от Маня » Съб Авг 16, 2014 7:36 am
Гого,
Не съм любител на риба, не съм и с много познания в областта на химията, не мога да преценя дали сардината съдържа повече или по-малко протеин. Но никъде досега по разните таблици на Бари в различните му книги не съм виждала скумрията да е богата на а арахидинова киселина, както личи от публикацията в сайта (да, този сайт е на Бари, а кой получава заплата за работата си там изобщо не ме интересува - едва ли това единствения сайт в света, в който се получават грешки при качване на инфирмация). А защо цялото яйце не е отбелязано като съдържащо арахидинова киселина? Аз влизам там почти всеки ден, чета, намерила съм си и повечето книги на Бари, и тях ги чета, и забелязвам доста разлики от данните публикувани в The Zone и Toxic Fat например. И публикуваното на сайта. Времето между издаването на двете книги е от 1995 до 2008 г. През това време изследванията на Бари са довели до някои промени в препоръчваните количества на храните. А кога се появява препоръката за ползването на рибено масло? А Соевата зона, за която самият Бари пише, че е най-здравословната Зона? Самата идия на Зоната през годините претърпява своето развитие и подобрения.
Човек може да си задава много въпроси и не е лошо да пита, но според мен най-добре е да се пита първоизточника.
Така че аз чета, сравнявам, питам... И съм споделила тук отговорите, които получавам. И се радвам, че с моето питане на сайта на Бари оправиха едни "недоразумения", които също обсъждахме тук.
За мен е важно, че Зоната действа и когато мериш с чашки, и когато мериш с грамове. Всичко е въпрос на удобство и навици.
А сега очакваме последната книга на Бари - Средиземноморската Зона - да видим какви нови листове с храни ще ни предложи.