За мъфините, не виждам къде е проблема , освен 1 яйце за 12 порции!!!, което слагам, другото е белтъци, извара, котидж и пуешка шунка и овесени трици, кис мляко 0.1%, зехтин. Мисля, че база за сравнение няма.
И да го кажа пак, казах че е балансирано, но НЕ това е идеята на Зоната, особено за началните й етапи.
Защото може да балансирам една вратна пържола, с гарнитура от пържени дробчета и заливка от яйца с настъргани орехи, 2 водки и половин литър бира. Нали? С това ти опонирам за баланса. Не мога да се съглася,че 8 яйца и толкова много бяло брашно е
правилният баланс!
Разберете ме правилно, за резултати, ако търсите такива, трябва да се наблюдава приема на Арахидонова киселина, да се регулира и свежда до минимум, да се ограничават червените храни, а не да преобладават.
За да не звуча крайно :
Да, тортата е супер, и всеки си решава, но аз ако бях на 3 седмици зонуване, не бих си я направил и ял. Дори и парче. Това зависи от това колко искаш да постигнеш резултати. Всеки сам си решава. Докато се завърти колелото на Зоната и организма се настрои по новому, всяко прегрешение връща доста брояча назад. То иначе, а само тортичка за десертче, а за вечеря малко картофки и ориз, а да закуся с кашкавалец и сиренце. И после - нямам резултати, Зоната не работи, кантара ми е спрял. Да, и има защо!
Сега като съм на 8 месеца ( 7 от които стриктни), бих си позволил да си я ям сладко сладко. Едно парче няма да ме убие и забави към целта, но вече имам резултат и настройка и бих си хапнал.
В заключение, и ти си права с твоите доводи, торта не се яде всеки ден, факт - но стига да е само тая торта и то наистина рядко да се прави. И не на всяко ядене, само че докато я има в хладилника, не съм много сигурен