gogo написа:tanita68 написа:gogo написа: Пушената сьомга е мазнина. 1БМ = 9 гр. С тия 28 гр сьомга си омела
3 БМ.
Извинявай, но в таблицата 28гр пушена сьомга е дадена като 1БП. Вярно е, че в нея има мазнина, но в случая се касае за риба и би трябвало тази мазнина да е от полезните. При това положение и аз трябва да смятам херингата като мазнина. По изчисления(данни от bb-team) излиза 1БП=39, 1БВ=9000, 1БМ=17. Нали съвета към новодошлите е да се придържат към таблицата поне в началото.
Леле, какъв чат се е оформил с тази пушена сьомга
а аз съм го изпуснала. И сега вече след като е уточнено че сьомгата е полезен протеин аз предлагам на Гого, Танита и Хипо да си дадат адресите и да им изпратя малко , като благодарност за по-скоро помощта отколкото студените упреци...Благодаря ви от сърце за напътствията ,подкрепата и най-вече търпението. Без вас не бих се справила.
Гого, златен си! От теб научих наистина много. Още днес влизам в iHerb и поръчвам заместител на захарта. Аз пия само по 1 кафенце на ден и затова си позволявам по поне мъничко захар. Но, с удоволствие бих е заменила. Сега поне и с митото за Великобритания съм наясно.
Относо коментара за хляба бих добавила, че аз от хляба се отказах още когато напуснах България преди 20 години. Тук хляба не се яде с всяко ядене по 3 пъти на ден. Аз добавих филийката ръжен хляб (с размери малка длан разбира се без пръстите и дебела около 1см) единствено защото ми липсваше въглехидрата. Но, и това може да бъде заменено разбира се.
Шунката е пуешка а маслините ще ги махна щом като съвета е че сьомгата е мазничка.
И накрая, днес се притеглих след 2 и половина седмици и установих че съм 6кг по лека. Кураж и успех на всички.