Ох, не ме изкушава нищо освен шоколад и тестени изделия(това баници, тутманици, торти, козунак). Но вече в къщи няма нищо от тези изкушения, за домашните любимци правя кекс(той не ме изкушава, просто не обичам от дете сухи сладкиши), за мен правя разни мъфини и обикновено стават твърди далеч преди да успея да ги хапна освен ако дребосъка не реши да яде на мама от сладкишите.
Това да си разтоваря и аз душичката - ама нещо много ядове имах последните месеци и сега отново съм на изходна позиция. Като се ядосам и без да съм гладна ям каквото ми падне и най-вече от най-вредните храни. Иначе нормалните хранения са зонови - това закуска, обяд, вечеря и двете междинни закуски са точни, ама между тях беше станало направо кошмар. Опитвам се да възстановя и ежедневното качване на колелото(велоергометъра), но поне засега без успех. Иначе см на обиколките са по-малко от тия, с които започнах миналата година. Яд ме е - лятото за един месец в България не успях да се освиня въпреки че изобщо нямах възможност да се придържам към зоната освен на око и то с доста червени продукти. А като се върнахме тук - преместване в ново жилище, мъжа ми почна работа и носи неговите проблеми в къщи и още един куп такива на пръв поглед дребни проблемчета, ама като се натрупат и става една.... Може би ме дразни и това, че все още си седя в къщи, надявах се малкия да тръгне на градина и аз да започна да уча езика, но няма да се получи преди август месец. Сега на 27.04 имам среща в тукашното бюро по труда, ще има преводач на руски дано да успея да се разбера с него, че и малкия трябва да водя с мен, защото баща му е на работа. Вероятно ще уговорим кога ще тръгна на курс за езика. Аз се опитвам да го уча и онлайн, но някак ми е несистематизирано, а и нямам възможност да отделям много време с малкия дивак наоколо.
Не знам дали някой е имал същия проблем, но нещо всички храни ми се виждат безвкусни и нищо не ми се яде. Чудя се дали да не остана известно време на суха храна, дали ще се промени това положение. Чак не ми се приготвя нищо, много трудно решавам какво да сготвя и като сготвя го ям насила. А пък сега тук има само от пластмасовото зеле за салата и не ми се иска и да го погледна даже. Честно казано най-големия проблем са ми въглехидратите - да реша какво да използвам за въглехидрати. Обикновено два блока от хранене са ми плодове, но един блок го мъдря сума ти време. Понякога вземам домати, въпреки че нямат вкус - само и само да има някаква салата, от краставиците са ми много 480гр за блок, то и 240 са ми много де. Мисля, мисля и накрая пак опирам до редовната салата - 100гр зеле, 40гр морков и 60гр чушка - и това става едно огромно количество, а пък пластмасовото зеле направо ми разказва играта. Снощи правих таратор, ама с него ми се намаляват и блоковете протеин, които ми си иска на основно хранене да са предимно от месо - пилешкото е 84гр за 3 блока и не е голямо количество, а ако го намаля с един блок става 56гр, дето се вика не мога да му усетя вкуса. А и таратора не върви например с риба.
Ох, сигурно стана несвързано, а и много дълго това излияние.... Ама нали си е в моя дневник...
Та започвам отново стриктно вече, без отклонения и излизания от зоната! Дано и нервите ми да се успокоят, че направо не съм на себе си на моменти.