Лека вкусна вечеря и обед3 БП пилешки гърди, нарязани на ивички, мариновани и запечени на плоча
1 БВ комбинация от замразени есенес чушки нарязани на ивички и зелен фасул
2 БВ настъргана ябълка с канела
3 БМ смлени бадеми върху ябълката
Маринатата за пилешките гърди: (маринатата е за 500 г пилешко, става и за телешко крехко месенце)
Паста Мисо - 1 с.л.
Соев сос - 1 с.л.
Терияки сос - 1 с.л.
Сос уорчестър - 1 с.л.
Сок от нар - 1 с.л.
Бяло вино - 1/2 чаша
Гарам масала - 1 ч.л.
Достатъчно е пилешките гърди да престоят половин час в маринатата, за да поемат всички вкусове. После се оцеждат и пекат върху плоча или в тиган с незалепващо покритие. От подправките се получава приятен загар, като да е с коричка. Леко се карамелизират. Но вътре остават сочни и крехки. Процесът на печене е не повече от 5 минути с обръщане. Ако са цели парчета, пак ще станат, но трябва първо леко да се начукат. И печенето естествено ще е поне 10 минути.
Замразения зеленчук се задушава на пара. Овкусява се със сол и черен пипер.
ПП. Маринатата отива в канализацията