Зоновият Живот на Мариана

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновият Живот на Мариана

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 01, 2014 12:19 pm

marianapanova написа:Благодаря Хипо, ще го хапвам докато ми омръзне днес го ядох с краставица утре с ябълка и така

Марианка, твоята закуска от 4 блока ли е? Защото ми писа, че ядеш по 3 блока овес, а с ябълката(краставицата) стават 4 ВБ. А какво ядеш за протеини към овеса?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Зоната

Мнениеот marianapanova » Вто Апр 01, 2014 2:42 pm

Hippo написа:
marianapanova написа:Благодаря Хипо, ще го хапвам докато ми омръзне днес го ядох с краставица утре с ябълка и така

Марианка, твоята закуска от 4 блока ли е? Защото ми писа, че ядеш по 3 блока овес, а с ябълката(краставицата) стават 4 ВБ. А какво ядеш за протеини към овеса?

Не хипо 2.5 В овес и 1/2В ябълка или краставица протеин слагам сирене или пушека шунка ако хапвам сирене не добавям мазнина ако хапвам шунка хапвам орехчета 3бр
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот marianapanova » Вто Апр 01, 2014 2:45 pm

А как се смята таратора, мога ли да хапвам от общия или трябва да си го изчисляван и правя отделно
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 01, 2014 3:27 pm

Марианка, трябва да си изчислиш колко блока е една доза и да си го правиш според нея. Сметни си колко кисело млекце, краставица, зехтин или орехче ти трябват за една порция и всеки път ти го прави така. Или направи общия балансиран и хапвай от него.
Той тараторът е горе-долу балансиран, ако не се слага много краставица и ако кис. мляко е с повече протеини.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Italiano » Вто Апр 01, 2014 4:07 pm

marianapanova написа:А как се смята таратора, мога ли да хапвам от общия или трябва да си го изчисляван и правя отделно

Мен ако питаш, хапвай си таратора без да го смяташ. Освен ако не е наблъскан с много краставици.
Обикновено количеството краставици е незначително като блок.
Млякото ти е балансирано, а и с доста вода.
Изобщо не се занимавай със сметки. Не го и прибавяй към блоковете.
Е, зависи и колко таратор ще хапнеш ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот marianapanova » Вто Апр 01, 2014 4:38 pm

Благодаря Ити и атака мислех но вее пак да съм по спокойна сега ще хапна един таратор дано не ми се отрази
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот marianapanova » Сря Апр 02, 2014 6:15 pm

За да си приготвите масло Гхи си набавете поне един килограм безсолно масло. Можете да го нарежете на парчета, ако желаете. Слага се в дълбок съд на слаб огън, на най-ниската степен на котлона. Когато маслото започне да бълбука, трябва да премахвате образуващата се бяла пяна.
За един килограм масло са необходими не повече от 60 минути термична обработка. Ще се уверите че маслото Гхи е готово, когато течността стане прозрачна, а на дъното останат само малки бели топчета. Внимавайте животинският продукт да не придобие кафеникав цвят. След като свалите съда от огъня е необходимо да прецедите течността. Излейте пречистеното масло в подходящ стъклен, глинен или порцеланов съд, който се затваря добре. По желание към сместа можете да добавите равно на претопеното масло количество зехтин.
След като изстине, маслото се покрива и се съхранява в хладилник. Максималният срок на годност на Гхи е 6 месеца. След втвърдяване, маслото променя текстурата си, става на малки гранули, които отново се разтопяват при загряване. Маслото е подходящо за приготвянето на голямо разнообразие от ястия. Подходящо е и за пържене.
Така ли се прави ГХИ?
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Karrita » Пет Апр 04, 2014 2:01 pm

Да!
Аз в началото пробвах с 500 гр масло, после вече го правя с килограм. Купувам мандренско. Пробвах и с Родопея на калъпи по 500 гр, но ми даде много фира, явно има много вода в него.
Огъня наистина трябва да е много слаб, иначе прегаря бързо.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот marianapanova » Пет Апр 04, 2014 5:01 pm

Кари колко горе долу излиза от 500гр и колко е един блок?
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Маня » Пет Апр 04, 2014 7:17 pm

Марианка, обикновено намалява с около 100-тина грама на 500, но зависи от самото масло и колко успешно си го пречистила. А 1 блок е 1/3 ч.л. като другото масло. Само вече не е в червените мазнини, а по-скоро минава към зелените. На няколко места в интернет има обяснена технологията на правене. Просто търсиш в чичко Гугъл - "гхи"

http://stefibozhilova.com/?p=637
http://www.menumag.bg/za-hranata/statii ... nata-hrana
http://www.ayurvedic-recipes.com/ghee
http://www.ayurvedabg.com/recepies.php
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот marianapanova » Пет Апр 04, 2014 8:21 pm

Благодаря Маня аз изчетох доста за това как се прави сега само трябва да си набавя масло с пи малко вода и да го сложа на котлона :chef1:
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот marianapanova » Чет Апр 24, 2014 12:49 pm

:swipping: :typalka: :clwindow: Малко да изчистя дневника,че много паяжина много нещо е хванал,ноооо.....нека само да родя живи и здрави се завръщам не е сега не съм тук но само кръжа около зоната липства ми центъра на зоната.....
www.vzonata.com
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Tonkata » Пет Авг 29, 2014 8:52 pm

Хей, Марианка какво става с теб ? :think2:
Още ли кръжиш около Зоната или вече имаш и други занимания? :th:
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот tanita68 » Съб Ное 01, 2014 12:10 am

Честит рожден ден, Марианка! :rose-1: :birthd: :gift2: :bday1:
Много, много щастие с увеличеното семейство! Когато къщата е пълна празниците минават по-весело, нека всеки твой следващ празник да е по-весел от предходния, децата да ти носят радост и къщата ти да е пълна с усмивки!
:potfl:
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот Karrita » Съб Ное 01, 2014 7:33 am

Честит празник Марианка!
Здраве, щастие и усмивки за всички! :msmile15: :rose-2: :rose-3: :rose-3:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Tatyana » Съб Ное 01, 2014 10:32 am

Марианка, ЧРД и от мен :bday1: :rose-1:
Желая ти да си здрава, много усмихната на този специален ден, да се радваш на всичко, което имаш и късмета да е навсякъде с теб :potfl: :potfl: :potfl:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната