Значи последно към 65гр за 1БВ? Всъщност това е бая киселичко, ама аз като не правя разлика между касис и червено френско грозде ще го приема за касис. Изхвърлих му опаковката иначе щях да си преведа като какво го продават в Германия. Купих си го по път и се чудех как да го хапвам. А иначе преди два часа бяхме на разходка и си набрахме горски малини и сини боровинки.
Струва ми се, че в нашата таблица има грешка. За сардината е дадено, че 1БП = 28 гр, а всички останали риби са по 42 гр. След сверка с таблицата на Сиърс където сардината, а и другите риби са по 1 1/2 oz. стигам до заключението, че и сардината трябва да бъде 1БП=42 гр.
Gogo, погледни ТУК...Много пъти сме коментирали, че има разлики в листите на Сиър в различните сайтове.Тази таблица съм я правила и с консултанти от зоната. Ако те са лъгали, аз ви лъжа също. Но и листите са различни навсякъде...и за това ако мога да ви помоля първо да се консълтирате евентуално със зоната, или с някой от екипа защо е така, и след това да стигаме до комантари като :
че в нашата таблица има грешка
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..."
Този сайт не е ли на д-р Сиърс? А тук е таблицата, където сардината е 1,5 oz.
Ако я разгледаш по-внимателно, ще видиш че има леко разминаване в редовете и за сардината се пада 1 oz. И в таблицата, която ми изпрати Лин Сиърс, когато на този сайт се бяха появили едни странни нови данни и после ги коригираха след моето питане, сардината си е 28 г При публикуването на таблицата на сайта има и други разминавания, но това е въпрос на техните админи.
Какво например прави Bread, whole grain or white при алкохола?
Маня, едно и също нещо ли гледаме? В сектор "Fish and Seafood — Best Choices" сардината е 14 поред отгоре надолу. В мерките на това място(14) съответства 1 1/2 oz. Къде е проблемът.
За да не се чудим, аз пак зададох въпрос за разликите, които виждам. Като получа отговор след някой-друг ден, ще го обсъдим отново.
Аз си разрешавам да задавам въпроси, когато нещо не ми е ясно и досега винаги съм получавала отговори от Барито или съпругата му.
За мен меродавен за мен е списъка, който ми изпрати Лин. Мога да го предоставя на желаещите (английския е необходим). А той не се различава с нашата таблица съществено. Някои зеленчуци са дадени само като сготвени, а при нас ги има и като сурови с едни и същи стойности, като патладжана например.
Mаня, благодарско за помощта В последно време едвам ми оства време да прочета какво става тук, камо ли да говоря и да пиша на Зоната. Златничка си ни Гогич, не го приемай на вътре, но тези проблеми с разликите сме ги коментирали много пъти тук, и най-неприятното е, че вече ми ги няма личните инструктори в Зоната, който бяха много добри...и сега за един и същи въпрос често се случва да получавам различни отговори, което е много много ядосващо
Маня, отново благодаря за отделеното време
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..."
pipilota написа:Гогич, не го приемай на вътре, но тези проблеми с разликите сме ги коментирали много пъти тук, и най-неприятното е, че вече ми ги няма личните инструктори в Зоната, който бяха много добри...и сега за един и същи въпрос често се случва да получавам различни отговори, което е много много ядосващо
Пипи, хич не го приемам навътре. Простичкият въпрос ми беше дали това е сайтът на Барито. Ако не е това, то кой е сайтът му? Ако обаче това е сайтът на Барито, то възниква въпросът за коментираната данна за сардината. Има май само 2 възможности :
1.Данната да е вярна, т.е сардината е 1 1/2 оз, т.е 42 гр
и
2.Данната не е вярна, т.е някой не си е свършил работата за която евентуално получава заплата.
И накрая да споделя моето лично усещане. Едва ли сардината е някакво изключение от всички риби, че да съдържа с 33% повече протеини от всички други риби, или поне тези, които са изброени в таблицата.
Гого, Не съм любител на риба, не съм и с много познания в областта на химията, не мога да преценя дали сардината съдържа повече или по-малко протеин. Но никъде досега по разните таблици на Бари в различните му книги не съм виждала скумрията да е богата на а арахидинова киселина, както личи от публикацията в сайта (да, този сайт е на Бари, а кой получава заплата за работата си там изобщо не ме интересува - едва ли това единствения сайт в света, в който се получават грешки при качване на инфирмация). А защо цялото яйце не е отбелязано като съдържащо арахидинова киселина? Аз влизам там почти всеки ден, чета, намерила съм си и повечето книги на Бари, и тях ги чета, и забелязвам доста разлики от данните публикувани в The Zone и Toxic Fat например. И публикуваното на сайта. Времето между издаването на двете книги е от 1995 до 2008 г. През това време изследванията на Бари са довели до някои промени в препоръчваните количества на храните. А кога се появява препоръката за ползването на рибено масло? А Соевата зона, за която самият Бари пише, че е най-здравословната Зона? Самата идия на Зоната през годините претърпява своето развитие и подобрения. Човек може да си задава много въпроси и не е лошо да пита, но според мен най-добре е да се пита първоизточника. Така че аз чета, сравнявам, питам... И съм споделила тук отговорите, които получавам. И се радвам, че с моето питане на сайта на Бари оправиха едни "недоразумения", които също обсъждахме тук.
За мен е важно, че Зоната действа и когато мериш с чашки, и когато мериш с грамове. Всичко е въпрос на удобство и навици.
А сега очакваме последната книга на Бари - Средиземноморската Зона - да видим какви нови листове с храни ще ни предложи.
Да, така е Гого, наистина далечна. Но едва ли се променят протеините на рибите/ месата като цяло/, а и където проверих в една унция /28 гр./ има 7 гр. протеин.
Отговорът за сардината не закъсня - 7 г в 1 унция, или 28 г. Линкът, който пратиха като източник е ползаният от всички http://nutritiondata.self.com/, който пък се базира на http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list. Но се отнася за атлантическа сардина консервирана в олио, оцедени късове с кости. Тихоокеанската сардина, консервирана по същия начин е по-бедна на протеин и съответно от нея могат да се приемат 34 г следвайки формулите. (Данни за сурова сардина няма. А и предлага ли се тя изобщо - това да кажат рибоядите ) Всъщност в Зоната ползват официалната информация за съдържанието на различните вещества в хранителните продукти - това е заключението ми от поредния и предишните отговори, които получих. Така че, справки с двете бази данни, които са идентични, и повторени в ББ, или етикетите (които май и те ползват тези източници) - ако държите да сте свръх прецизни при меренето в микрони на протеини, въглехидрати и мазнини.