Дневникът на amaZONka

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на amaZONka

Мнениеот Karrita » Чет Мар 06, 2014 9:29 am

HippoDel написа:Кари,
А пробва ли да увеличиш МБ, всъщност ти по колко блока ядеш?

Хипчо, от около 3 месеца съм увеличила МБ. Ям по 11-12 блока, но засега е все същото положение т.е. стопирала съм килограмите, но ми се иска малко да позагладя кокала в гръдната област, че като си видя изпъкналите ребра лошо ми става. Пипи ще ме вземе в оная клиника за анорексици..... :laugh:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Зоната

Мнениеот amaZONka » Съб Мар 08, 2014 10:55 am

Седем седмици в зоната. Ден за мерки. Няма да ги пиша защото промяна НЯМА нито в сантиметри, нито в килограми. Така съм си след 1-те 3 седмици т.е. едно и също 1 месец. Зоната ми умря :gunshot: Кожата ми продължава да е ужасна, устата ми да се цепи, а цикъла все още е мираж. Официално съм отчаяна. Купих си шоколад. Не знам на какво казвате инсулиново гадно, но никога не ми се е струвал по вкусен, а е черен 85 % (преди ми се струваше адски горчив).
Дано при вас деня е започнал по добре и има резултати цялото това мерене на храни, страхове от прегрешения, ядене в кутийки. Чести празник на дамите ! :bouquet: Бъдете щастливи и обичани, здрави и красиви! :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот eldass » Съб Мар 08, 2014 4:00 pm

Амазонка, честит празник и на теб, с пожелания да си много обичана и щастлива жена! :)

Но звучиш много обезсърчена и малко съскаща :) / дано не ми се обидиш :hug: /. Сигурна съм, че за всичко има причина и предлолагам, че трябва още време да дадеш на тялото и душата си. Казвам го без упрек и намеци за каквото и да е. Дай си още време, всички сме различни и резултатите ни са различни. За твое успокоение аз съм от 14.01 в Зоната и вече забавих свалянето на обиколки и килограми /последното мерене показа 55,5 кг и минимално намаление на обиколките, но изобщо не се притеснявам от това и си продължавам/. Може би приемаш Зоната като ограничение или някакви окови, защото всички около теб не мислят какво и как ядат и ти страдаш от това. Може би още не си готова.....Уфф, не исках да ти пиша проповеди, но на кратко - дай си време и имай търпение. :hug: :hug: :hug:
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот amaZONka » Съб Мар 08, 2014 5:28 pm

Благодаря! :love: Права си - съскам, защото съм много разочарована. До никакъв празник не ми е след поредната седмица със същите резултати, Аз съм в зоната от 17.01 и съм свалила 1 кг. , което може би е течности. Някак си не мога да се чувствам ок, след всиички усилия, които полагам. купувах везни, всичко меря и пресмятам, ограничих си излизанията, за да не нарушавам с алкохол, не пуша, ставам рано всяка сутрин, за да закуся и приготвя обяд. Обядвам сама, защото колегите ми се хранят навън, а аз не мога. Постоянно пресмятам кога, колко да ям, да имам на разположение от точните количества и т.н. а за спорт сутрин ..никакво време (там пак е дилема преди и след тренировка какво и как се яде) И все чакам да се случи нещо, ама да минават месеци и резултата да е 0 е меко казано обезкуражаващо. Много ме депресира и като добавим ефекта върху кожата ми, съвсем ми се срива самочувствието. Започнах да ползвам фон дьо тен, но и той не скрива възпаленията. Колко още време да и дам на тая зона ? Защо не се получава? Може би и това не е моя режим :sad:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот TheCatCharli » Съб Мар 08, 2014 7:55 pm

Бих те посъветвал да се поотпуснеш и да си дадеш малко въздух. Не е необходимо да се лишаваш до такава степен за да си в/около зоната. Може да хапваш и навън стига да спазваш пропорциите и да подбираш какво ядеш. На обед спокойно излизам с колеги и хапвам: супи с пилешко/телешко и малко сирене и салата; риба със салата или пилешка пържола със салата. Грамове не меря, но горе долу човек може да си представи кое колко тежи или пък да използва дланта на ръката за мерило.

Най-важното е да се чувстваш добре в кожата си, а резултатите ще дойдат рано или късно ;)
Аватар
TheCatCharli
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Мар 09, 2014 6:59 am

Амазнонка, аз бих е посъветвала да отидеш на лекар и да си направиш една пълна кръвна картина. Не ти го казвам заради отслабването, защото както казах в предните постове...за мен си в иделаните килограми. Но проблемите с лицето и цикъла.... явно е, че идват от някъде, и трябва да намериш огнището. Пусни си всякакви възможни изследвания, и при възможност на две места, в различни лаборатории. Че тия доктори в БГ....са майко мила (повечето де)....

моля, да не ми се обиждат докторите, ама в БГ с колкото и доктора да се сблъсках (не по лични причини за щастие), всичките пушеха.....аз също бях заклет пушач (до преди 6 месеца), но аз съм с художествео образование, нищо общо с медицината, и от невежество...норамлно да пуша. Но като видя доктор да пуши- :oh: значи представям си какъв доктор е....това да изучаваш години наред човешкото тяло, всики хормончета, клетки, връзки,артериики, венички и какви ли не вътрешности, да си напълно на ясно какво представлява никотинът, и как ти уврежда вътрешностите, и да пушиш..... :doNotKnow: :stupid: ми сори, ама такъв доктор ще го подмина без никакво уважение.

Ако си истински доктор, в главата ти ще минава истинска картина на това този дим как влиза в дробовете ти и какво причинява, ще го вижда в съзнанието си като на кино на клетъчна основа в 3D ако щете, и съответно няма как да си помисли за цигари....изобщо ако ме разбрахте какво исках да кажа....доктор който пуши за мен не е доктор, т.е образованието му е някакво смешно медицинско купено...а в БГ голям процент от докторите пушат... :stupid: :doNotKnow: и как се предполага че мога да доверя здравето си на такъв човек,....абсурд....

И ако има обидени, моля да не влизате в спорове с мен, защото няма да ми промените гледната точка относно димящите доктори...няма такава комбинация просто :laugh1: Малко се отнесох, ама като ме е яд на нещо, и бързам да си го кажа :laugh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот amaZONka » Нед Мар 09, 2014 12:38 pm

Благодаря ви :hug: Обикновено съм вечно ухилена и с розови очила, но не знам от хормони ли е, комплекси ли ... имам понякога такива дупки и трябва някъде да си го излея, а какво по хубаво от това да има и кой да те изслуша и удари едно рамо, макар и виртуално :hug: Още утре ще звъня за направление, само че не знам към кого. Ендокринолог(тъмна Индия - не съм ходила никога ..нямам идея за там ли съм) , а.г.- ходя веднъж на 6 месеца и последно преди 2 месеца , дерматолог ли - тук пък винаги съм "за" , но не знам дали е проблема в кожата или сако си нормализирам хормоните ще се оправят нещата...? :doNotKnow: А за отпускането...О, ДА! Имах нужда и още как! Мисля, че много се вманиачих и не е добре да се лишавам напълно. Вчера ядох шоколад , днес пък ядох от любимите ми бисквити Роден Край(повече от месец ги гледам в шкафа до една меденка, на която също и точа лиги), въпреки, че си закусих с извара, плодове и ядки. Вместо да ми стане неприятно, както при вас, ми се стори всичко по - вкусно от преди :love: Макар и да ми е малко гузно съм убедена, че е добре да разпускам от време на време и да не се вглъбявам толкова много. А и от опита, който имам във всичките ми режими на хранения съм разбрала, че организма от време на време е добре да с стресира, защото свиква :) може да са 2 или 3 -4 дена в месеца, но ще си позволявам и нещо различно от плодове и зеленчуци. Надявам се пролетта да вая тяло със спорт. :peace1:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Нед Мар 09, 2014 1:11 pm

amaZONka,
Аз си мисля, че трябва да отидеш на ендокринолог, да си изследваш хормоните и да си направиш пълна кръвна картина. Щом ходиш редовно на гинеколог и там всичко е наред, а дерматолога няма да ти помогне за лицето, защото този проблем идва "от вътре" и то обикновено от хормонални проблеми, а не е кожно заболяване. Може би и заради това нямаш усещането, че си в Зоната, може да има хормонална причина за това. Възможно е да имаш и недостик на някакви витамини или микроелементи в организма. Но ние само можем да гадаем, трябва да си направип подробни изследвания, няма защо да се мъчиш и само да се целиш в тъмното без да знаеш посоката. Успех! :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот amaZONka » Пон Мар 10, 2014 9:57 pm

Да. Утре ще се обадя ...днес ме хвана страх. Разпитвах колеги от кой ендокринолог са доволни и ми наприказваха ужасии. После четох във форуми.. Който похвали някого, в следващия коментар се твърди, че същия доктор едва не го е убил и стана каша :oh: Съвсем се обърках :doNotKnow:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот yaneva » Вто Мар 11, 2014 9:53 am

amaZONka от кой град си ? Наистина е важно е да отидеш при добър лекар :)
Аз така си изпатих в началото.Уж добър,всички много доволни.. ама последствията след него катастрофални. :lol: Единия ми беше изписал да пия едновременно противозачатъчни и хапчета за менопауза(аз съм на 23 :lol: )в последствие разбрах ,че никога не се комбинирали двете. А да не ти казвам за какъв стрес и рев става въпрос,като ми наговориха толкова страшни неща,от които, че няма да мога да имам деца,разни синдроми,искаха и в болница да ме вкарват...Никой не заслужава да чува такива неща,особено ако не са верни !
В последствие отрих страхотни специалисти.
Аз мисля,че трябва да смениш и гинеколога,защото не е предприел нищо.При условие,че нямаш цикъл,задължително трябваше да поиска кръвни на хормоните.
Не се страхувай ! Аз вече сама ходя за кръвни :lol: :laugh3:
yaneva
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Вто Мар 11, 2014 9:27 pm

Ето... поредния, човек изпатил си от ендокринолог :laugh1: Всички, с които говорих са си изпатили много и са се влошили или са имали големи премеждия след преглед. Как да отида, кажете ми :oh: А иначе когато бях при а.г. ми каза, ако искам да си пусна изследвания няколко дена след като ми дойде цикъла и... ами още го чакам :lol: Във Варна съм :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Мар 13, 2014 10:48 pm

Понеже не си пиша всеки ден менюто, то не мисля да пропускам да си пиша прегрешенията. Признат грях е половин грях :laugh1: Аз хубаво си реших да го давам по спокойно, без мании, но днес зверски се издъних :shy: До обяд всичко беше в идеалните грамажи :) и към 16ч. като се почна... няколко блока лешници (сурови), нооо това не го имам за голямо прегрешение вече понеже мисля, че мога да си го позволя и е полезно. После обаче изникнаха някакви соленки и си опитах, ама не спрях :laugh4: Бяха уникално вкусни - печени (на етикета пишеше пшенично брашно брашно и подправки) с риган, пипер и босилек :bigsm46: Поду ми се корема от тях и докато се възмущавах "как можа!" се оказах с колеги в пъб... реших да изпия една чаша вино и после да си спестя от вечерята един блок въглехидрат и да ям само домати и броколи. Да ама си взех 1 черен шоколад да си имам в чантата 75% черен..много ми хареса. И ...току що го изядох целия, не защото ми се ядеше, а защото беше ужасно вкусен :bigsm36: Ами...вече може да ме убиете с камъни или поне едно здраво да ме нахокате :shy: :shy: :shy: Заслужих си го :)
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Чет Мар 13, 2014 11:00 pm

АмаЗони... я си отпусни душата! Утре пак ще си на колелото. А за черния шоколад - у дома имам 5-6 и само им се умилквам. И си ги държа на инат на най-видно място, че да мога да си ги гледам и им се радвам отдалеч. При нужда за шоколад (а има ли някой който да не обича шоколад) си взимам 2-3 зърна какао и го броя за 1 мазен блок. Обикновено към следобедната закуска ги добавям, защото тя най-често е извара, плод и ядки. Заменям ядките с какаовите зърна и въпросът е уреден. И още нещо ми замества шоколада - какаов чай (от люспи на какаови зърна с джинджифил и канела). Или само за аробат си стръгвам от какаовата паста, която преди Зоната ползвах за готварски цели.

И аз прегреших понеделнишки, дори попрекалих с въглехидратите под формата на страхотно вино в компанията на сиренца и аншоа. Но още във вторник отново съм в отбора.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Чет Мар 13, 2014 11:57 pm

Е пак е много по добре от не знам 100 грама шоколад и сигурно толкова и соленки :laugh1: Голямо прасе съм :shy: При мен май взе да става с малко не мога :) Уж една соленка ...докато свърши пакета, ..1 парче шоколад и ..айййде целия. :laugh1: Сега се чувствам малко странно, освен гузното, но не мога да го обясня. Може би защото черен шоколад не съм яла и вкуса му е по натрапчив като прекалиш и ми е едно такова на гърлото.. Тъкмо днес бях доволна и си викам, брейй открих си тренировката, взех да усещам стягане, а и понеже по корема си нямам особено мазнини, ако продължа всеки ден с коремни ще изкарам мини плочки за плажа и се урочасах :laugh2: Днес точех лиги на шейка на един колега суровояд. Абе много вкусни неща си прави :angel: Хем здравословни, а пък страшни вскусотийки и сладки от сурово кашу, фурми, кокос и други дивотии. Маня и ти си правеше смутита! Неделя се надявам да експериментирам с едно небалансирано хранене от шейк с ядки. Аз писах и в друга тема, но ако някой ми отговори и тук.. Годжи бери наистина ли е безвредно и ако да как се консумира ? След като прочетох че спирулината може и да се окаже токсична, ако не я избираш внимателно... реших да попитам по вещите в супер храните. Ще е яко ако се направи такава тема. Сега много се шуми около това, а и смятам, че е интересно :) :peace1:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Пет Мар 14, 2014 12:38 am

В тази замърсена земя може ли да се намери храна, която да не е замърсена! :laugh4: :laugh4: Прекаления светец и богу не е драг, това винаги ми е било мото във всичко.
Годжи бери - редовно го добавям към сутришната си закуска - 30 г - 1 БВ. Вечерта си го накисвам в малко вода заедно с 5 г чия и 15 г комбинация от овес и ечемик. Сутрин обърквам с извара или котидж за 2 БП - 10 г спирулина - още 1 БП, малко канела, малко джинджифил, малко стевия на капки и някакъв суров плод - ябълка или киви. Голяма мешавица става, но на мен ми е много вкусна. Мазнината е небелен сусам 3 или 6 г ( 1 или 2 БМ) и ядки за довършване на мазнините.

Това мога да го ям и за другите си две големи блюда. Естествено, когато не ме добързи да меря :laugh4:
Изобщо от горните продукти правя всякакви комбинации за закуска. Понякога заменям изварата или котиджа с протеин, когато имам време горната комбинация да я направя на смути в блендера. Но това става в събота и неделя, когато не съм на работа. Иначе нося три кутии за закуска, обед и следобедна закуска в офиса и вече ми дойде до...., но от 1 януари до днес съм смъкнала от 95 на 85 кг, като първите 5 бяха преди да започна Зоната. Но моите килца са си множко за моите 156 см. Ти си кожа и кости (според моите представи, не го приемай за критика) и дори да трябва да свалиш 1 кило, ще ти отнеме много повече време и усилия. Затова не трябва да се отказваш. Малкото килограми се свалят най-трудно с каквато и да е диета. А в Зоната не говорим за диета, поне аз не го приемам така - толкова много се яде, че човек може да се пръсне, ако не успее да нагоди продуктите :laugh: .

Не бива да се отчайваш от резултатите си. Много е вероятно твоя идеал за килограми да не отговаря на онова, което организмът ти си представя. И дори да не свалиш килограмите, ще си поддържаш баланса в организма.

Мисля си за проблемите ти с цикъла - всъщност, това за първи път ли ти се случва? Ако е за първи път - не се тревожи, ще се оправи. Ти си на години, когато настъпват промени в организма на жената, които могат да доведат до подобни проблеми. Ако и преди си имала - те се оправят полека лека с времето и най-вече след като жената роди. Само не прибягвай до разни хормонални препарати. От Прогестерон и не знам още какво от пубертета до раждането на сина ми ефекта сега са безумните ми килограми, които се свлаят не по-лесно от твоите 1-2. А проблемите с кожата ти са свързани с проблема с цикъла. Двете неща са свързани. Опитай да включиш в менюто си повече плодове, зеленчуци и ядки, както и млечните протеини и намали малко месата. Това може да помогне. Но не се отказвай от Зоната...
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот amaZONka » Пет Мар 14, 2014 1:10 am

Маня...това е една от причините да мисля, че зоната не е подходящ режим... Не съм имала проблеми с цикъла, много малко пъти ми се е цепила устата а сега незараства, а постоянно е намазана с мед вкъщи, с балсам навън и пия шепа витамини от 2 месеца. Килограмите не притесняват толкова... Храня се предимно със зелените храни. Ям много зеленчуци и плодове и се старая да закусвам 1 блок овес 2-3 пъти седмично. За да настъпят такива големи видими и невидими проблеми ...значи нещо не е както трябва. Уж много полезния режим ...нито коса, нито нокти, нито кожа, нито цикъл. Не само, че нямат подобрение, но се влошиха рязко и изведнъж. За това и започнах да си прегрешавам. За себе си, естествено не мога да съм сигурна, но смятам, че проблема е в протеините. Ако бяха истински - супер! Но това пилешко не е пилешко, колбаса не е колбас, а за млечните да не говорим. Кравите ги претъпкват с хормони и после аз си ям "балансирано" с надеждата, че моите хормони ще вкарам в ред.. :stupid: Поздравления за резултатите! Знам колко е трудно да отслабваш и колко е приятно когато влизаш във форма и ти се вдига самочувствието, най - сладкото :)))
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната