм имала дори признак за криза, просто изчезна, изпари се.
Просто това нещо Зоната е нещо магическо, нещо, за което винаги ще благодаря на всички планети, вселени, небеса, богове и т.н :pray: , че ме срещна с това откритие на този велик професор Бари Сиърс :pray:

Сега обаче, това лято си ходих в България. Два месеца пълна почивка. Не бях си ходила 4 години. И там на морето как аджеба да спазваш зоната с приятели, които не си виждал с години.На момента се върнах във фабричните ми настройки :angel: ..и зона-мона остана само в книгите. Софри, купони, безсънни нощи, весело лято, пържиш се по плажовете като джумерка(пръжка) и така... :laugh:

После, като се върнах обратно тук, в началото на есента една седмица съм в зоната, една на око, една сериозно, една по-несериозно, но определено кръжах в орбитата й и просто изчаквах да минат Новогодишните празници да се наместя здраво в центъра на зоната.
И явно лятната почивка си е пуснала пипалата в моето сърце :) След 10 дена имам час за кардиолог, да бръкне в сърцето ми и да каже кое така го бунтува миличкото и така. Не изключвам и това, че може да имам дефект или генно наследство от моя мил татко, който на 75 години претърпя сърдечна операция, и да ми е жив и здрав, онзи ден започна 80 години, кара си колелото, и не спира да сади домати и дини из вилата :ok:

ТониЕлис, Мечта_8 и всички останали пчеличли, благодаря ви за комплиментчетата. Аз просто се постарах да не звуча оплакващо-съжалително, защото ми е много омразно да ме съжаляват. Пфф, отврат :notagree: А и това е вече минало, не можем да го променим, защо да се натъжаваме, като можем да се посмеем :yess1: И отделно ми доставя удоволствие да разказвам неща, и в повечето случай да иронизирам себе си :) Между другото, виновника да се отприщя подобни музи в мен е нашия велик Газилот, който аз НЕскрито обожавам (да ми прости жена му :skyle5: )

Един ден адски ми домъчня, как си беше зарязал дневника, и реших да напиша няколко реда, и да му отговоря подобаващо, ей така на шега :writing1: . Той пък взе че отговори, и аз му отговорих, и той ми отговори, и се зароди една история, която всъщност все още е с отворен край :) За пропусналите - от тук започна и продължи една-две страници нататък :typing:

И тогава за първи път усетих какъв кеф е да си играеш с думите, когато музата те нападне. Аз съм далеч, на светлинни години от Гази и неговото интелектуално ниво, но се храня от него, като вампир изпивам всяка негова буква. Така е с всички фенове и техните идоли. :pipilota: Сега отлитам да спя, а на вас Добро и усмихнато Зоново утро :bouquet: :hug:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Teddy » Пет Фев 09, 2018 8:57 am

Здравейте,
извинявам се отново, че пиша толкова късно!
Здравей Пипи, дано всичко е наред. Пожелавам ти бързо оздравяване и дано всичко е наред.

1. Състезател- Teddy .; 10 блока (2+3+1+3+1) Заклевам се да кажа истината, цялата истина и само истината!
Четвъртък - 08.02.2018г. (Пиша в петък 09.02 - 08:56_

2. Хранения на ден – 5
ЗАКУСКА - 7:30 – 2БПВМ
400 г кисело мляко - 1БП+1БВ
6бр. Бадеми - 2БМ

ОБЯД - 3БПВМ - 12:10
84 г свинска пържола-3БП
240гр. чери домати - 1БВ
80гр. Моркови - 1БВ
1/2Портокал - 1БВ
1ч.л. Зехтин - 3БМ

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА - 16:00
200гр. - Кисело мляко Верея 0.1%
3бр. Бадеми

ВЕЧЕРЯ - 3БПВМ - 20:10 (Вечерята е по късна, защото бях на тренировка по тае-бо, която е от 18:30 до 20:00)
84гр. Свинско шишче - 3БП
130гр. Запечен лук на грил тиган - 1БВ
240гр. Домати - 1БВ
1/2 Портокал - 1БВ
1ч.л. Зехтин - 3БМ

КЪСНА ВЕЧЕРЯ: - 22:30 - 1БПВМ
200гр. - Кисело мляко Верея 0.1% - 1БП+1БВ
3бр. Бадеми - 1БМ

Спазени 5 хранения - стриктна пчеличка.
3. Беше трудно, но за щастие нямаше много изкушения, та си улових инатестата пчеличка
4. Всичко беше в зелено, така че си улових и зелена пчеличка!
5. Всичките хранения мерих на грам - мерителна пчеличка!
6. Водната пчеличка ми е дружка :)
7. пчеличката-поет за награда - днес беше по спокойно!
8. Днес тренирах тае-бо (от 18:30-20:00) - Спортна пчеличка
9. Великото упражнение "ПЛАНК" , днес само веднъж 60 секунди, - планкована пчеличка.
10. Струва ми се, че днес улових цели 8 пчелички +1 една пчеличка герой (силно се надявам през уикенда да издържа, защото ми е съвсем объркан деня и много трудно спазвам всичко)
Аватар
Teddy

Жена

Мнениеот mimeta » Пет Фев 09, 2018 9:49 am

Добро утро!
Вчера липсвах нарочно, да не ядосвам Пипи... Както писах, храната свърши и меню изобщо няма да пиша, само ще ви губя времето. Единственото положително беше, че си приготвих вкусна храна за днес :) Така че вчерашния ден го зачерквам с дебела черта, три търтея и една водна пчеличка (то и вода пих по-малко от обикновено, но при норма 1,5 литра няма как да ми отлети). Дори планк не правих.
Днес ще съм сериозна, честна кошерска! :angel:
Аватар
mimeta
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Чехия
Жена

Мнениеот Pipilota » Пет Фев 09, 2018 4:58 pm

mimeta написа:Добро утро!.....Днес ще съм сериозна, честна кошерска! :angel:
Миметкаа, щом ще е честна кошерска, :laugh1: ще ти простим и ще ти дадем шанс да продължиш :laugh4:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот ТониЕлис » Пет Фев 09, 2018 6:38 pm

1. Състезател- ТониЕлис - 09.02.2018 , 10 блока

Днес пиша по-рано , имаме гости и като седнем на масата , ще забравя после :peace1:

2. Хранения на ден - задължителни 5- закуска - 8.30 am , обед -12 pm , следобед -3.30 pm, вечер- 7.00 pm , и преди лягане- 10 pm - заслужих си стриктна пчеличка :smdance: .

Закуска - 2БПВМ палачинки
1БП- белтъци - 2 бр
1БП - котидж - 56 гр
1БВ- овесени трици - 15 гр
1БВ - ябълка - 100 гр
2БМ - 2/3 ч.л. зехтин

Обяд - 3БПВМ
3БП - скумрия печена - 126 гр
1БВ- нахут - 40 гр
1БВ - морков - 80 гр
1БВ - помело - 140 гр
3БМ- маслини - 9 бр

Снак - 1БПВМ
1БП цедено мляко 100 гр
1БВ помело - 140 гр
1БМ орех - 1 бр

Вечеря - 3БПВМ
3БП пилешки гърди - 126 гр
2БВ морков - 160 гр
1БВ краставица - 240 гр
3БМ маслини - 9 бр

Късна хапка

1БПВ кисело мляко - 220 гр
1БМ бадеми - 3 бр

3. Удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка :keff:

4. Целия ден минал само на благоприятни храни - заслужих си зелена пчеличка :mrgreen:

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче , заслужих си мерителна пчеличка

6. Изпита вода- два литра - почнах вече да се давя :help1:

7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден- :writing1: дайте си ми пчеличката-поет :bow

8. Днес тренирах : Тибетска Йога 15 минути , кростренажор 2,5 км и мисля , че си заслужих спортната пчеличка. :smdance:

9. Днес издържах една минута с великото упражнение "ПЛАНК" :bellysport: , не се задъхвам вече и не треперя и се задържах без да мръдна . Днес опитах и страничен планк , по 20 секунди на двете страни , доста се разтреперих , утре пак - е няма как да изтърва тази планкована пчеличка. :smdance

Момичета , някой пробва ли страничйия планк , помага за талията :smdance: тук може да видите
https://www.youtube.com/watch?v=Exng7czugcA

10. Мисля , че успях да уловя цели 8 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой :dull2:
Аз съм на този свят , но не съм от него
Аватар
ТониЕлис
Новак в Зоната
Новак в Зоната

село Табашка , област Габрово
Жена

Мнениеот Maxima - Ralito » Пет Фев 09, 2018 7:39 pm

Здравейте и се извинявам за закъснелия отчет за вчера:
1. Maxima - Ralito, 08.02.2018, четвъртък, 11 блока (реално изядени 10)
2. Хранения за деня – 4

9:30 закуска
14:00 обяд
20:00 - вечеря
без късна закуска
Не заслужих стриктна пчеличка заради пропусната късна закуска

3. Удържах напук на изкушениятаи и си заслужих инатеста пчеличка
4. През целия ден не съм яла от червените храни в таблицата - заслужих зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня са претеглени с кантарче - заслужих си мерителна пчеличка.
6. Изпита вода- около литър и половина - хванах водната пчеличка
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден - дайте си ми пчеличката-поет

Закуска 2Б-
2 ВМПБ - сиренка с нахут от сайта
кис. мляко, не броя

Обяд - 3 Б
2 ВБ+2МБ - крем супа от тиква
3ПБ от 105 гр. моцарела
1 ВБ - 1 киви

Междинна закуска - 2 блока
2 ВМПБ - сиренка с нахут от сайта
кис. мляко, не броя

Вечеря 3Б
3 ПБ - 75 гр. пилешко месо на тиган
2 ВБ - зелен фасул (втора част от манджичка 4 блока)
3 МБ - във фасула
1 ВБ - 1 киви

Късно хапване - няма

8. Не съм спортувала - нямам спортната пчеличка
9. Пропуснах планка - нямам пчеличка
10. Май улових едва пчелички
Аватар
Maxima - Ralito

Жена

Мнениеот Ivka_94 » Пет Фев 09, 2018 8:40 pm

Добър вечер, мили пчелички!

Как е нашата Пипи - учител и рефер? Оправяш ли се?

Ето и днес какви ги сътворих ?!?

1.Състезател- ivka_94, 09.02.2018 , петък, 10 блока. Заклевам се да кажа истината, цялата истина и само истината!

2. Хранения на ден - задължителни 5, аз имам 6
сутрин – 8,30 - 1 бл
обед –13,30 – 3 бл
следобед -16,30 - 1 бл
вечер – 19,00 - 3 бл
преди лягане - около 23 2бл

3. Удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

6. Изпита вода- около 3 литра и си завоювах водната пчеличка.

Закуска – 1 блока - съдържаща 220 гр пряясно мляко с кафе и 6 фъстъка

Обяд –3 блока - 150 гр. Сварен картоф, пушено пилешко филе 126 гр.

Следобедна закуска – 1 бл – капучино с 6 фъстъка

Вечеря – 3 блока – 420 гр домат, 180 зелен фасул, 4-5 люти чушки / да допълним доматите, защото са по-малко по грамаж/, 84 гр.крехко свинско месце и 9 маслини

Късна вечеря - 2 блока – 220 гр кисело мляко, 56 гр. Обезмаслена извара, 1киви и 2 орехчета

8. Около 2 км пеша, 6-7 качвания до 4 етажи и имам спортната пчеличка.

9. 1 минута Планк" , и затова спечеля планкована пчеличка.

10. Успях да уловя цели 8 пчелички за този ден
Аватар
Ivka_94

Жена

Мнениеот kiki » Пет Фев 09, 2018 9:30 pm

1.Състезател Кики,9 БЛОКА
2.Хранения за деня 5 СТРИКТНА ПЧЕЛИЧКА

3.Удържах на изкушенията ИНАТЕСТА ПЧЕЛИЧКА

4.Целият ден на благоприятни храни, ЗЕЛЕНА ПЧЕЛИЧКА

5.Всички хранения претеглени МЕРИТЕЛНА ПЧЕЛИЧКА

6.Изпита вода над 1.5л ВОДНА ПЧЕЛИЧКА

7.Споделено меню ПЧЕЛИЧКА ПОЕТ

Закуска 1Б 56г извара,половин чаша варена тиква,половин ч.л.тахан
Обяд 3Б 84г пилешки гърди на скара, 1 ч.л.зехтин,250г броколи,80г морков,половин ябълка

Следобедна закуска 56г извара, половин круша,половин лъжичка тахан
Вечеря ,3Б, 126г пъстърва на фурна,1 ч.л.зехтин, 240г домат,100мл бира,1 мандарина
Преди лягане 200г кисело мляко

8.4км пеша СПОРТНА ПЧЕЛИЧКА
9.планк ДА,ПЛАНКОВА ПЧЕЛИЧКА
Аватар
kiki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Nikka » Пет Фев 09, 2018 9:40 pm

Привет, летящи бубулечки :bee1: :bee: :bee1:
Днес не се чувствам в баланс и от утре минавам на нормални мазнини в менюто. В въпреки това кантарчето кандиса да покаже половин килограм надолу (от +1 преди 2 дни). И разбира се по Закона за Всеобщата Гадост утре е ден за мерене и теглене, тъй като става точно месец от както започнах Зоната.

Обядът ми беше в ресторант и се опитах да балансирам на око. Факт, че след това ми беше тежко – вероятно от 2та блока боб – не съм яла от поне месец. Съответно на вечеря доста ми гладнееше и реших да не е готвено, а нахутени мъфини с котидж и сьомга. Не е най-добрия избор за вечеря, но детето хапна разкошна бяла питка със сусам към вечерята и вероятно иначе щях да се изкуша и аз да хапна. Аз си се знам и с една хапка нямаше да мина. При мен е или всичко, или нищо. Тъй че – нищо :glaugh:
Аз също имам начална инсулинова резистентност и ми е зверски трудно да отслабна. Намалила съм плодовете до макс 2 БВ на ден и от месец съм изцяло в зелената зона, с две-три дребни оранжеви изключения. Разгеле, най-после успях да смъкна някоя и друга мазнинка.

С планка още се недолюбваме, виждаме се за по минутка на ден и айде чао. Надявам се с времето да се залюбим и да се виждаме по-често и за повечко време.

------------------------

1. Състезател - Nikka, 09.02.2018, петък.

2. Хранения на ден – 5, по схемата 2-3-2-2-1
8.00ч – 2 Б:
- овесена каша с извара и бадеми -2 БВПМ
- лешници 1 БМ

13,00 ч – 3Б
- пилешко шишче – 2БП
- сирене – 1 БП
- боб – 2 БВ
- салата домати и краставици – 1 БВ
- лешници 18бр

18.00ч – 1Б
– кис.мляко 2% 400гр – 2 БПВ
- 6 лешника – 2БМ

20.30 – 3 1/2Б
- пилешко печено 25гр – 1 БП
- сьомга – 1 БП
- котидж 94гр – 1 + 1/2БП
- нахутен мъфин – 2 1/2 БВ
- домати -1/2 БВ
- салата айсберг 1/4 БВ
- 9 лешника и бадеми + тахан за останалите блокове мазнина

23,00 –
– кис.мляко 2% 200гр – 1 БПВ
- 1/2с.л. сусамов тахан

Смятам че си заслужих стриктна пчеличка
3. Изкушението НЕ победи инатеста пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче, освен обяда, който се опитах да балансирам на око. Пипи – ти прецени дали имам мерителна пчеличка.
6. Изпита вода - 2,5л - водна пчеличка
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден- гепнах и пчеличката-поет
8. Гимнастика около 20 минути - спортната пчеличка.
9. Още една мъничка :laugh1: планкована пчеличка.
10. Успях да уловя и 8те пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой
11. Според мен днес пак улових всичките 9 пчелички
Аватар
Nikka

Мнениеот yana » Пет Фев 09, 2018 10:06 pm

Здравейте,

Аз продъжавам да съм на 9 блока и се чувствам много добре. Засега оставам така, а в дните, в които се надявам да спортувам (досега винаги ме е вхащал мързелът и съм се отказвала на 3-4 тренировка), ще ям по 10 блока.

Пипи, мерси за споделянето и за полезната информация. Във Фейсбук групата съм, но не я следя активно и съм го пропуснала този пост. Доколкото разбирам от поста, по-скоро става въпрос за втори тип диабет. Аз съм с детски диабет (първи тип) и там нещата са малко по-различни. Например, не може да ми се вдигне инсулинът, защото си нямам собствен. Мога да не си преценя дозата и да ми падне или да ми се вдигне захарта. На този етап ми е прекалено рано да споделя как ми се отразява диетата на диабета. Но не вярвам да съм единствената пчеличка-диабетичка във форума, така че ще пиша като имам трайни впечатления. Това, което мога да кажа засега е, че се чувствам много добре. Диетата е съвместима със заболяването ми и от както съм на нея, кръвната ми захар се понижи и не "играе". Т.е. държи се почти постоянно в един що-годе нормален диапазон и преди, и след хранене, което при мен е рядкост. Относно инсулиновите дози - действително ги намалих доста, но ми е рано да кажа дали е ползотворен ефект от диетата. Дозите инсулин се определят от количестово приети въглехидрати, а при зоната поемам много по-малко въглехидрати на ден и е нормално дозите ми да паднат. Т.е. трудно ми е да преценя дали ефектът е допълнително подсилен от по-добро усвояване на инсулина. При стандартната ми диабетна диета (тя е сходна като честота на храненията и препоръчителни храни, но пропорцията въглехидрати:протеини: мазнини е различна) би трябвало да имам 5 хранения: 3 x 4 "диабетни блока" въглехидрати (12 гр на блок) + 2 x 2 "диабетни блока" въглехидрати (12 гр на блок). В момента грамажът ми въглехидрати за деня е почти наполовина. Та, да, пак дълго лирическо отклонение. Накратко, ще пиша по-нататък, може да е полезно на някого. Едиствено със сигурност бе бих препоръчала на диабетик първи тип да си намалява блоковете въглехидрати, както явно работи при инсулинова резистентност, тъй като в нашия случай това не е приложимо. Пак благодаря за информацията

А ето го и доклада.

1. Състезател- yana, 09/02/2018 (петък) - 9 блока

2. Хранения на ден - задължителни 5
- сутрин – 07:30 ч
- обяд – 12:00 ч
- следобед – 16:00ч.
- вечеря – 20:30 ч
- преди излизане на парти :) - 22:30 ч.
Заслужих си стриктна пчеличка.

3. Изкушението победи - удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка.

4. Целия ден минал само на благоприятни храни - заслужих си зелена пчеличка.

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче - заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода- над литър и половина- изпих над 2 литра и си искам водната пчеличка.

5 хранения - 2:2:1:3:1 ( общо 9)

Закуска- 07:30 ч
2бмпв: 200 гр ябълка (2бв) + 112 гр извара (2 бп) + 1 с.л. кисело мляко + 10 гр чия
(2бм)
Обяд - 12 :00 ч
3 бпмв: 240 гр домат (1бв) + 84 гр пуешка шунка (2 бв) + 63 маслини (2 бм) + 100 гр ябълка (1бв)
Следобедна закуска : 16:00 ч
1бмпв : 1/2 кофичка кисело мляко + 3 бадема
Вечеря : 20:30 ч
3бпвм: 1 парче от кюфтето на Маня (2бп + 1 бв) + 1 яйце (1бв) + 480 гр домат (1 бв) + 9 маслини (3 бм)
Вечерна закуска: 22:30 ч.
1бмпв : 56 гр извара (1бп) + 100 гр помело (1 бв) + 1/2 с.л. тахан

8. Днес ще танцувам много и до късно, така че предварително си зявявам спортна пчеличка.

9. Днес издържах една минута в "ПЛАНК" и си искам планкованата пчеличка.

10. Успях да уловя цели 8 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой

Хубава вечер,

Яна
Аватар
yana

Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания в Зоната