
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ginette написа:Tony ,в хладилника ли изстудяваш млякото за няколко часа (това как да го разбирам5-6 часа ли).Аз сега сварих два литра .Да го оставям ли в хладилника и да обирам каймака или ..и аз не знам какво да го правя мам..
А с такова желание исках да го обезмасля ,ами като не чета достатъчно ,а дори запомних и страницата ,мисля 4 беше
СлушкамManya написа:И да не вземеш да сложиш горещата тенджера в хладилника
Тоny ,аз не искам извара да правя .Целта ми е да обезмасля млякото да обера каймака(нали уж масло ще правяTony написа:Ама от 2 л прясно мляко ще стане около 200-300 гр извара, та не си заслужава хамалогия много, много... по-добре да хамалогстваш с повечко количество
Е това поне го имам ,като техника и миксер и блендер и пасатор ,но най-важното -каймака го нямямManya написа: Най-лесно се отделя маслото, ако го бъркаш в робот с приставката за кремове. Става и с миксер, ама бая време трябва.
Маня ,не бързам, ще събирам от моето мляко ,благодаря за идеята.Оставям я все пак ,като резервен вариант .Manya написа:Жинет, ако искаш да си направиш бързо масло, купуваш си готварска сметана в кутия (задължително млечна, не от тия изкуствените). Изсипваш я в робота и след 4-5 минути имаш масло, което можеш да преработиш в гхи.
Manya написа:Жинет, ако искаш да си направиш бързо масло, купуваш си готварска сметана в кутия (задължително млечна, не от тия изкуствените). Изсипваш я в робота и след 4-5 минути имаш масло, което можеш да преработиш в гхи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта