tara написа:Здравейте,
аз съм съвсем нова, въпреки че теоретично много отдавна съм запозната със зоната.
Реших да започна, тъй като здравословното ми състояние не е добро, а от много прием на антихистамини напълнях ужасно.
Имам обаче един проблем - не мога да понасям птиче, агнешко месо и риба. Получавам позиви за повръщане само от миризмата им. Отвреме-навреме си позволявам по малко риба тон в собствен сос.
Млечни произведения също много ограничавам, защото само след чаша прясно мляко започвам да кашлям.
Все пак извара и сирене мога да ям.
Зная, че шунките и кренвиршите не са за препоръчване, но все пак бихте ли ми дали съвет - какви/кои от тях са подходящи за консумация, тъй като птици или риби са изключени.
Много се надявам да успея в зоната
Здравей Тара,
Добре дошла.
За протеини можеш да ползваш извара(но нискомаслена, до 0,5% масленост и изчислена по етикет), постно телешко месо, заешко, яйца(белтъци, избягвай жълтъците), кисело мляко(масленост не повече от 0,1%), тофу, протеин на прах. Кремвирши въобще не те съветвам да ядеш. Аз отдавна съм ги изключил от менюто си. Що се отнася до шунки, то аз купувам такива, които имат етикет с данни за съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини за да мога да ги изчисля дали са протеини. Нямам предпочитана шунка. Купувал съм няколко пъти шунка от Лидъл на промоция. Не е лоша идея да си направиш дневник и там да записваш твоите стъпки в Зоната и въпросите, които те вълнуват. Успех. Всички те подкрепяме в твоето начинание.