marianapanova написа:Благодаря Хипо, ще го хапвам докато ми омръзне днес го ядох с краставица утре с ябълка и така
Марианка, твоята закуска от 4 блока ли е? Защото ми писа, че ядеш по 3 блока овес, а с ябълката(краставицата) стават 4 ВБ. А какво ядеш за протеини към овеса?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
marianapanova написа:Благодаря Хипо, ще го хапвам докато ми омръзне днес го ядох с краставица утре с ябълка и така
Марианка, твоята закуска от 4 блока ли е? Защото ми писа, че ядеш по 3 блока овес, а с ябълката(краставицата) стават 4 ВБ. А какво ядеш за протеини към овеса?
Не хипо 2.5 В овес и 1/2В ябълка или краставица протеин слагам сирене или пушека шунка ако хапвам сирене не добавям мазнина ако хапвам шунка хапвам орехчета 3бр
www.vzonata.com Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Марианка, трябва да си изчислиш колко блока е една доза и да си го правиш според нея. Сметни си колко кисело млекце, краставица, зехтин или орехче ти трябват за една порция и всеки път ти го прави така. Или направи общия балансиран и хапвай от него. Той тараторът е горе-долу балансиран, ако не се слага много краставица и ако кис. мляко е с повече протеини.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
marianapanova написа:А как се смята таратора, мога ли да хапвам от общия или трябва да си го изчисляван и правя отделно
Мен ако питаш, хапвай си таратора без да го смяташ. Освен ако не е наблъскан с много краставици. Обикновено количеството краставици е незначително като блок. Млякото ти е балансирано, а и с доста вода. Изобщо не се занимавай със сметки. Не го и прибавяй към блоковете. Е, зависи и колко таратор ще хапнеш ...
За да си приготвите масло Гхи си набавете поне един килограм безсолно масло. Можете да го нарежете на парчета, ако желаете. Слага се в дълбок съд на слаб огън, на най-ниската степен на котлона. Когато маслото започне да бълбука, трябва да премахвате образуващата се бяла пяна. За един килограм масло са необходими не повече от 60 минути термична обработка. Ще се уверите че маслото Гхи е готово, когато течността стане прозрачна, а на дъното останат само малки бели топчета. Внимавайте животинският продукт да не придобие кафеникав цвят. След като свалите съда от огъня е необходимо да прецедите течността. Излейте пречистеното масло в подходящ стъклен, глинен или порцеланов съд, който се затваря добре. По желание към сместа можете да добавите равно на претопеното масло количество зехтин. След като изстине, маслото се покрива и се съхранява в хладилник. Максималният срок на годност на Гхи е 6 месеца. След втвърдяване, маслото променя текстурата си, става на малки гранули, които отново се разтопяват при загряване. Маслото е подходящо за приготвянето на голямо разнообразие от ястия. Подходящо е и за пържене. Така ли се прави ГХИ?
www.vzonata.com Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Да! Аз в началото пробвах с 500 гр масло, после вече го правя с килограм. Купувам мандренско. Пробвах и с Родопея на калъпи по 500 гр, но ми даде много фира, явно има много вода в него. Огъня наистина трябва да е много слаб, иначе прегаря бързо.
Марианка, обикновено намалява с около 100-тина грама на 500, но зависи от самото масло и колко успешно си го пречистила. А 1 блок е 1/3 ч.л. като другото масло. Само вече не е в червените мазнини, а по-скоро минава към зелените. На няколко места в интернет има обяснена технологията на правене. Просто търсиш в чичко Гугъл - "гхи"
Малко да изчистя дневника,че много паяжина много нещо е хванал,ноооо.....нека само да родя живи и здрави се завръщам не е сега не съм тук но само кръжа около зоната липства ми центъра на зоната.....
www.vzonata.com Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Честит рожден ден, Марианка! Много, много щастие с увеличеното семейство! Когато къщата е пълна празниците минават по-весело, нека всеки твой следващ празник да е по-весел от предходния, децата да ти носят радост и къщата ти да е пълна с усмивки!