Айде да си помрънкам и тук... не ми се беше случвало от 3 години да ми се подуят краката, ама на - последните 2 седмици това е факт.
Лошото е, че и ме болят, особено десният... а тъкмо достигнах желаните 3 литра вода на ден.
Днес май изцяло ще съм в зоната с манджите на Маня.
На обяд направих от нейните пълнени италиански тиквички, но при мен се получиха с леко видоизменена рецепта. Ето ги:
Получиха по следния начин:
5 бр тиквички - 2 по 200 гр, 2 по 220 гр и 1 по 180 гр - това обелени и с изрязани капачета - общо 1020 гр и трябваше да натаманя всички сметки по тях.
Това са 4, 1/6 ВБ добавих и 5/6 ВБ стар лук, което е 108 гр, ама главата лук ми дойде 110.
4 ПБ пилешки гърди - 112 гр и 1 яйце за спойката - общо 5 блока.
Издълбах ги с лъжица - много удобно се получи и вътрешността, заедно с месото и лука бухнах в блендера. Разбих яйцето, прибавих бъркоча и добавих 1 ч.л горчица, една идея сол, че нали задържам вода, а и принципно ям по-безсолно, мащерка, чесън на прах и пресен магданоз. Напълних ги и понеже забравих да сложа мазнина, та отгоре ръснах по 2-3 капки зехтин на всяка тиквичка. Остана ми малко от пълнежа и го сложих отстрани в тавичката. Добавих вода, покрих с фолио и пекох за около 40 мин на 220 С.
Като станаха готови отделих една от големите и най-мъничката и си добавих 1/5 от останалата плънка горе-долу. Реших, че това е за 2 блока, затова си добавих 1В+1П кисело мляко - при мен е 135 гр и 3 маслинки. Много вкусен обяд се получи.
Сега ще забъркам и кексчетата ѝ за следобедна закуска и късната закуска довечера. Благодаря, Маня.