Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Малко инфо от мрежата (Nutrition Facts)за съдържание на протеини в 100 г пилешки гърди без кожа от бройлер или свободно отглеждани
Пилешки гърди без кости, сурови – протеин 23 г (30 г за 1 БП)
Пилешки гърди без кости, варени/задушени – протеин 29 г (24 г за 1 БП)
Пилешки гърди без кости, на скара – протеин 29 г (24 г за 1 БП)
Пилешки гърди без кости, печени (фурна) – протеин 29 г (24 г за 1 БП)
Пилешки гърди без кости, пържени – протеин 33 г (21 г за 1 БП)
Като ги изпържиш се увеличавало количеството протеини и хапваш по-малко количество. Само дето не обичам да пържа.
Italiano написа:Всъщност има логика - в 100 гр. сготвено пилешко има по-малко вода, а в пърженото е най-малко.
Само не мога да разбера защо и варените, и на скара са по 29 гр.
Manya написа:Ето и малко данни за 100 г сьомга
Дива атлантическа сьомга – сурова – 20 г (омега-3 – 2018 mg)
Дива атлантическа сьомга – готвена на суха топлина – 25 г
Атлантическа сьомга, отглеждана във ферми – сурова – 20 г (омега-3 – 2506 mg)
Атлантическа сьомга, отглеждана във ферми – готвена на суха топлина – 22 г
Всъщност най-богата на омега 3 се оказва отглежданата във ферми атлантическа сьомга. Всички други видове са с много по-ниско съдържание на омега 3.
HippoDel написа:То е ясно, че така ще ти отговорят. Въпросът е, ако уточниш от колко грама сурово пилешко, колко излизат след печенето, дали отговорът ще е същият.
HippoDel написа:ОК, за тиквичките добре, но за месото? Каква е логиката, да няма данни за варено и печено, след като за зеленчуците има, след като месото се консумира винаги след обработка?
qgodka8 написа:Имам няколко въпроса на които много ще се радвам да ми отговорите.
1. Блоковете ми са разпределени така
Сутрин-2
Обед-3
Слетобедна закуска -1
Вечеря-2
Вечерна закуска-1
Мога ли да разменя блоковете за закуска и обед да са така
Закуска-3
Обед-2
Другото което е аз ставам в 6 и закусвам в 6:40 а обеда ми е в 10:30. Проблем ли е че е толкова рано
2. Рибеното масло помага ли за по бързо отслабване?
Какъвто и да е отговора коя марка в България е най хубава?
Manya написа:HippoDel написа:ОК, за тиквичките добре, но за месото? Каква е логиката, да няма данни за варено и печено, след като за зеленчуците има, след като месото се консумира винаги след обработка?
Не съм биохимик, за да знам какви промени настъпват в продуктите при различните видове обработка. Вероятно Бари е правил измервания и проверки и е стигнал до тези стойности. Все пак опитът му е доста по-голям от твоя и моя в пази посока. Човек или се доверява на предложената информация, или избира друга хранителна програма. Не всичко е логика. (А аз, като повечето жени, съм скарана с логиката много много отдавна , едва си взех изпита в университета едно време - три пъти съм се явявала!! ).
Не съм успяла да изчета всичко в сайта на Барито - много е, има много въпроси и много отговори, може да има и на твоето питане.
Като следя фейсбук страницата му - там всичките му постове са посветени на омега-3, рибеното масло, коментари на различни статии в научната и ненаучната преса във връзка с различни заболявания и диети. И навсякъде коментара му е - противовъзпалителен хранителен режим + омега 3.
gogo написа:HippoDel написа:То е ясно, че така ще ти отговорят. Въпросът е, ако уточниш от колко грама сурово пилешко, колко излизат след печенето, дали отговорът ще е същият.
Хипо, може да ги затрудним американците с този въпрос. Как да разберат, че тук в БГ помпат с вода пилешкото, а и другите меса, като за световно.
tanita68 написа:Тук във Финландия например май не съм срещала замразено пиле (от Лидл купувахме единствено замразена патица и пуйка), но почти всичкото месо, което се предлага по магазините е мариновано, рядко можеш да намериш неовкусено. А реално в опаковката има и някакво количество марината и в цената, която плащаш уж за месото се получава, че плащаш и маринатата в кутията.
Аз лично предпочитам да е неовкусено и аз да си добавя подправките, изключение прави само едно пилешко филе, което съм виждала да се предлага само в Лидл и е страшно вкусно.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта