Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Maya написа:Благодаря Маня,
Както винаги изчерпателен отговор!
mmol/l----------mg/dl--------interpretation
------ ----- --------------
2.0--------35--------extremely low, danger of unconciousness
3.0--------55--------low, marginal insulin reaction
4.0--------75--------slightly low, first symptoms of lethargy etc.
5.5--------100--------mecca
5 - 6--------90-110--------normal preprandial in nondiabetics
8.0--------150--------normal postprandial in nondiabetics
10.0--------180--------maximum postprandial in nondiabetics
11.0--------200
15.0--------270--------a little high to very high depending on patient
16.5--------300
20.0--------360--------getting up there
22--------400--------max mg/dl for some meters and strips
33--------600--------high danger of severe electrolyte imbalance
Preprandial = before meal
Postprandial = after meal
More conversions:
To convert mmol/l of HDL or LDL cholesterol to mg/dl, multiply by 39.
To convert mg/dl of HDL or LDL cholesterol to mmol/l, divide by 39.
To convert mmol/l of triglycerides to mg/dl, multiply by 89.
To convert mg/dl of triglycerides to mmol/l, divide by 89.
To convert umol (micromoles) /l of creatinine to mg/dl, divide by 88.
To convert mg/dl of creatinine to umol/l, multiply by 88.
Магданозът съдържа много полезни за здравето витамини и минерали – витамини А, В12, С и К, бета-каротин, фолиева киселина, както и желязо, калций и протеини. Половин чаша пресен магданоз ни носи 10% от дневната препоръчителна доза желязо и съдържа 3 пъти повече витамин С от същото количество портокали.
Изобилието от хлорофил в магданоза подсилва имунитета, ограничава възпаленията, прочиства токсините, премахва мукуса и освежава дъха.
Зелената подправка съдържа и алфа-линоленова киселина, омега-3 мастни киселини, които помагат за предотвратяването на сърдечносъдовите заболявания и артрита.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта