За да имаш по-бързи и добри резултати за здравето си (килограмите минус са бонуса от Зоната
) е абсолютно задължително да започнеш стриктно със зелената зона. Това трябва да продължи поне месец-два и едва тогава полекичка да включиш и някой оранжев продукт. Червените ги забрави за по-дълго.
Да, в началото е трудно. Човек трябва да свикне с обема храна, с правилното комбиниране. Имаш предимството да ползваш таблица, която е представена и с грамаж, което доста улеснява.
В крайна сметка всичко е въпрос на лично решение и упоритост.
За да сме ти полезни може би е добре да споделяш тук менюто си за няколко поредни дни (за предпочитане е проектирано за следващия ден), за да коригираме евентуалните ти грешки в балансирането. Защото то е много важно.
Да, първите свалени килограми са основно освободена вода, задържана в повече в клетките. Затова и в началото отслабването става по-бързо. Постепенно този процес се забавя, дори има седмици на задържане. Но това не трябва да те обезсърчава. Напротив, това говори за правилно протичащ процес на оздравяване на тялото.
Много, много важно е рибеното масло. И то определено това, към което те насочих в предишния пост. Поръчва се през интернет. В началото на дневника на gogo ще намериш подробности как става това, ако нямаш практика в тази посока.
Колкото до "чийтването" - на всички ни се случва. (Точно днес "прегреших" с една огромна порция крем-карамел, за който си мечтая от месеци
). Важното е да е колкото се може по-рядко да става. Особено в първите два-три-четири месеца от зонуването. После всичко се превръща в навик и човек си приготвя менюто механично, без да се замисля. Дори много продукти забравя да ги тегли, защото свиква с обема им и ги комбинира правилно и на око. Но меренето си е най-сигурния метод.
После му идва вдъхновение да си измисля собствени рецепти. Много традиционни рецепти могат да се приспособят за Зоната с малко фантазия. А и в сайта на Бари има огромно разнообразие от идеи за онези, които ползват английски.