1. Състезател- Самми, 18-02-2015, сряда, 11 блока. Пак ще кажа истината!
2. Хранения на ден - задължителни 5- аз ги правя 6:
сутрин-7ч,
сутрин 9ч,
обед 12ч ,
следобед 16,30ч,
вечер 19,30 ч и
преди лягане 23 ч
Заслужих
стриктна пчеличка , тъй като не пропусках и не надхвърлих 5-те часа между две отделни хранения ;
3. Без изкушения, без стъпки и погледи встрани. Вселената е с мен, дори изкушения на пътя ми не поставя, но ще си отбележа
инатеста пчеличка ;
4. Целият ми ден мина само на благоприятни храни -
зелена пчеличка;
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче - едното вкъщи, а другото на работата
мерителна пчеличка;
6. Вода, вода, вода - дайте ми вода - около 3 литра -
водна пчеличка;
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден-
пчеличка-поет ;
Закуска 1 в 7,30ч: - 2 блока
(сега, закуската започна към 7,20 и по-голямата част изядох за 10ина минутки, но тази сутрин се возих до работа сама и трябваше да прекъсна яденето, за да не закъснея, дозакусих си към 8,10 с останалото от порцията):
+ 64 гр. котидж нискомаслен, по етикет
+ 39 гр пуешко месо от консерва
+ 28 гр овес, претеглен в сурово състояние
+ 6 гр сусамов тахан
Пипи,
благодаря ти за идеята за тази закуска - много вкусно и в действителност много засищащо. Чудя се дали пък 11 блока не са ми много, ама това ще го мисля след края на състезанието.
Между сутрешната закуска и обяда към 12,15 не усещах глад освен на няколко пъти между 10 и нещо и 12, който отминаваше след няколко глътки вода.
Обяд в 12,30ч: - 3 блока:
118 гр пуешко в собствен сос консерва - по етикет. Вкусно мий майкооооооу
+ 1/4 айсберг
+ 43 гр варен нахут
+ 100 гр ябълка - това са 3 непълни блока въглехидрати съвсем умишлено - опит за хормонална настройка
+ 9 кашу-та, които пропуснах да хапна след като приключих обяда, бяха изядени към 16,00, предполагам не е фатално, тъй като мазнините не влияят на баланса на хормоните;
Закуска 2 в 17,00ч - 1блок:
220 гр кисело мляко Рафтис 0,1%
+ 3 кашу-та;
Закуска 3 в 18,30ч: -0,5 блок
110 гр прясно мляко верея 0,1 % + 2 кашу-та;
Вечеря в 20,30ч: - 3 блока:
118 гр пуешко в собствен сос консерва - по етикет
+ 1/4 айсберг + 90 гр вино
+ 43 гр варен нахут
+ 100 гр круша
+ 9 кашу-та ;
Закуска 5 в 23,00ч - 1блок:
64 гр котидж
+ 100 гр круша
+ 3 кашу-та;
8. Ще си отбележа
спортната пчеличка. Изгорих само 290 калории на велоергометър за 30 мин, ама денят ми беше изключително дълъг и само за толкова ми стигна времето....и ината май.
Според мен имам
7 усърдни пчелички, 9. Надявам се успях да уловя
цели 7 пчелички и да заслужа
пчеличка-герой .
Забелязвам, че през целия ден се чувствам толкова сита и доволна, че дори и не се сещам за хрупанки, щръволийки, гризинки и бонбонки. Преди редовно си купувах черен шоколад и винаги на обяд си хапвах по едно блокче - 1/4 въглехидрат,то е трябвало като мазнина да го броя, но мисълта ми беше друга - оказва се, че чудесно се справям и без тази глезотия.
Притеснява ме това, което Хипчо и Тони казват - постигам нещо и после се поотпускам явно, защото си доказвам че мога
. Хипо, Тони, предлагам ви да се контролираме взаимно, като знаем че имаме сходен проблем.
Пипи, можеш и ти да помагаш като ни изпитваш от време на време изненадващо. Знам, че си строга, но справедлива и ще ни подръпваш ушичките навреме. Примерно след месец решаваш, че днес ще проверяваш мен и ми пишеш в дневника: Сами, докладвай като за състезание и Сами-то слуша, докладва за изминалия ден, та да видим дали е запазила състезателното поведение
или-и-и-
ии......