Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Guliver написа:Какво ще кажете за този овес:
http://bio.kasida.bg/semena-oves-meleto-6-10238.html
поръчах си 500гр. да куснем , някой поръчвал ли е?
Manya написа:Отиди в моя дневник. Получих го като подарък за юбилея ми от колегите. Напълно може да се съчетае със Зоната. Придружен е и с книжка с програма, която има дори елементи от Зоната, ама не съвсем . Възможностите за комбинации за много по отношение на въглехидрати и мазнини. Въпрос на фантазия как ще го използваш. Аз вече пробвах сурова есенна супа и беше направо супер.
По принцип всеки уред може да се съчетае със Зоната, ако се спазват съотношенията П:В:М на препоръчваните от зоната продукти. Всичко друго е въпрос на фантазия и желание да си доставиш удоволствие от храната.
Manya написа:Следобедния ми блок в Нутрибулета:
8 г протеин на прах (по етикет) - 1 БП
7 г накиснат овес + 1/2 праскова - 1 БВ
2 пресни ореха - 1 БМ (удвоен заради протеина на прах)
няколко листа мента, малка кафяна чашка вода
1 минута завъртане и...еликсир
Manya написа:Диди, най обикновена белачка за картофи ще ти свърши разкошна работа. Просто трябва да е остра. Има V-зни или най-обикновени - прави. На мен ми е по-лесно да правя жулиени с правата. Това е за лентички. А акоискаш да е на пръчици - ренде Бьорнер. Има едни измислени резачки за жулиени, ама е голяма мъка. А можеш да хвърлиш поглед и тук.
Manya написа:Фирмата е добра и има много добри уредчета. Но това мисля, че има известни ограничения по отношение диаметъра на зеленчука. Между другото, на "Раковска" и "Графа" почти срещу "Билла" имат магазин. Там може да ти предложат много неща. Е, малко са скъпички, но можеш да го хванеш, да видиш как ти седи в ръката. Всичко е и въпрос на удобство.
Manya написа:Не мисля, че точната дума е "разграждане". Резултатът е фино смилане. Всичко си е вътре. Добавянето на вода просто спомага смилането. Аз лично се чувствам много добре с течната храна от булета. В момента обядвам точно такава "супичка": 3БПВМ
150 г извара - 3 БП
40 г накисната комбинация от ечемик и овес (толкова излиза след кисненето на 28 г) - 2 БВ
240 г домат - 1 БВ
9 киснати бадема - 3 БМ
щипка сол, 2-3 стръка магданоз, подправка по избор
1/2 ч.ч. вода
Въртя 2 пъти по около минута.
Поне за мен е много лесно решение за приемане на течна храна, защото трудно успявам да балансирам готвена супичка.
И закуската днес беше "течна" - комбинация от извара, киснат овес+ечемик, грозде, ябълка, круша и киснати бадеми. Подправки: канела, карамфил, ванилия, маки бери, 1 капка стевия
И не огладнявам по-рано, отколкото когато подобна комбинация я сдъвча.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта