Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
gogo написа:Alia1 написа:До днес, за 6 дни, съм 1,5 кг. надолу. Добре ли е?
За 6 дена кило и половина си е повече от добре. Това вероятно е и част от задържаната в тялото ти вода, в следствие на инсулина, която е изхвърлена. Затова е важно и да се пие повече вода, колкото ти е изчислил калкулаторът за вода.Alia1 написа:1) Относно храната, не ми става особено ясно при рецептите как се "делят" блоковете? Когато е суха храна - ясно, обаче, ако имаме едно ястие 3 блока и изядем 1/3 от него, това означава ли, че сме хапнали само 1 блок?
Зависи. Ако яденето от 3 блока(3БП+3БВ+3БМ) си го минала през блендер, демек всичко е хубаво омешено, то напълно спокойно можеш да хапнеш 1/3 и да сметнеш, че си приела 1Б. Ако обаче яденето не е в такава консистенция ще трябва да си отделиш 1БП, 1БВ и 1БМ.Alia1 написа:
2) Какви овесени трици ползвате?
Не ползвам овесени трици. Приемам цял овес.Alia1 написа:
3) Има ли някъде рецепта за палачинка от овесени трици?
Търси тук.Alia1 написа:
4) Не можах много да разбера как изчислявате по етикет и не е ли достатъчна информацията в таблицата?
За много от нещата таблицата е достатъчна, но за други има смисъл да се изчисли по етикет. Например за изварата. Всеки производител има различно съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини в неговия продукт. Няма как да се ползва таблицата и затова се налага изчисление по етикет. А овесът например съставът си му е един и същ затова ползваме данните от таблицата. За изчислението по етикет виж тук. Най-малкото получено число показва продуктът какъв блок е.
gogo написа:Аля, за разликата в изчислените блокове причината може да се крие в твоя грешка при преобразуване на стойностите от кг, см във паунди и инчове. Ако всичко все пак е точно, то аз бих заложил на калкулатора на Сиърс, т.е 11-те блока.
Нямам причина да не ползвам овесени трици. Не ми се е налагало просто да ги ползвам. Не знам защо не са оцветени в зелено както целия овес, може би заради това, че при добиването на триците от целия овес се премахват фибри и други полезни вещества.
Alia1 написа:Мерси за отговорите. Влязох и на другия калкулатор и си изчислих масата. Проблемът е, че двата калкулатора ми дадоха различни данни - 11 блока ми дава втория, а от този сайт - 9 блока. Кое е вярно, обърках се?
Защо не ползваш трици? И каква е разликата с овесени ядки - в таблицата ядките са зелени, а триците - оранжеви. Не разбирам логиката.
Alia1 написа:Е, пробвах ги. 11 блока? И сега какво?
Emili написа: Дали да не взема да си спретна едно дневниче, където всеки ден да си пиша менюто?.. Може пък експертите да открият каква е причината за моя провал.
gogoh написа:Днес е дата 26.01. Аз започнах несериозно "зоната" на 5.01. и сериозно на 10.01. На 15.01. имах свалени някакви си 0.7 гк. Днес (11 дни по-късно) кантара отчита между 4 и 5 кг. надолу. Лошото е, че ме гони глад 4 - 4,5 часа след като съм ял за последно. От това, което съм прочел ... нещо хормонално ли се случва? Може ли някой напреднал да обясни, ако обича. Освен това има моменти в които желанието за сладко отново се събужда. Уж спазвам таблици, грамажи, готвя си по рецптите ... има много добри между другото, щом и домашните любимци ме подяждат...
Alia1 написа:Е, пробвах ги. 11 блока? И сега какво?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта