Tonkata написа:... в този рехабилитационен център ли спите ? Моля те,
ориентирай ме за цена нощувка и къде апвате и пийвате, че за мой срам през Сърбия само съм минавала и никога не съм апвала прочутите им плескавици. Ама твърдо съм решила да се поправя ! Заела съм се сериозно с таз задачка и всяка информация ще ми е от полза.
Ти внимавай, че то заразно е!
Посещенията на Сърбия като кулинарна дестинация водят до пристрастяване и до отсвирване на Зоната.
Освен "апка-пийката", имат и спа места, както и ски, които са на тънки цени. Лифт - картата варира между 4 и 20 лв. на ден, в зависимост къде си отишъл да караш.
Спа-дестинации, освен Гамзиград, са
Сокобаня и
Баня ждрело.
В Гамзиград не отсядаме нито в центъра, нито в къщите за гости около него, които са с цена 7лв. на човек на нощувка, нито в хотела, който е около 30 лв. на човек на нощувка, а след като се накиснем, цепим за Зайчер на шопинг и в някое ресторантче от сорта на
Kod Mede или
Dva brata.
Порциите са огроооооооооомни, от една двама преяждат, а цените са тънки в сравнение с това, което получаваш като грамаж.
Тъй като Зайчер и околията му са ми на една ръка разстояние, не оставаме да преспиваме там.
Има много магазинчета от типа на "месарница" - с истински мръвки, които могат да ти ги смелят или изпекат на скара, цените са супер, както казах - почти две кила котлети, които ми ги разфасоваха и изпекоха, и всичко това ми струваше около 10 лв.; има също така и "млекарница" - там има сирене, същото както едно време и други вкусни и истински млечни произведения; има "пекарница" - с прясно изпечени хлябове, сладки и т.н.
Влзенат ли в ЕС, хипермаркетите ще съсипят всичко, също както стана у нас, затова човек трябва да се възползва, докато може.
Ако те интересува друго - питай, защото който пита - не скита.