Manya написа:Всички продукти от групата на протеините съдържат в себе си естествени мазнини. Количеството мазнини за блок по принцип трябва да е 3 г, но тъй като в храните от групата на протеините има мазнини, за да се балансират блоковете към 1 БП се прибавя 1 БМ, който в продуктите от групата на мазнините е 1,5 г за БМ.
Протеинът на прах в болшинството случаи не съдържа мазнини (с някои изключения на веганските протеини - там се смята ). Затова, за баланс, когато ползваме протеин на прах увеличаваме двойно количеството мазнини - вместо 1,5 г стават 3 г.
Колкото до шоколада - млякото като количество се приема за пренебрежително малко, то се добавя за постигане на консистенцията на шоколада. Затова ако си решила да си направиш 3 блока шоколад, просто добавяш 3х20-30 мл мляко. Същото може да се замени и с вода в същото количество, ако решиш да си абсолютно стриктна.
Здравейте Manya,
Може ли да поясните пак, че не съм сигурна дали разбрах. Аз използвам протеин на прах - грахов. В този случай 1,5 или 3 г мазнина да добавям? С останалите растителни протеини същото ли е?