Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 2

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

Мнениеот gogo » Пет Мар 14, 2014 8:11 pm

Стеф написа:Да - точно необработен пуешки бут, заедно с кожата и кокала вътре. Снощи го обезкостих и обезкожих :lol: и ядохме вечерта по 28 гр с дъщеря ми - мога да ви кажа че месото като вкус няма нищо общо с калъпчетата пуешко месо, което купувам от К..ф...нд. Но мазнини наистина не сме добавяли защото ми се видя мазничко самото месо - от охранен пуяк ще да е било :yess:

Да, ама не. По-горе пишеш пушен. Това не се връзва с "необработен пуешки бут" :noo:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот Стеф » Нед Мар 16, 2014 5:51 pm

Да, пушен е по рецепта както се прави еленски бут, а необработен - защото е с кокал и месото не е на калъп. И не се сърди деее, Гого, не ме бива много в обясненията - приеми извиненията ми :bouquet:
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот gogo » Пон Мар 17, 2014 4:46 am

Стеф написа:Да, пушен е по рецепта както се прави еленски бут, а необработен - защото е с кокал и месото не е на калъп. И не се сърди деее, Гого, не ме бива много в обясненията - приеми извиненията ми :bouquet:

:hug:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот eldass » Пон Мар 17, 2014 9:20 am

Не знам дали точно за тук е въпросът ми, но ще опитам. ;) От седмица вкъщи сме двама в Зоната. Моят съпруг обаче няма желание и нужда да отслабва /а вече свали около 4 кг. за тази седмица/, защото при ръст 197 беше 89 кг. и в момента е около 85. Изчислихме, че има нужда от 18 блока, защото той върви ежедневно по около 5 км. Яде всякакви храни както преди, но според съотношението. Има ли нужда от повече блокове, за да не продължи със свалянето или все пак това са си мазнини и мускулната маса ще се покачи бавно?
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот HippoDel » Пон Мар 17, 2014 11:27 am

eldass написа:Не знам дали точно за тук е въпросът ми, но ще опитам. ;) От седмица вкъщи сме двама в Зоната. Моят съпруг обаче няма желание и нужда да отслабва /а вече свали около 4 кг. за тази седмица/, защото при ръст 197 беше 89 кг. и в момента е около 85. Изчислихме, че има нужда от 18 блока, защото той върви ежедневно по около 5 км. Яде всякакви храни както преди, но според съотношението. Има ли нужда от повече блокове, за да не продължи със свалянето или все пак това са си мазнини и мускулната маса ще се покачи бавно?

Здравей Елдас,
Може да му изчислите % мазнини на каклулатора на сайта на Бари и да видите как стоят нещата при него с мазнините и по колко блока трябва да яде, тогава да решите, дали иска да отслабва и да покачва мускулна маса или не. Ако иска да спре да отслабва има 2 начина или да увеличи блоковете на ден, но ако се чувства добре с тези може да остане на същото количетво блокове, а само да увеличи блоковете мазнини. Ако имаш книгата "Зоната", там това е описано, при обясненията за спортистите. В момента нямам много време да се ровя, но ако не го намериш, ще го потъся и ще ти пиша къде е. Всъщност го има написано накратко и на "Въпроси и отговори"-51 въпрос. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот eldass » Пон Мар 17, 2014 2:02 pm

Да, направихме още преди седмица изчисленията в сайта на Бари и има 13% мазнини, блокове яде 18-19, и мазнините ги яде по 2 и пак отслабна. Просто е с бърз метаболизъм и Зоната веднага му се отрази. :mrgreen: Още е минало малко време, така че ще продължаваме да наблюдаваме как се движи. Глад не изпитва /по-скоро му е леко/, но той ти е така по-принцип. Явно е от онези хормонални щастливци. :bored1:
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот HippoDel » Пон Мар 17, 2014 6:09 pm

eldass написа:Да, направихме още преди седмица изчисленията в сайта на Бари и има 13% мазнини, блокове яде 18-19, и мазнините ги яде по 2 и пак отслабна. Просто е с бърз метаболизъм и Зоната веднага му се отрази. :mrgreen: Още е минало малко време, така че ще продължаваме да наблюдаваме как се движи. Глад не изпитва /по-скоро му е леко/, но той ти е така по-принцип. Явно е от онези хормонални щастливци. :bored1:
Нека увеличи още полезните мазнини, както пише Бари, на някои атлети 60% от калориите за деня са им под формата на мазнини.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Стеф » Пет Мар 21, 2014 10:42 am

Да ви се оплача - моята дъщеря вече преритва за пържени картофи - обяснявам че не са полезни и т.н. , ноооо - така - въпросът ми е колко грама да и сметна че са един блок, защото в таблицата са дадени като количество 5 пръчици но не и като грамаж. А пък според нея нашите картофи са много дребни и ще я прекарам само с 5 пръчици
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

кренвиррши и шунки

Мнениеот tara » Сря Мар 26, 2014 3:58 pm

Здравейте,
аз съм съвсем нова, въпреки че теоретично много отдавна съм запозната със зоната.
Реших да започна, тъй като здравословното ми състояние не е добро, а от много прием на антихистамини напълнях ужасно.
Имам обаче един проблем - не мога да понасям птиче, агнешко месо и риба. Получавам позиви за повръщане само от миризмата им. Отвреме-навреме си позволявам по малко риба тон в собствен сос.
Млечни произведения също много ограничавам, защото само след чаша прясно мляко започвам да кашлям.
Все пак извара и сирене мога да ям.
Зная, че шунките и кренвиршите не са за препоръчване, но все пак бихте ли ми дали съвет - какви/кои от тях са подходящи за консумация, тъй като птици или риби са изключени.

Много се надявам да успея в зоната
tara

Re: кренвиррши и шунки

Мнениеот gogo » Сря Мар 26, 2014 7:23 pm

tara написа:Здравейте,
аз съм съвсем нова, въпреки че теоретично много отдавна съм запозната със зоната.
Реших да започна, тъй като здравословното ми състояние не е добро, а от много прием на антихистамини напълнях ужасно.
Имам обаче един проблем - не мога да понасям птиче, агнешко месо и риба. Получавам позиви за повръщане само от миризмата им. Отвреме-навреме си позволявам по малко риба тон в собствен сос.
Млечни произведения също много ограничавам, защото само след чаша прясно мляко започвам да кашлям.
Все пак извара и сирене мога да ям.
Зная, че шунките и кренвиршите не са за препоръчване, но все пак бихте ли ми дали съвет - какви/кои от тях са подходящи за консумация, тъй като птици или риби са изключени.

Много се надявам да успея в зоната

Здравей Тара,
Добре дошла. :text-welcomewave:
За протеини можеш да ползваш извара(но нискомаслена, до 0,5% масленост и изчислена по етикет), постно телешко месо, заешко, яйца(белтъци, избягвай жълтъците), кисело мляко(масленост не повече от 0,1%), тофу, протеин на прах. Кремвирши въобще не те съветвам да ядеш. Аз отдавна съм ги изключил от менюто си. Що се отнася до шунки, то аз купувам такива, които имат етикет с данни за съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини за да мога да ги изчисля дали са протеини. Нямам предпочитана шунка. Купувал съм няколко пъти шунка от Лидъл на промоция. Не е лоша идея да си направиш дневник и там да записваш твоите стъпки в Зоната и въпросите, които те вълнуват. Успех. Всички те подкрепяме в твоето начинание.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Re: кренвиррши и шунки

Мнениеот tara » Сря Мар 26, 2014 9:37 pm

:)
Много благодаря за топлото посрещане и съветите.
Ще се постарая бавно-бавно да привиквам, и, да, най-добре е да започна дневник.

Лека вечер :)
tara

Re: Коментари и предложения за форума и сайта за Зоната

Мнениеот меченце » Чет Мар 27, 2014 2:47 pm

Здравейте,искам да попитам относно смесените продукти и по конкретно за киселото мляко което е 1БВ + 1 БП или 1ч.ч.,но в рецептите които са дадени в Зоната 1 ч.ч. кисело мляко- 2 БВ +2 БП из рецептата за "Зелен фасул с яйца" . Видях,че има коментар в тази тема,който също се отнася за това,но ми идва объркващо и не можах да разбера. т.е излиза ,че в рецептите се дава пример за американски стандарт.Така ли е? Тъй като 1/2 ч.ч е 1БВ + 1 БП . Доста нелепо може да изглежда въпроса ми,но за в момента ми е трудно. Благодаря предварително и извинете за дублиращият въпрос.
меченце

Мнениеот HippoDel » Чет Мар 27, 2014 3:30 pm

Да, някои от рецептите са писани от човек живеещ в САЩ и за това има разминаване. Когато използваш българско кисело мляко го смятай за 1БВ + 1 БП = 1ч.ч.
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот меченце » Чет Мар 27, 2014 3:37 pm

:) Благодаря много! Леко полеко и аз ще вляза в час :smdance:
меченце

Мнениеот Стеф » Чет Мар 27, 2014 4:36 pm

Няма къде да отидеш :laugh4: Който се е хванал на хорото играе докато спре музиката, нали знаеш ;) Никакво пускане!!! :bouquet: Между другото добре дошла! :bouquet:
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот Karrita » Пет Мар 28, 2014 7:54 am

Стеф написа:Няма къде да отидеш :laugh4: Който се е хванал на хорото играе докато спре музиката...

А в Зоната тя никога не спира.... :lol:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене