tanita68 написа:gogo написа:tanita68 написа:Гого, а от тия таблетки по-малка разфасовка няма ли? Че иначе ще трябва да се плаща мито за тази опаковка. И дали ще помогнат при артрит?
Танитка, не видях по-малка разфасовка. И аз ходих до митница и платих ДДС, но и така ми излиза неприлично безбожно изгодно. Та една опаковка е 300 хапчета, като се пият по 2 хапчета на ден, което е 1500 мг - Glucosamine Sulfate • 2KCL и 1200 мг-Chondroitin Sulfate. Това стига за цели 5 месеца. Мен ме устройва напълно. При теб не знам как е положението. В краен случай можеш да си поръчаш няколко дози като си дойдеш в БГ. Аз ги взимам за кокс и гон артрозата ми. Би трябвало да помагат и при артрит. Нищо не пречи да се посъветваш и с личния си лекар.
Гого, на мен ревматолога ми препоръча да пия глюкозамин 2 месеца, след това 6 месеца почивам и после пак така. При мен се получава унищожаване на ставния хрущял от самия организъм(автоимунно заболяване) и на негово място се образуват шипове. Това засега засяга само ставите на пръстите на ръцете като се образуват много неприятни удебелявания и изкривявания от това. С глюкозамина малко се нормализираха нещата, в смисъл намаляха възпаленията и пръстите, които не можех да изправя започнаха да се движат и не ме болят толкова. В началото като си взех рибено масло започнах да пия по-висока доза - по 10 капсули дневно от това, което ти препоръчваш, но сега го намалих на 5 капсули, че нещо ми е зор да пия по толкова много капсули. Само да спомена, че курса с глюкозамина не съм го правила в последните две години - първо заради бременността и после заради кърменето, никой доктор не можа да ми каже категорично дали влияе на детето. Тук видях на аптеката 120 таблетки глюкозамин за около 18 евро, на мен са ми напълно достатъчни за курса от 2 месеца лечение така че може би ще си взема от него. Но най-вероятно ще го взема чак като спрем да се кърмим, че сега не смея все още.
Танита, моята схема е 3 месеца глюкозамин и хондроитин, 3 месеца почивка и пак така. Рибеното масло също си пия - по 5 гр омега 3.