Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Dimana_19 написа:... Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско ...
Здравей, Димана!
Ако е на калъпче, значи е обработван и най-вероятно смесван с нещо друго. Тогава е 42 гр. за блок.
Ако си е цял бут, който само е опушен, тогава си е чисто месо и е 28 гр. за блок.
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
moni03 написа:И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г = 33.33 г 1 БМ
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г = 300 г за 1 БВ
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г = 56 г за 1 БП
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка? И аз реших да махна млякото,очевидно от него ми става така. Сега приготвям
0,240гр. домат
0,056гр.котидж сирене --това чудо е убийствено вкусно бе,как не съм го надушила![]()
3бр.маслини
И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г
Иначе рискувам пак да си прегоря вечерятаHippo написа:Ей, Маня, бърза си, като стрела!
Dimana_19 написа:Здравейте, от скоро съм в зоната и може би за това имам доста въпроси, на които се надявам да намеря отговор тук. Един от тях е - Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско. Питам, защото разликата между тях е 14 грама а, всички които участват в зоната, знаят колко важни са те. Благодаря предварително!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moni03 написа:Преди да се измеря щателна с шивашкият метър, по мое усмотрение на мерките калкулатора ми генерира 11Б.
След измерване ми даде 9Б, бях по два дни на двата вариянта и установих,че 9 са ми малко /чувствам се гладна/ а 11 са ми много-чувствам се подута и реших че за мен е варианта 10Б.
Тъкмо преди малко приключих обяд от 3Б
2бр белтъци +56гр. извара+56гр колбас
240гр. домат+1филия бонус /27гр./
130гр пъпеш
Затова - или домашно приготвени колбаси, в които знаете какво сте смлели, или купешки колбаси, които са видимо от цяло месо.gogo написа:Димана, това за деликатесно и крехко свинско от таблицата с блоковете се отнася до САЩ. Там е ясно какво е деликатесно свинско, какво съдържа, колко протеини има. В БГ няма никакво значение какво пише. Единствено можем да се молим да има данни на етикет и те да са верни. И да си изчислим блоковете. Всичко друго е шменти-капели.
Enzo написа:Здравейте на всички. Храня се по Зоната от около 14-15 дни, но имам един въпрос относно пилешкото месо. Колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Прочетох в друг форум, че понеже се води червено месо, 1 блок е 28 грама. Днес като купувах пилешка кайма която е 42 гр. за 1 блок, попитах продавачката какво има в пилешката кайма, тя ми каза че това е смляно месо само от бутчета без кожата. Затова започнах да се чудя в крайна сметка колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Благодаря предварително
Italiano написа:Мони, по принцип колбасите са 42 гр. за 1 ПБ.
Ако си го смятала по 28 гр. за блок, то значи си събрала 4 ПБ по твои сметки.
Хубавото в случая е, че разликата между 42 и 56 не е чак толкова голяма, а и предполагам, че колбасът е някакъв български, та като нищо може да се окаже 56 гр. за 1 ПБ, щото едва ли има много месо вътре. Неслучайно кренвиршите са по 56 гр. за блок.
Бъди по-прецизна с мазнините. Използвай зехтин екстра върджин и по възможност за овкусяване, а не за пържене. Поне в началото така.
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка?
moni03 написа: ...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта