eli70 написа:Ахах, значи днес направо съм гладувала, аз обядвах шепа сьомга+ 2 шепи айсберг+ 5-6 кръгчета краставица, ама те май изобщо не могат да се сметнат , добре, че забърсах и половин зърнена филийка.
А защо айсберга го дават две глави или две чаши, да нямат предвид друга салата, не тази, дето тук се продава?
И още един предпоследен въпрос, обещавам, относно тиквичките- печени на скара може ли, като варените ли се броят?
И последен - готовото печено пилешко филе примерно, имам такова - 262 грама, но грамажът по таблица е за сурово месо, кое по етикет да гледам, на всичкото това белтъчините са 19.55 грама, което ми се струва много малко.
Айсберга си е айсберг - и той е от тия зелените, затова е доста.
Пилешкото го теглим в сготвен вид, защото у нас пилетата са бъкани с вода и като ги опечеш се свиват наполовина. Така че 28 г за 1 БП изпечено/сварено.
А за хляба, ако ти е възможно, просто забрави за известно време. Бил той пълнозърнест, пълноцветен или къвто и да е там.
Тиквичките - мериш ги в суров вид и си ги правиш както ти е кеф - печени на скара, варени, настъргани сурови на салата, смлени на смути с краставица копър и кисело мляко като айрян - идеи за ползването им бол.