Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
julypv2 написа:Здравейте, съвсем новичка съм в зоната, но вече цяла седмица смятам и изчислявам, хапвам и се наслаждавам на процеса. Все още ми е трудно да поглъщам количеството (понякога имам даже чувството, че храната ми се връща), което е зададено, но съм любопитна и експериментирам със съчетаването на продукти. Понеже, често си правех песто с извара, магданоз или босилек, ми възникна питанка за чесъна. Дали някой може да ми каже той отива към подправките или има грамаж за него? След това, виждам че какаото е в оранжево, но аз от години съм го заместила с рожково брашно (рожко). Може ли някой да ми каже в какво количество мога да го ползвам и дали той спада към зелените или оранжевите продукти? (става чудесна напитка за късна вечерна закуска с топло прясно мляко, джинджифил и канела). Имам нужда от съвет - аз имам проблем с желанието да си хапна сладко, особено вечер. През деня успявам да издържа, но след 8 часа, съм като обезумяла. Едва успявам да се въздържа и се надявам ако прехвърля тази една седмица, след това да ми става по-леко. Но понеже в момента имам няколко цели и едната да си върна баланса в хормоните, инсулина, калия, калция и фосфора, предпочитам да започна с тримесечния курс само на продукти в зелено. Е, да ще се радвам да си възвърна и моите нормални килограми (напоследък ред причини, започнах да качвам и сега съм с 15 кг. отгоре). Но най-вече искам да стана майка и това е основната причината да се обърна към зоната. Надявам се с храната да успея да балансирам, това което мога, а останалото ( разни оперативни намеси) се надявам да не ми пречи за естествено забременяване и износване на едно здраво бебче. Благодаря ви за сайта и за подкрепата.
eldass написа:Вчера за първи път си купих брашно от рожков.
gogo написа:qgodka8 написа:Относно овесените ядки ползвам цели т.е не финни. Те стават ли?
Щом ядеш цял овес това е добре. Само че 6 блока овес са 6*14гр=84 гр, а не 70 гр. както ти си го написала. За 70 гр приемаш не 6 а 5 блока. Увеличи овеса на 84 гр.
gogo написа:Мисля, че можеш да направиш така. В крайна сметка ще си изядеш необходимите блокове като между храненията спазваш необходимото време.qgodka8 написа: А за това където мога да се храня и по7 пъти стига да си разпределя блоковете мога ли да махна 1 блок от обеда и да го прибавя на слетобедната закуска. Защото при мен всъщност се получава че свършвам 14:00 и се прибирам към 14:30 тогава имам възможността да хапна по стабилно( салатка, протеини плодове..) а в училище трябва да хапна нещо просто да ме поддържа в зоната докато се прибера .
Manya написа:Според Nutrition Facts брашното от рошков има следните данни за 100 г
Мазнини - 1 г
Въглехидрати - 89 г (фибри - 40 г)
Протеини - 5 г
julypv2 написа:Моля се, да бъда достатъчно търпелива и спокойна и скоро да ви се похваля с една прекрасна новина Усмивки и пъстрота
eldass написа:Ягодка, у мен все още има съмнение какъв овес ядеш...трябва да е на зърна, такъв
, а не такъв.
Ако искаш да ползваш брашно от овес за мъфини има места, където мелят пред теб зърната.
julypv2, добре дошла! На добро място си попаднала!
Дай още малко време на Зоната и на тялото си. Може би не спазваш часове или пропорции, пиеш ли достатъчно вода? Щом ти се хапва сладко си прекалила с въглехидратите на предходното хранене.
Вчера за първи път си купих брашно от рожков. Ще ми бъде интересно да споделиш в какво и как го влагаш?
Успех със Зоната и безпроблемно забременяване ти пожелавам!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта