Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
gogoh написа:Благодаря за бързия отговор и добрите пожелания Melkat,
Отговарям на въпросите:
Дневната ми дажба е от 11 блока по калкулатора на този сайт. Закуската ми включва кофичка 2 % кисело мляко (2 ПБ+2БВ) + 1 ПБ месо (пилешко, пуешко или крехко свинско). Към млякото добавям около 3 ВБ(тук трябва да бъде 1БВ, понеже млякото е смесен продукт) овесени ядки или овесени трици - според зависи. Към всичко това (като отчитам мазнините в млякото) добавям и един орех или 7 - 8 фъстъка.
За обяд обикновено си взимам отново печено месо (пилешко или крехко свинско) 120 гр., съобразено с таблицата + салата (зеле или домати с краставици) и към това добавям необходимото с ябълки за да достигна 3 ВБ + някакви ядки = на 3 МБ. Междинният единиче блок преди вечеря и след вечеря е от мляко 1/2 кофичка 2 % с необходимото количество ябълка или друг наличен плод и 3 - 4 фъстъка (заради мазнините в млякото). Вечерята ми също се състои от по три блока, от продукти посочени в таблицата. Белтъчните са обезмаслена извара, мляко и млечни продукти в комбинация с допустимите меса - като ПБ, зеленчуци + плодове за ВБ и ядки за необходимите мазнини.
В действителност считам, че спазвам (поне в голяма степен) изискваноята.
Надявам се, че ефект ще има ... Времето ще покаже.
gogoh написа:Първоначалните въпроси (след като се запознах с блоковете, таблиците и частично прочитане на книгата) са:
1. Какво означава спазването на блоковете? Чета етикетите и например - една кофичка 2,0 % кисело мляко (по БДС) е приблизително 2 ПБ, но тя съдържа и 2 грама мазнини. Трябва ли това количество мазнини да се приспада от съответните МБ, които са необходими при изравняване на блоковете за съответното хранене? Т.е. - вместо да добавя 12 фъстъка - да пресмятам колко по-малко фъстъци да добавя заради допълнително съдържаните в млякото мазнини.
gogoh написа:2. Купих си рибено масло от аптеката. Определено не е от най-качествените. Задължително ли е използването му? Защото получавам някакви странични ефекти, като например - слабително действие от него.
gogoh написа:4. Започнах режима (зоната) преди 6 дни - на 5.01.2015, но за съжаление резултатите за сега са нулеви. Кога мога да очаквам първите положителни изненади?
Лори написа:Благодаря ти Танита открих много отговори, дори вече знам къде ще добавя допълнителните блокове.
Имам един въпрос обаче относно хляба. Понякога ми се случва да ям просто, защото с двете деца вкъщи хляба ми е много бърз вариант. Та по колко грама да го смятам, в таблиците преди време беше 25 гр или някъде така съм го открила не помня, но сега няма грамаж, а аз правя домашен хляб и ми е по-добре да го тегля.
gogoh написа:За обяд обикновено си взимам отново печено месо (пилешко или крехко свинско) 120 гр., съобразено с таблицата + салата (зеле или домати с краставици) и към това добавям необходимото с ябълки за да достигна 3 ВБ + някакви ядки = на 3 МБ.
Лори написа:Благодаря Е, май ще го спирам напълно... много сложно ми се вижда иначе
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта