Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ginette написа:Tony ,в хладилника ли изстудяваш млякото за няколко часа (това как да го разбирам5-6 часа ли ).Аз сега сварих два литра .Да го оставям ли в хладилника и да обирам каймака или ..и аз не знам какво да го правя мам.. А с такова желание исках да го обезмасля ,ами като не чета достатъчно ,а дори запомних и страницата ,мисля 4 беше
Слушкам Ходих на пазара ,че синът ми си идва в края на седмицата и щом се прибрах, веднага ви прочетох съветите Ще обера каймака и в кутийка ще го сложа във фризера(съпружето веднага си помисли ,че каймака с какао ще му дойде много добре ,да ама не И като му казах ,че ще събирам за масло се хвана за главата)А тенджерата изстинала отива в хладилника ,обирам и после подквасвам и ще докладвам ,каква съм я докарала.Manya написа:И да не вземеш да сложиш горещата тенджера в хладилника
Тоny ,аз не искам извара да правя .Целта ми е да обезмасля млякото да обера каймака(нали уж масло ще правя ) ,а млякото обезмаслено вече ще подквася за мен.Tony написа:Ама от 2 л прясно мляко ще стане около 200-300 гр извара, та не си заслужава хамалогия много, много... по-добре да хамалогстваш с повечко количество
Е това поне го имам ,като техника и миксер и блендер и пасатор ,но най-важното -каймака го нямям , ще го събирам сигурно половин година,но.. аз съм упорита Благодаря ти за тънкостите в маслопроизводството Отивам да обера каймака ,докато ехидния ми съпруг не го е изялManya написа: Най-лесно се отделя маслото, ако го бъркаш в робот с приставката за кремове. Става и с миксер, ама бая време трябва.
Маня ,не бързам, ще събирам от моето мляко ,благодаря за идеята.Оставям я все пак ,като резервен вариант .Manya написа:Жинет, ако искаш да си направиш бързо масло, купуваш си готварска сметана в кутия (задължително млечна, не от тия изкуствените). Изсипваш я в робота и след 4-5 минути имаш масло, което можеш да преработиш в гхи.
Manya написа:Жинет, ако искаш да си направиш бързо масло, купуваш си готварска сметана в кутия (задължително млечна, не от тия изкуствените). Изсипваш я в робота и след 4-5 минути имаш масло, което можеш да преработиш в гхи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта