Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Спира процеса на отслабване, за онези, които това целят със Зоната. А Кари например се наложи да си удвои мазнините, за да спре да слабее повече от желаното.
Manya написа:Спира процеса на отслабване, за онези, които това целят със Зоната. А Кари например се наложи да си удвои мазнините, за да спре да слабее повече от желаното.
gogo написа:Manya написа:Спира процеса на отслабване, за онези, които това целят със Зоната. А Кари например се наложи да си удвои мазнините, за да спре да слабее повече от желаното.
Само да добавя, че въглехидратите и протеините трябва да бъдат балансирани, иначе не си в Зоната. При това положение с увеличаване на полезните(зелените) мазнини трябва да спреш намаляване на теглото. Аз още не съм опрял до тук.
Manya написа:Аз си хапвам овес и ечемик в съотношение 1:1 всеки ден (14 г за 1 БВ от сместа). Към закуската си добавям 1 или 2 блока, за да мога да включа и плод. Следобедната ми закуска напоследък също има по 1 блок от тази смес, защото си правя брашно от нея и си правя или тутманик, или сладкиш с тиквички. А преди две вечери си направих и трахана - с 3 блока от сместа, смляна на брашно. Мисля, че спокойно могат да се приемат по 3-5 блока на ден в тази комбинация, която намалява съдържанието на овеса. Ако е само овес - до 3 БВ, само ечемик - може би пак толкова.
Manya написа:Моят е изчислен по етикет. И овеса и ечемика ми са по около 14 г за 1 БВ.
Manya написа:Първо вадиш фибрите от въглехидратите 73.48 - 17.3 = 56.18 са ти въглехидратите в 100 г.
Един блок въглехидрати по Зоната са 9 г
Най-лесно се смята като разделиш 900 на количеството въглехидрати
900/56.18 = 16.01 т.е. 1 БВ ечемик ще е 16 г
Ако трябва да пресметнеш протеини или мазнини, съответно
700 / количеството протеин в 100 г
150 / количеството мазнини в 100 г
900 / количеството въглехидрати в 100 г
Така е най-лесно.
Manya написа:Много ми е интересно като каже някой, че огладнява. Боже, защо това чувство не ми е било познато нито преди Зоната, нито откакто се страя да съм в Зоната? Или си имам достатъчно запаси, или съм нещо сбъркана. Но това чувство - глад, ми е просто непознато.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта