Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Dimana_19 написа:... Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско ...
Здравей, Димана!
Ако е на калъпче, значи е обработван и най-вероятно смесван с нещо друго. Тогава е 42 гр. за блок.
Ако си е цял бут, който само е опушен, тогава си е чисто месо и е 28 гр. за блок.
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
moni03 написа:И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г = 33.33 г 1 БМ
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г = 300 г за 1 БВ
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г = 56 г за 1 БП
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка? И аз реших да махна млякото,очевидно от него ми става така. Сега приготвям
0,240гр. домат
0,056гр.котидж сирене --това чудо е убийствено вкусно бе,как не съм го надушила
3бр.маслини
И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г
Иначе рискувам пак да си прегоря вечерята Май ще трябва наистина да гася компа преди да включвам котлонаHippo написа:Ей, Маня, бърза си, като стрела!
Dimana_19 написа:Здравейте, от скоро съм в зоната и може би за това имам доста въпроси, на които се надявам да намеря отговор тук. Един от тях е - Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско. Питам, защото разликата между тях е 14 грама а, всички които участват в зоната, знаят колко важни са те. Благодаря предварително!
moni03 написа:Преди да се измеря щателна с шивашкият метър, по мое усмотрение на мерките калкулатора ми генерира 11Б.
След измерване ми даде 9Б, бях по два дни на двата вариянта и установих,че 9 са ми малко /чувствам се гладна/ а 11 са ми много-чувствам се подута и реших че за мен е варианта 10Б.
Тъкмо преди малко приключих обяд от 3Б
2бр белтъци +56гр. извара+56гр колбас
240гр. домат+1филия бонус /27гр./
130гр пъпеш
Затова - или домашно приготвени колбаси, в които знаете какво сте смлели, или купешки колбаси, които са видимо от цяло месо.gogo написа:Димана, това за деликатесно и крехко свинско от таблицата с блоковете се отнася до САЩ. Там е ясно какво е деликатесно свинско, какво съдържа, колко протеини има. В БГ няма никакво значение какво пише. Единствено можем да се молим да има данни на етикет и те да са верни. И да си изчислим блоковете. Всичко друго е шменти-капели.
Enzo написа:Здравейте на всички. Храня се по Зоната от около 14-15 дни, но имам един въпрос относно пилешкото месо. Колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Прочетох в друг форум, че понеже се води червено месо, 1 блок е 28 грама. Днес като купувах пилешка кайма която е 42 гр. за 1 блок, попитах продавачката какво има в пилешката кайма, тя ми каза че това е смляно месо само от бутчета без кожата. Затова започнах да се чудя в крайна сметка колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Благодаря предварително
Italiano написа:Мони, по принцип колбасите са 42 гр. за 1 ПБ.
Ако си го смятала по 28 гр. за блок, то значи си събрала 4 ПБ по твои сметки.
Хубавото в случая е, че разликата между 42 и 56 не е чак толкова голяма, а и предполагам, че колбасът е някакъв български, та като нищо може да се окаже 56 гр. за 1 ПБ, щото едва ли има много месо вътре. Неслучайно кренвиршите са по 56 гр. за блок.
Бъди по-прецизна с мазнините. Използвай зехтин екстра върджин и по възможност за овкусяване, а не за пържене. Поне в началото така.
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка?
moni03 написа: ...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта