Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот Tatyana » Вто Апр 08, 2014 1:30 pm

Поздравления и от мен за "първата височина" :bigsm20: и като гледам как напредваш хич не се съмнявам в постигането на останалите три.
2-3 седмици вече съм като "Пантелей пътник", но от малкото, което прочетох тук виждам, че се е оформил още един култов дневник. И съм пропуснала голям купон в него :laugh1: , но от утре ще наваксам. Успех още веднъж :bigsm18:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 485
Регистриран на: Пон Фев 10, 2014 5:39 pm
София

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Зоната
 

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 1:50 pm

Manya написа:Аз пък смятам да не го приемам с резерви. В таблицата е въглехидрат и е оранжев въглехидрат, т.е. приемлив.


Моето органик какао има следните характеристики на 100гр.:
П - 20
В - 56
М - 10,5

...което за около 16гр. идва 1БВ + 1БМ... :th: ...значи като му шибна 7 гр. протеин на прах и всичко ще се балансира! :smdance:

@Tatyana, благодаря! :applaus:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 08, 2014 4:13 pm

Не забравяй, че заради протеина на прах, трябва да добавиш още един блок мазнини. ;)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот eldass » Вто Апр 08, 2014 4:41 pm

Аз до сега само четях... :laugh: и се радвах на показанията на кантара.... :yess: и ти пожелавам още по-големи успехи.
Но се включвам, защото видях кръвните ти резултати. Имаш завидна глюкоза и доста добър резулат на съотношението TG/HDL 2,3. Барито препоръчва под 2 или под 1 най-добре. Но това е само началото и има на къде да се намали. Жалко, че няма инсулин на гладно...А в коя лаборатория си правил изследванията и колко часа минаха от последното хранене?
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 384
Регистриран на: Вто Яну 14, 2014 2:05 pm
София

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 08, 2014 4:43 pm

Karrita написа:Можеш да замениш за разнообразие фъстъченото масло с тахан. Всъщност мога да ти подскажа една друга рецептичка за зоново бонбонче, която ям през ден, любима ми е.
Значи два варианта:
1. Извара
Мед
Тахан
равни блокове
2. Мед
Тахан
Протеин на прах
равни блокове.
Бъркаш без вода, става смес подобна на халва оформяш си блоковете в каквато искаш форма и ядеш с кеф :lol:

Само да отбележа, че и тук, на втората рецепта, таханът трябва да е двоен брой МБ, заради протрина на прах. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 4:53 pm

eldass написа:Аз до сега само четях... :laugh: и се радвах на показанията на кантара.... :yess: и ти пожелавам още по-големи успехи.
Но се включвам, защото видях кръвните ти резултати. Имаш завидна глюкоза и доста добър резулат на съотношението TG/HDL 2,3. Барито препоръчва под 2 или под 1 най-добре. Но това е само началото и има на къде да се намали. Жалко, че няма инсулин на гладно...А в коя лаборатория си правил изследванията и колко часа минаха от последното хранене?


Благодаря за включването! :applaus:

Изследванията са направени след около 9 - 10 часа от последното хранене и то след воаяжа ми из БГ, когато определено бях на светлинни години от Зоната и се бях отдал на вакханалия в KFC, McDonald's и прочие извън-Зонови заведения. :shy:

Дали пък да не ги повторя? :th: Това "инсулин на гладно" какво ще рече........ъъъ....определено не бях закусвал преди да ми вземат кръв.

@Hippo, продължавай да ми натякваш за удвояване на мазнините при протеина на прах... :yess: ...има голяма вероятност някой ден да не го забравя. :laugh:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот eldass » Вто Апр 08, 2014 5:08 pm

http://www.vzonata.com/arahidonova-kiselina/

Ето тази статия трябва да я прочете всеки.
Само за около 6 лева / триглицериди + добър холестерол/ и инсулин още 15-20 лева се вижда къде е човекът в Зоната. За мое съжаление другото съотношение АА/ЕРА не може да се измери в България. Но все пак можем да следим промяната и с другите два начина.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 384
Регистриран на: Вто Яну 14, 2014 2:05 pm
София

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 7:01 pm

eldass написа:http://www.vzonata.com/arahidonova-kiselina/

Ето тази статия трябва да я прочете всеки.
Само за около 6 лева / триглицериди + добър холестерол/ и инсулин още 15-20 лева се вижда къде е човекът в Зоната. За мое съжаление другото съотношение АА/ЕРА не може да се измери в България. Но все пак можем да следим промяната и с другите два начина.



С една дума да повторя холестерола и да искам инсулин на гладно ли?
Като вечерта преди изследването да не пия чаша вино?


С две думи - да не повтарям тазвечерната си вечеря? ;)
Изображение

3Б, леко барната рецепта. :mrgreen:

3БП
Суджук - 84 гр. (така и не разбрах защо в рецептата в сайта е 63гр.? :hm: :о )
Тъй като е изцяло телешки суджук, го третирах като телешка кайма и го преброих като 2Б. :th:
1 яйце - още 1БП.

3БВ
Домат - 240 гр. - 1Б
Нахут - 50гр. - 1Б
Чаша вино - 1Б

3БМ
1 ч.л. гхи

Nice, a? :mrgreen:
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 7:53 pm, променена общо 1 път
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 08, 2014 7:02 pm

GODzillata написа:
@Hippo, продължавай да ми натякваш за удвояване на мазнините при протеина на прах... :yess: ...има голяма вероятност някой ден да не го забравя. :laugh:

Истината е, че и аз постоянно го забравям, та дано като ти го натяквам и аз да го запомня. :laugh4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот Gazilot » Вто Апр 08, 2014 7:08 pm

Запомнете,
когато е колбас, купешки или с неизяснен произход смяташ на 42 гр за блок, даже и да пишат, че е с 10% мазнина, щото така суджук не става. С 10 % мазнина, суджукът може да се ползва за пемза в банята!
Но, ако Вие си пълните колбаса, или си мелите каймата, и знаете колко мазнина има и какво сте сложили, чак тогава на 28 гр.
В случая е 63, защото е блок и половина 42+21=63, Уотсън :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 436
Регистриран на: Вто Сеп 24, 2013 3:18 pm
Несебър

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 7:29 pm

Gazilot написа:Запомнете,
когато е колбас, купешки или с неизяснен произход смяташ на 42 гр за блок...


Мда...значи правилно съм го сметнал за 2БП - 84гр. (2Х42гр.) :smdance:

Онази 1/2 от БП в рецептите не съм я съзрял, явно защото не съм свалял похотлив поглед от снимката на суджука. :laugh3: :laugh1:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот Gazilot » Вто Апр 08, 2014 7:54 pm

Похотлив поглед към "суджука"? :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
Аз моя по праскови ги ползвам... :lol: :lol:
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 436
Регистриран на: Вто Сеп 24, 2013 3:18 pm
Несебър

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 8:00 pm

Ееееееее де :lol: ......погледът беше в стил "я, ела, при Кумчо Вълчо да те папка сладко, сладко" и нямаше нищо общо с помисли за "Американски пай" и секс с хранителни продукти. :laugh4: :mrgreen:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот Gushanka » Вто Апр 08, 2014 9:19 pm

Хапванията ти изглеждат доста изкушаващоооо.. :msmile5:

Аз по нататък ще и позволя така любимия суджук или луканка... пък било то и с неизяснен произход :bored1:


Хайде хоп давай напред и снимай още вкусотийки---- :hug:
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Аватар
Gushanka
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 35
Регистриран на: Нед Апр 06, 2014 1:53 pm
София

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот vanja » Вто Апр 08, 2014 9:39 pm

Karrita написа:[ Всъщност мога да ти подскажа една друга рецептичка за зоново бонбонче, която ям през ден, любима ми е.
Значи два варианта:
1. Извара
Мед
Тахан
равни блокове
2. Мед
Тахан
Протеин на прах
равни блокове.
Бъркаш без вода, става смес подобна на халва оформяш си блоковете в каквато искаш форма и ядеш с кеф :lol:


ау, това бонбонче задължително ще го опитам, ако е вкусно колкото зоновия шоколад, просто цена няма да има :chef1:
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 176
Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 1:35 pm
Бургас

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот Karrita » Сря Апр 09, 2014 6:31 am

Hippo написа:
Karrita написа:Можеш да замениш за разнообразие фъстъченото масло с тахан. Всъщност мога да ти подскажа една друга рецептичка за зоново бонбонче, която ям през ден, любима ми е.
Значи два варианта:
1. Извара
Мед
Тахан
равни блокове
2. Мед
Тахан
Протеин на прах
равни блокове.
Бъркаш без вода, става смес подобна на халва оформяш си блоковете в каквато искаш форма и ядеш с кеф :lol:

Само да отбележа, че и тук, на втората рецепта, таханът трябва да е двоен брой МБ, заради протрина на прах. :)

Хипоооо, забравила съм да пиша, че добавям ядки един блок към втората рецепта, моя грешка. Извинявам се!
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron