Две години от първия ми пост във форума и също толкова зонуване (с леки забежки по тъча, но човещинка
: лакомийка, трудни за преодоляване навици и вкусове, изкушения бол под път и над път, но винаги бързо обратно връщане в лоното на Зоната, защото тук е истината!).
За 2 години – свалени около 20 килограма (резултат от това, че все пак се спрях на 11 блока – след опити на 9, на 10, пак на 9, пак на 10 и пак на 11, с които не изпитвам глад, дават ми възможност за по-разнообразно комбиниране на продукти с по-малко теглене). Е, още съм дебела и с доста излишна телесна мазнина, но вероятно си имам и генетичен „капан на мазнините” – по рождение или придобит с диети от типа на Аткинс, разделно хранене, лечебен глад… и години наред хранене по два пъти на ден – вечеря и късна вечеря. Между другото, не съм се качвала на кантара сигурно повече от месец. И нямам намерение да го направя и след 2 години в Зоната. Първо, защото смених кантарите и установих разлика от няколко килограма. Второ - не ме вълнува теглото ми, а общото ми състояние. А то е повече от отлично!
За 2 години – преведени 3 книги на Бари Сиърс и споделени със зонковците. И още предстоят…
Благодаря за тези две години, приятели! Те ми върнаха самочувствието, енергията, желанието за живот, отърваха ме от редица от болежките ми (може да си ги има скрити някъде дълбоко, но поне не ме тормозят). Все още не съм изпълнила всички „предписания” на нашия гуру Бари, но нещата всеки ден стават все по-добре и по-добре… (трудно се променят навици изграждани 60 години!) И няма отърване от Зоната – защото това е пътя, истината и живота – по-добри и по-здравословни отредени ни години!
Горещо препоръчвам на всички, които тръгват към Зоната (независимо откъде са получили информация за нея) първо да прочетат написаното в сайта. То ще ви запознае с всичко най-важно за Зоната. Не се хвърляйте убрулишката към тази „диета”, защото тя не е диета за отслабване (както все още много хора я възприемат заради думата „диета”). Зоната изисква осмисляне, разбиране, настройка и… вяра! А ще сте убедени, че тя действа, когато прочетете и книгите на Бари Сиърс, защото зад този „начин на живот” стои сериозна наука, която той е успял да представи за масовия читател като увлекателно и разбираемо четиво, на относително достъпен за лаици език е превел доказателствата на науката.
И ще една препоръка – дори да нямате много време, намерете време за себе си и близките си да приготвяте домашна храна по препоръките на Бари. Постарайте се, колкото и да е трудно, да подбирате качествени (по възможност органични) продукти. Не купувайте преработени храни – местни или зеленчукови и плодови консерви! Подбирайте храната си! Да – не е евтино! Но по-евтини ли са лекарствата и медицинските грижи, които ще трябва да ползвате, ако не промените живота си? Помислете и за близките си, които ще натоварите, ако заболеете от сериозно хронично заболяване. Помислете за децата си, които ще трябва да се грижат за вас, ако на стари години сте с десетки „старчески” болежки, а имате възможност да избегнете това… просто като промените хранителните си навици, приемате рибено масло, правите леки упражнения и медитирате. Дори да изберете относително еднообразно меню, с минимум разходи, но съставено по законите на Зоната – пак ще имате успех. А той ще ви даде сили да преодолявате и всякакви други трудности, които ви предлага ежедневието.