gogo написа:
Елдас, тази извара на Олимпус в кофичката е с 2% мазнини и идва не протеин, а мазнина. За насипната-ако имаш данни дай да ги изчислим.
Гого, не е ли вманиачаване това със смятането на някои продукти за мазнина? Не казвам, че не трябва да се вземат предвид, но нали мазнините не влияят на хормоналния баланс, а като смяташ някой продукт за мазнина, ти в същото време не отчиташ съдържанието на протеини в него. Това според мен е по-голяма грешка! Аз по принцип избягвам такива продукти, но ако ги хапвам понякога отчитам, че с един блок протеин съм изяла например и два или три блока мазнини, съответно не добавям мазнини към храната. Обикновено такива продукти ги добавям към някоя рецепта и просто отчитам мазнините, които съдържат. Например кашкавала ми по изчисления излиза, че на 1БП се падат 3БМ - като правя пицата на Стеф просто си добавям по-малко мазнини.
А и да не забравяме, че има хора, които не целят отслабване със спазването на зоната и тогава за тях не е толкова належащо да пресмятат стриктно мазнините.